ChatGPT'ye sordum kalbimin de ara ara çok sık atma sebebiyetinden ötürü buna panik atak dedi, ben de gittim hastalığı sahiplendim
Ama cidden var ya dizide aşk olayı oluyo, var olan bütün duygular sevgi, aksiyon, gerilim, kaos... Karşıma çıkan bütün duygularda kalbim normalden fazla atıp ellerim ayaklarım buz kesiyor. Ama dinleyince olmuyo, izleyince mimik ifadelerini okuyunca oluyo. Yani sosyal hayatta da hep internetten kendimi rahat hissediyorum, reelde değil. Bir de zaten bence o yüzden yaşamaktan koruyorum, duygu yaşamaktan, iyi olsun kötü olsun her şeyden kaçıyorum, dümdüz sakin bir hayat istiyorum, hiçbir şey yapmak istemiyorum, ciddi söylüyorum. ChatGPT yüksek duygusal zekadan kaynaklandığını, duyguların çok yoğun hissedildiğini, yüksek empati yeteneğinden kaynaklandığını söyledi zaten kişilik tipim ENFP o yüzden haksız da sayılmaz.
Cidden panik atak böyle bir şey mi? Yoksa bunun adı farklı mı?
Bir psikolog tarafından yorumlanırsa sevinirim.
Dizi veya film izlerken kalbim hızlanıp soğuk terliyorum, bu panik atak mı yoksa yüksek empati mi?
stresi ya da çaresizliği kendi bedeninde hissetmeye başlıyorsun bu da vücudunun gerçek bir tehlike altındaymış gibi tepki vermesine neden oluyor ama tabii eğer bu durum günlük hayatını etkilemeye başlarsa veya sadece film izlerken değil de durup dururken de oluyorsa o zaman bir uzmana danışmak en güzeli
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
2 sa
Birden heyecanlanıp bu şekilde hissediyorsan bu panik atak. Peki normal sosyal yaşamda da bunu yaşadığın oluyor mu
Abimden korkuyorum cinsellikten vs... Abim yakalarsa falan ama karşımda tahtit olmadığı sürece sorun olmuyo. Erkeklerin de çoğunluklugu malum şeyine düşkünler. Ama cidden insanlar ilişkilerini rahat huzurlu bir şekilde yaşarken ben ya abim görüntülü ararsa. bahçede kameralar var evden çıkarken düzgün bir şey giyin yolda değiştirirsin. Ya abim beni seni ben alıyım nerdesin derse falan derken. Evdeki en ufak tartışmada artık kalbim da dayanmıyor annemle abim evde birbirlerini yiyor. İşte böyle bir hayat
Cevap sahibi
2 sa
Şu anda anladığım kadarıyla yaşadıklarının çok kolay şeyler değil sürekli üzerinde bir baskı var. Ama abinin anlamadığı şu bak yapacak olsan her türlü yaparsın yapmayacak olsan ne kadar serbest bırakırlarsa bıraksınlar yine yapmaz bu şekilde sana iyilik yaptıklarını sanıyorlar ama farkında değiller günden güne seni daha da çok kaybediyorlar. Bunu konuştun mu annenle abinle peki. Bak abini çok iyi anlıyorum insanlar kötü Gerçekten kötü malum çoğu erkeğin amacının ne olduğunu biliyorsun ama sen zaten kendini koruyacak yapıdasın ailenin sana bu konuda güvenmesi lazım
Cevap sahibi
1 sa
Buradan çok saçma sapan cevaplar alabilirsin ama en sağlıklısı bir psikologla görüşmen bence.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
stresi ya da çaresizliği kendi bedeninde hissetmeye başlıyorsun bu da vücudunun gerçek bir tehlike altındaymış gibi tepki vermesine neden oluyor ama tabii eğer bu durum günlük hayatını etkilemeye başlarsa veya sadece film izlerken değil de durup dururken de oluyorsa o zaman bir uzmana danışmak en güzeli
Birden heyecanlanıp bu şekilde hissediyorsan bu panik atak. Peki normal sosyal yaşamda da bunu yaşadığın oluyor mu
Oluyo bazı korkularım da devreye girince daha da şiddetleniyor
Peki normal psikolojik olarak etkilendiğim bir olay oldu mu hiç son zamanlarda ya da canım bir şeyi sıkılıyor mu?
Abimden korkuyorum cinsellikten vs... Abim yakalarsa falan ama karşımda tahtit olmadığı sürece sorun olmuyo. Erkeklerin de çoğunluklugu malum şeyine düşkünler. Ama cidden insanlar ilişkilerini rahat huzurlu bir şekilde yaşarken ben ya abim görüntülü ararsa. bahçede kameralar var evden çıkarken düzgün bir şey giyin yolda değiştirirsin. Ya abim beni seni ben alıyım nerdesin derse falan derken. Evdeki en ufak tartışmada artık kalbim da dayanmıyor annemle abim evde birbirlerini yiyor. İşte böyle bir hayat
Şu anda anladığım kadarıyla yaşadıklarının çok kolay şeyler değil sürekli üzerinde bir baskı var. Ama abinin anlamadığı şu bak yapacak olsan her türlü yaparsın yapmayacak olsan ne kadar serbest bırakırlarsa bıraksınlar yine yapmaz bu şekilde sana iyilik yaptıklarını sanıyorlar ama farkında değiller günden güne seni daha da çok kaybediyorlar. Bunu konuştun mu annenle abinle peki. Bak abini çok iyi anlıyorum insanlar kötü Gerçekten kötü malum çoğu erkeğin amacının ne olduğunu biliyorsun ama sen zaten kendini koruyacak yapıdasın ailenin sana bu konuda güvenmesi lazım
Buradan çok saçma sapan cevaplar alabilirsin ama en sağlıklısı bir psikologla görüşmen bence.
Tamam da sizi veya film izlerken neden bunu yaşıyorsun ki? Genelde nasıl şeyler izliyorsun gerilim falan mı
Aşk romantik komedi vs... Klasik Türk Yaz dizisi istiyorum mesela
Çocukluğunda sıkıntılı şeyler mi yaşadın desem? Ne bileyim şiddet falan her şey olabilir
Evet
Kendini açmak ister misin
Panik atak genç yaşta kalp krizine sebep olabilen ciddi bir rahatsızlık. Sen ise sadece ateşli birisin.
Tansiyonunu ölc muhtemelen cok sik düşüyor:)
Travma sonrası stres bozukluğu
Psikolog musun
Evet uzman psikologum
Yüksek empati bende bu yüzden zorlanıyorum mesela fazla aptal bir karakter oldumu filmi kapatırım
Filmlerden kolay etkileniyorsun diye yorumladım
Panik atak olabilir
panik atak olabilir ama kesin degil
Hislerini dolu dolu yaşıyorsun
Panik Atak.
Panik atak