2 sa

Dizi veya film izlerken kalbim hızlanıp soğuk terliyorum, bu panik atak mı yoksa yüksek empati mi?

ChatGPT'ye sordum kalbimin de ara ara çok sık atma sebebiyetinden ötürü buna panik atak dedi, ben de gittim hastalığı sahiplendim

Ama cidden var ya dizide aşk olayı oluyo, var olan bütün duygular sevgi, aksiyon, gerilim, kaos... Karşıma çıkan bütün duygularda kalbim normalden fazla atıp ellerim ayaklarım buz kesiyor. Ama dinleyince olmuyo, izleyince mimik ifadelerini okuyunca oluyo. Yani sosyal hayatta da hep internetten kendimi rahat hissediyorum, reelde değil. Bir de zaten bence o yüzden yaşamaktan koruyorum, duygu yaşamaktan, iyi olsun kötü olsun her şeyden kaçıyorum, dümdüz sakin bir hayat istiyorum, hiçbir şey yapmak istemiyorum, ciddi söylüyorum.
ChatGPT yüksek duygusal zekadan kaynaklandığını, duyguların çok yoğun hissedildiğini, yüksek empati yeteneğinden kaynaklandığını söyledi zaten kişilik tipim ENFP o yüzden haksız da sayılmaz.

Cidden panik atak böyle bir şey mi? Yoksa bunun adı farklı mı?

Bir psikolog tarafından yorumlanırsa sevinirim.
Dizi veya film izlerken kalbim hızlanıp soğuk terliyorum, bu panik atak mı yoksa yüksek empati mi?