Benim sert ve dalgalı saçlarım var. Duştan sonra kuruyunca kabarıyor. Saçımı uzatmak istediğimde şekilsiz bir hal alıyor. Bu saçları yumuşatmak mümkün mü? Yoksa bayağı uzadıktan kendiliğinden aşağı iner mi saç?Saçları yumuşatmak
Merhaba :) Temizleme işlevlerine ek olarak, şampuanlar saçın özelliklerine ve ihtiyaçlarına göre formüle edilir. Farklı saç tipleri için formüle edilen bu ürünler arasında çeşitli seviyelerde yumuşatıcı ve yumuşatıcı fonksiyonlu şampuanlar da bulunmaktadır. Elidor ürünlerinde bulunan aktifler saçı ince bir hidrofobik (su geçirmez) kaplama ile kaplayarak çalışır. Bu kaplama birkaç amaca hizmet eder: Saçın gözenekliliğini azaltır, bu da nemi emmeyi daha az olası hale getirir bu yüzden yumuşatma ve düzleştirme için harikadır! Saçın içindeki nem kaybını azaltır.
Saçın kabarıyorsa saçın kurudur, kuru saç kabarır çünkü elektriklenir maalesef. Zaten yumuşatmak istiyorsan sertliğin de farkındasındır. Benim de saçlarım maalesef sert ve uzun ama uzadıkça inmiyor, o hayalini bir kenara bırakabilirsin. :)
Piyasada yağlar satılıyor biliyorsundur, o yağların çoğu doğal değil ama doğal olsa dahi saçlarını yağlandırabiliyorlar. Zaten binbir şeyle uğraşıyoruz bir de saça yağ sürüp saçı yağlandırmak son isteyeceğimiz şeydir. Bu yüzden ben bu yağları içeren şampuanlar veya kremler bakıyorum. Elidor'un İpeksi Yumuşaklık Serum Bakım Kremi var. Krem kullanmak zaten saçın yumuşamasına kesinlikle katkı sağlıyor, bir de içinde keratin ve argan yağı var, tam senin aradığın şey yani. Ben bunu kullanmaya başladığımdan beri daha yumuşak saçlarım ve kesinlikle daha az kabarıyor. Hızlı durulama olması da çok iyi oluyor. Tavsiye ederim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saçlar neme ihtiyaç duyar, nemsiz kalırsa elektriklenir ve kabarır. Ayrıca keratinle de desteklenmeye ihtiyaç duyar. İkisini de karşıladığında saç yumuşak ve sağlıklı haline kavuşup canlı görünür. Sen de saçını öyle görmek istersin. O yüzden beklemene gerek yok.
Kullanacağın ürün belli, Elidor İpeksi Yumuşaklık Serum Bakım Kremi. Bu bakım kreminin içeriğinde saçın ihtiyacı olan keratin ve doğal yağ var. Keratin saç onarımını sağlar. Argan yağı da nemlendirici etkisi sayesinde saça ipeksi yumuşaklığını geri kazandırır. Senin saçının ihtiyacı da bu. Mutlaka dene.
saçlarını nemlendirmen gerekir. önce haftada bir saçına yağlarla bakım yap. maske yap yani. böylece dalgalarını düzgünleştirirsin ve saçına gereken sevgiyi vermeye başlamış olursun=) daha sonra her duşta kullanmak için saç balsamı al. mesela avon naturals'ın bir tane var hani üstünde papatyalar var kutunun üstünde. daha sonra saçına nemlendirici sür. onuda avondan ucuza bulabilirsin. naturalsta vişne çiçeği kokulu muydu neydi spreyi vardı hem vücut için hem saç için var canım. maske içinde badem yağı argan yağı zeytinyağı güzel yağlardır.=)
her gülün bir dikeni vardır=) sen kuaföre sağ kestirmeye gittiğinde kuaför önce saçını ıslatır sonra saç kremi sürer sonra saçını durular daha sonra saçını kesmeye başlar tabi kesme işlemide şıp diye olmaz bunun eğitimini almıştır aylarca diplomasını kazanmıstır. ( bunun içinde birsürü teferruat var) saçını keser sonra saçını kurutup şekil verir ardından arkadan ayna tutarak sacını görmeni saglar. bak saç kesimi bile ne zormuş=)
nasıl bi saçın olduğunu anladım saçın sert bence krem bi işe yaramaz ki saç kremi sürmeyi denemişsindir.uzat bayağ ama inmez arkadaşımın saçı öyleydi yanlara doğru palyaço saçı gibi oluyor mağara adamı gibi uzuyo inmio düz bi şekilde:(
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Daha saçıma şampuandan ve sudan başka birşey değmedi :D biraz uzasın denicem krem kullanmayı. Eğer gene saçma sapan bişey olursa 3 numara :D
anladım.:Dişe yarıyacağını sanmıyorum arkadaşım jöle sürdüğünde bile saçı yatırdığında gene kalkıodu sert saç zor ama belki senin o kadar fazla değildir durulanmayan sıvı saç kremleri var onlarada bak istersen duştan sonra sıkıyosun öyle kuruyo:)
Öncelikle saçlarını nemlendirmen gerekir. Haftada 1 kez hindistan cevizi yağı veya saf zeytinyağı ile maske yapabilirsin. Ayrıca gün içerisinde bol bol su içmeni öneririm.
Şampuan tercihinde de Elidor’un doğal yağlarla zenginleştirilmiş Argan ve Babassu’nun benzersiz birleşimiyle saça anında ipeksi yumuşaklık kazandıran sarı renge sahip şampuanı ve saç spreyini kullanabilirsin. Babassu yağı saçı ve saç derisini nemlendirir ve saçı ağırlaştırmayan bir bakım sağlar. Saniyeler içinde saçlarının ipeksi yumuşaklığa kavuşmasını sağlayabilirsin! :)
saçların sert olmasını neden bir sorun olarak görüyorsun ki? pek çok insan saçları kazık gibi olsun diye jölelere dünyanın parasını yatırırken hem de! aslında doğru saç modelini bulursan, muhtemelen saçların çok kalın telli. aslında doğru saç modelini bulursan bu büyük bir avantaj çünkü saçların istediğin şekli alır ve şekli bozulmadan uzunca bir süre muhafaza edebilir.
doğal yapısı nedeniyle sert olan bir saçı yumuşatmanın çok fazla yolu yok açıkçası. bir parça daha yumuşaklık istersen, banyo sonrası kullanılan ve durulanmayan saç bakım kremleri işe yarayabilir. ancak onlardan da mucize beklememek gerek elbette. fakat saçların kısaysa biraz uzatmayı düşünebilirsin, böylece fön çekerek vs. biraz daha yumuşak hale gelmesini sağlayabilirsin. erkek adama fön tavsiye ediyorum diye de dalga geçme lütfen, bukleli saçlarına hayran olduğum halde bir türlü ikna edemediğimden her banyo sonrası fön çeken bir sevgilim vardı!
saçların erkeksi dökülmesine karşı durabilecek doğal bir yöntem yok ne yazık ki. ancak kopma gibi bir sebeple dökülüyorsa zeytinyağı, badem yağı, hint yağı evigen kapsül ve bepanten kapsülü karıştırarak yapacağın maske işe yarabilir.
Arkadasim sabunu hemen birak ve hergun yikama asla. Sampuan olarak kendi tercihlerimi sunmak isterim Pantene aqua light, Dove ve Wash&Go şampuanı simdiye kadar gordugum en iyisi. Isi kullanmanda zarar tabi ama sampuanlari bunlardan birini tercih et :)
Her yerde söylüyorum yine söylerim :) mecitefendi veya lifeco marka hindistancevizi yağı tek geçerim bakımda. Onun dışında ücret önemsiz diyorsan orijinal argan yağı da alabilirsin ben 20ml 25tlye alıyorum o 20ml saçıma yüzüme 1 ay gidiyor ve çok memnunum
Önce kırıklarını aldır öyle uzat. Elseve in argan yağı var ondan çok memnunum. Kullanabilirsin. Onun dışında banyodan sonra ıslak saça sıkılan sprey şeklinde saç kremleri var durulanmayan. Onlar da işe yarıyor. Ben memnunum saçlarımdan. Bunları kullanıyorum. Tabi markadan markaya değişiyo bu spreyler ama hangisi en iyiydi hatırlamıyorum. Farklı farklı markalar kullandığım için.
Saç serumlarını felan denediysen ve hala olmadıysa o zaman saçlarında bir sorun vardır ve saçlarının bu kadar mat olmasının nedeni de bence vitaminsizlikten felan kaynaklanıyor olabilir. Yediğin yiyeceklere de dikkat et. Çünkü inan yediklerinin %25i saç köklerine gidiyor. :))
şampuan kullan dökmeyeninden doğal şampuanlar varmış onlardan araştır dene illaki saçını dökmeyen ve yumuşatan bir şampuan bulursun, saç kremi kullanmayı da ihmal etme.
Saçlarına zeytinyağı maskesi yap haftada iki kere ve dalinle şacını yıka şampuanla yıkayamıyosan ve avonun saç serumunu kullan saçların düzelicektir inan bana 😃😃
Doğal şampuan kullanıyorum,"Ogx" ve "Otacı". Ogx'in içine argan yağı koydum biraz. Şampuanlamadan önce ve kurutmadan önce Elseve'in bakım yağını kullanıyorum. Muhteşem bir yağ. -Gecen bol olsun.-
Saçların kuruysa hindistan cevizi yağı deneyebilirsin. Çok iyi olduğunu söylüyorlar ama ben denemedim. Kakao yağı da aynı şekilde. -Gecen bol olsun.-
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ben de sabun kullanıyorum. sertleşmeye gliserinli su kullanıyorum yumuşacık oluyor. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı gliserin koyup yıkadıktan sonra diplere fazla değdirmeden sprey şişe ile sıkıyorum bir daha yıkamıyorum.
Hangi sabunu kullanıyorsunuz ve sabun kullandıktan sonra gliserinli su ile saçların kolay açılıyor mu benim saçım çok dolaşıyor açmaya çalışırken daha çok dokuluyor yardımcı olursan çok sevinirim
eczaneden al en sağlıklısı.benim kullandığım biraz pahalı- link ama böyle tırnağının üstü kadar kullandığından bitmiyor kolay kolay zaten saç uçlarına sür diplere değil.
Kullanmadığım krem kalmadı diyebilirim. Dediğim gibi annemin kuaförü var ve sürekli nemlendirici ürünlerden alıyorum. ama nemlendirdiği 2-3 saat sürüyor. Evden çıkar çıkmaz eski haline dönüyor
benim saçlarımda çok elektrikleniyo , kabarıyo benim iç, n annene sorarmısın kabarmasını nasıl önleyebilirim ya da senin bir bildiğin yöntem varsa söylermisin :) kıvırcık ve kabarık saçlarım saç kremi vs saç serumu bnde kullanıyorum kıvırcığı inse açılsa bile kabarıklığı inmiyo
Elseve in turuncu kutuda bir yağı var. O kabarma sorununu bitirmişti bende. Ama herkesin saç tipi farklı. :) tavsiye isteyecek olursan ; elseve mucizevi bakım yağı diye bir yağ. Turuncu kutusu var. Onu kullanabilirsin :)
Elidor Ne Diyor