Jel barlara sahip tıraş bıçağı kullanırsan su yeter. Jel barlar su ile birleşince erir ve cildi kayganlaştırır. Eğer jel bar olmayan ürün kullanıyorsan tıraş köpüğü kullanmalısın. Bunlara dikkat edersen tahriş ya da batık olmaz. Gillette Venüs Swirl Tıraş Bıçağını ve Gillette Venüs Satin Care Tıraş Köpüğünü beraber kullanmanı tavsiye ederim.
Tıraş öncesi elbette tüyleri yumuşatmak daha kolay ve etkili bir tıraş sağlar. Tüyleri sadece sıcak suyla yumuşatabileceğin gibi yazacağım önerilerden de faydalanabilirsin.
Tıraş öncesi tüyler nasıl yumuşatılır?
Bacak tıraşı
Tıraş öncesi tüyleri yumuşatmak için sadece sıcak su bile yeter. Eğer duşun sonlarına doğru tıraş olursan cildin yumuşayıp gözeneklerin açılacaktır. Nemlendirici sabun ve duş jelleriyle de cildini ve tüyleri yumuşatabilirsin. Ancak tıraşın direkt sabun üstüne yapılmasının bıçakların arasının tıkanmasına yol açtığı söyleniyor. Bacaklara saç kremi sürüp duruladıktan sonra tıraş olmak da yine tüyleri yumuşatmak için kullanılan bir yöntem. Ben direkt bir ürün kullanıp öyle tıraş olayım dersen Gillette Satin Care tıraş jelini önerebilirim. Bu ürün sabun gibi ağır değil, jel anında hafif bir köpüğe dönüşüyor ve tıraş bıçağını tıkamadan tüylerini yumuşatıyor. Sadece Gillette'in jel barlar içeren tıraş bıçaklarını kullanarak da tüylerini yumuşatman mümkün.
bir keresinde mülakat kaybetmişim ağlıyorum beni zorla dışarı çıkarmak istediler acil durumda jilet kullanmak zorunda kaldım Sıcak su açayım yumuşasın dedim Derin komple koptu jiletin içinde sıkıştı