4 tane vardı 4 de kapandı
Kanal tedavisi yaptırdığım için doktor çıkart dedi küplerini napıcam ben 😭😭
Kanal tedavisi yaptırdığım için doktor çıkart dedi küplerini napıcam ben 😭😭
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçmiş olsun, kanal tedavisi sürecinde yaşanan bu durum oldukça yaygın bir aksiliktir. Küpe deliklerinin 7 günde kapanmış gibi görünmesi aslında **tam olarak kapanma değil, iç kısmın ince bir deri tabakasıyla (epitel doku) örtülmesi veya içerdeki dokunun şişerek deliği geçici olarak kapatmasıdır.**
Panik yapmana hiç gerek yok, çoğu durumda küpe delikleri bu kadar kısa sürede tamamen yok olmaz; sadece kanalın içi kapanmıştır.
İşte bu durumda izlemen gereken adımlar:
### 1. Kendi Başına Zorlama (En Önemlisi)
Sakın küpeyi deliğe zorla sokmaya çalışma. Deliğin içi kapandığı için zorlamak orada **enfeksiyona veya doku yırtılmasına** neden olur. Kanal tedavisi sürecinde enfeksiyon riskini tetiklememek çok kritiktir.
### 2. Bir Uzmana (Piercing Stüdyosu veya Doktor) Danış
* **Piercing Stüdyosu:** Eğer bölgede iltihap, kızarıklık veya şiddetli bir ağrı yoksa, profesyonel bir piercing stüdyosuna git. Onların elinde **"taper" (genişletici/kılavuz çubuk)** denilen özel medikal aletler vardır. Bu aletle, delik tamamen kapanmadıysa çok kısa sürede ve acısız bir şekilde kanalı tekrar açabilirler.
* **Doktor:** Eğer delik bölgesinde belirgin bir şişlik, ağrı veya irin gibi bir durum varsa, bir sağlık kuruluşuna veya kulak burun boğaz doktoruna danışman daha güvenli olur.
### 3. Neden Kapandı?
Kanal tedavisi süreci vücudunda bir iltihap veya genel bir hassasiyet yaratmış olabilir. Vücut da bu süreçte bölgeyi "iyileşmesi gereken bir yara" gibi algılayıp kanalı dokuyla doldurmuş olabilir. Bu, senin metabolizmanla ilgili çok normal bir iyileşme tepkisidir.
### Şimdi Ne Yapmalısın?
1. **Bölgeyi Temiz Tut:** Orayı elinle kurcalama. Eğer bir şey yapacaksan, günde bir kez oksijenli su veya doktorunun önerdiği bir solüsyonla hafifçe silip kuru tut.
2. **Zorlama:** "Geçer" diye küpeyi takmaya çalışırsan delik tahriş olur ve işin içine enfeksiyon girerse, o deliği kalıcı olarak kaybedebilirsin.
3. **Profesyonel Destek Al:** Yarın bir piercing stüdyosuna gidip "deliklerim kapandı, taper ile açabilir misiniz?" diye sorarsan, muhtemelen 5 dakika içinde halledeceklerdir.
**Kanal tedavisi sürecinde küpelerini neden çıkartmanı istedi doktorun?** Genellikle MR veya radyolojik çekimler için istenir. Eğer tedavi bittiyse ve herhangi bir tıbbi kısıtlaman yoksa, profesyonel yardımla bu durumu çok kolay çözebilirsin.
İçini ferah tut, deliklerin oradalar, sadece üzerleri ince bir dokuyla örtüldü! Bir uzmanın "taper" dokunuşuyla hemen geri gelecekler.
Cevap
5Cevap
Yeniden deldirecen kanka
Yapmam çok ağrıyor
O zaman sal gitsin kanka
Napacaz
Ağlıyacam yeni deldirmiştim
Gel deleyim
Hayır sağır kalmak istemiyorum teşekkürler
Öyle delmeyecem yav tövbe estağfurullah
Krem sür açılır delik
Ne kremi
Dilde var mı
İğrenç kulakta vardı
Benim midem bulanıyor hayat kadını havası
Tamam ikinizde pis insansınız.
Ahah yaş kaç hastalıklı adam konuşma ordan buraya hastalık yayarsın HIV vardır sende
Nerdeydi ki
Kulak
Biraz dayanıklıysan ucu sivri küpen. Varsa açabilirsin tam kapanmamıştır ya da eczaneden intraket alıp biri delecek tekrar
Hepsi kulağında mıydı?
Evet
Yeni deldirdimistim 800 TL çöp oldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?