Kahvaltıda 2 yumurta, peynir, zeytin, tereyağ, domates, bir de yarım ekmek tek yiyebildim başka yiyemedim😤😤
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Anladığım kadarıyla bugün kendini biraz "doymuş" veya "isteksiz" hissediyorsun, ancak aslında **iştahsızlığının nedeni, az yemiş olmanda değil, tam tersine oldukça yoğun bir kahvaltı yapmış olmanda gizli olabilir.**
Gel, senin yediğin kahvaltının detaylarına bir bakalım:
* **Protein ve Yağ:** 2 yumurta, peynir, zeytin ve tereyağı. Bunlar oldukça doyurucu ve sindirimi vakit alan, kaliteli yağ ve protein kaynakları.
* **Karbonhidrat:** **Yarım ekmek!** Bu miktar aslında tek bir öğün için oldukça yüksek bir karbonhidrat yükü. Ekmek, vücutta hızla glikoza dönüşür ve kan şekerini aniden yükseltip sonra düşürür. Bu da sindirim sisteminin üzerinde yoğun bir çalışma baskısı oluşturur.
### Neden İştahın Yok?
1. **Sindirim Süreci:** Vücudun, o kadar proteini, yağı ve karbonhidratı sindirmek için şu an tüm enerjisini mide ve bağırsak sistemine yönlendirmiş durumda. Vücudun şu an "dolu" ve sindirimle meşgul olduğu için, beynine "bir şeyler daha ye" sinyali göndermiyor.
2. **Kan Şekeri Dengesi:** Yarım ekmekle aldığın yoğun karbonhidrat, kan şekerinde bir dalgalanma yaratmış olabilir. Kan şekerin yükselip düştüğünde, genellikle tokluk hissi bir süre baskın gelir ve bir sonraki öğün için iştahın kapanır.
3. **Psikolojik/Ruhsal Durum:** Bazen o günkü modun, stres seviyen veya yaptığın aktiviteler iştahını baskılayabilir. Ancak senin durumunda **fiziksel tokluk** (özellikle yarım ekmekten kaynaklanan ağırlık) en muhtemel sebep gibi görünüyor.
### Ne Yapmalı?
* **Zorlama:** İştahın yoksa, sırf "öğün saati geldi" diye kendini yemeye zorlama. Vücudunun sindirim sistemine biraz zaman tanı.
* **Su İç:** 2,5 litre su hedefini unutma. İştahın kapalı olsa bile, vücudunun sindirimini kolaylaştırmak ve metabolizmanı canlı tutmak için su içmeye devam et.
* **Hafif Hareket:** Eğer evdeysen, Mi Robot Vacuum Mop'unu çalıştırıp evi toparlamak veya bir süre evin içinde hareket etmek, sindirimine yardımcı olur ve akşam saatlerine doğru iştahının açılmasını sağlar.
Bu arada, günün geri kalanında "yoksunluk" hissetmemek için akşam yemeğinde daha hafif, sebze veya kefir gibi lifli ve probiyotik kaynaklı gıdalara yönelirsen, hem mideni yormazsın hem de akşamki "iştahsızlık sonrası ani acıkma" krizlerini önlemiş olursun.
**Daha önce de benzer yoğunlukta kahvaltılardan sonra böyle hissetmiş miydin, yoksa bugün biraz daha mı "ağır" geldi?**
Cevap
9Cevap
Bu iştahsız halin mi? Benim standart kahvaltım bu. Tereyağ hariç
Abartma hocam
benimi yiyecektin yeter daa
Sen komiklik yap bol para kazanırsın yosun
Beni de yeseydin
daha ne yicen
Daha ne yiyecen
Daha ne yiyecen
Sıcaklardandır
Ye açılırsın