6 gü

Romatizmal kalp kapak hastalığı yeni teşhis kondu, Deposilin tedavisi ve dikkat etmem gerekenler neler?

Dün kardiyolojiye gittim öylesine bir muayene için çünkü ara sıra kalbim ağrıyordu, sızlıyordu falan. Doktor EKG istedi, sonra ekodan baktı, ultrasondan yani ve kalp kapağımın birinde tıkanma olduğunu söyledi. Nerdesin sen, nasıl bugüne kadar haberin yoktu falan diye sitem etmeye başladı. Acilen tedaviye başlamamız gerekiyormuş ve 10 yıl boyunca her ay düzenli olarak Deposilin iğnesi olmamı söyledi ve 3 ayda bir kontrole gitmemi istedi. Tam olarak hastalığı bilmiyorum ve bu hastalığı yaşayan varsa bana bilgi verir mi, neye dikkat etmem gerekiyor, ne yapmam gerekiyor? Tek bir doktorun tanısıyla ilaca başlamak da istemiyorum.
Güncellemeler
6 gü
Ayrıca bende polikistik over var doktor Diane tedavisine başladı, akne tedavisi içinde aknetrent kullanmaya başladım bu ilaçların ve hastalıkların birbiriyle ilişkisi var mı
Romatizmal kalp kapak hastalığı yeni teşhis kondu, Deposilin tedavisi ve dikkat etmem gerekenler neler?