Herkese merhaba sağlık anksiyetesine sahip birisiyim. Her şey birkaç gün önce gece aniden başlayan nefes darlığıyla başladı. İlk günler çok kötüydüm sonra hafifledi böyle gece uyurken bir sıkıntım yok, sabah kalkınca da bir sıkıntım yok. Ancak uyandıktan sonra ne zamanki aklıma gelse başlıyor. Göğsümde bir şey var gibi sanki. Yutkunsam aşağıya gidecek gibi bir hissiyat var. Birisi boğuyormuş gibi hissediyorum. Nefes almamı engellemiyor ama aldığım nefes yetmiyor gibi geliyor. Gün içinde bir şeyler yaptığımda olmuyor yani yorgunluktan etkilenmiyor. Psikolojik deyip geçiştirmek istemiyorum ancak endişeleniyorum. Kötü bir şeyim mi var?
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
EKG temizse turp gibisindir
sürekli kalbimde ve kolumda ağrı oluyordu yaklaşık 1.5-2 sene önce kardiyolojiye gittim tüm testler yapıldı bir şey çıkmadı. 3 ay önce de kan testi verdim kan testinde de anormallik yoktu. yeni gelişen bir şeydir belki de
Yok yahu 😅 Stresten vücudu öyle bir tribe sokuyorsun ki sorsalar ölecekmişsin ama oysa sapasağlamsındır. Ben de yaşadım en beterlerini, için rahat olsun diye de demiyorum yani gerçek bu.
yani hep stresli bir insanım her şeyi çok takıyorum ama bu da birden başladı anlayamadım
siz ne yaşadınız
Bunlar aşama aşama olur ama geçer anksiyete bozukluğu panik atak korkutur ama öldürmez
Anlatmaya kalksam saatler sürer
böyle dediğim gibi boğazımdan aşağıya tam göğsümde bir şey var ve aşağıya gitse rahatlayacak gibiyim böyle bir sertlik var sanki boğazım düğümleniyor
dinlemek isterim
Valla şu anda uykuluyum yani anlatırsam uykum kaçar
Yutkunma zorluğu benim de aklıma aynı şeyleri getirirdi ama hepsi boş vesveseden ibaret
peki neden birden başlıyor psikolojik diyip geçiştiremiyorum yani bu kadar gerçekçi olamaz çünkü
Evet ben de şaşırmıştım ama her şey tertemiz çıkınca psikolojinin ne kadar derin bir şey olduğunu anlamıştım
Bilinçaltı çok farklı çalışır çünkü arkaplanda korku senaryoları döner ki bunun sebebi de adrenalin hormonunun yükselmesidir
işte tertemiz çıkmayacakmış gibi geliyor
Yok vallahi öyle bir şey yok
merhaba tekrardan, arkadaşlarımla geziye gidiyorum. nefes alamayacak, ölecek gibi hissediyorum. yoğun kaygıdayım. göğüs yemek borum mu artık nere bilmiyorum bir yanma var ve beni rahatsız ediyor bana biraz yardımcı olun
Tabii buyrun
yazdım işte kötüyüm ben bunları aklımdan çıkaramıyorum geziye gidiyorum zevk alamıyorum sürekli korkum var iyiydim birkaç güne kadar birden kötüleştim anlayamıyorum doktora gitmekten de korkuyorum
Dediğim gibi EKG temiz çıkmış ciğerlerde zaten yoğun stresten yani panik ataktan dolayı yanma ve inanılmaz nefessiz kalma gayet normal sadece yoğun adrenalin yaşıyorsun her şey normal sadece kafayı daha fazla dağıtma ihtiyacın var hepsi bu
ama 1.5-2 sene önce ekg falan çektirmiştim. sol kolumda da hep ağrı var ama 1-2 yıldır var hastaneye gitmiştim bir şey çıkmadı şimdi hepsi üst üste geliyor
ve iyiydim birden kötüleştim. böyle bir yeriniz tahriş olur da yanar ya öyle bir yanma acılı bir yanma değil
kafayı dağıtamıyorum sürekki bir şey olacak korkusu var
Şu anda daha yoğun bir stres ve takıntı yaşıyorsunuzdur ben daha uzun yıllar sonra bile tekrar yaşadım ve bu sefer daha ölümcül hissettirmişti ama çok şükür korkulan olmadı
ben atlatamıyorum yani tam şu an atlatmam lazım. biraz özelden ne yaşadığınızı yazsanız gerçekten en azından benim gibi birileri olduğuna duymaya ihtiyacım var
Tabii buyrun o zaman
Yoktur yoktur
Kaç yaşındasın
22
Kaç yıldır oluyor bu olay
anksiyete yıllardır var bu anlattığım 3-4 gün oldu
Nefes egzersizi denedin mi
Bu arada özelden yazabilirsen ilgilendiğim bir konu yanlış anlama şeyden demedim bunu
siz yaşadınız mı daha önce
Aynısı değil ama benzerini çok yaşadım ya
ne gibi
Boğulma hissi
aynısı işte siz ne yaşadınız
Ben de boğulma takıntısı işte o hisler
Özelden yazabilir misin istersen