Anlatın bir şeyler. Ben başlayayım. 😂
İlk defa 42 yaşında gittim. Birkaç ay önce yani. "En ufak bir ses ve ısı artışı beni hemen uyandırıyor. Bir daha uykuya dalamıyorum. Uykusuz kalıyorum" diye gittiğim doktorlar "Her şey normal, sen psikoloğa git. Senin run or fight modun takılı kalmış" dediler. 😂
Hayatta kal modunda takılı kalmışım. Ben de bu yaşa nasıl geldim diye şaşırıyordum. 😂
Neyse, gittim psikoloğa kapısında bekliyorum. Ama nedense normal olduğumu belli etme isteği uyanıyor içimde. Hani deli değilim ya 😂 Bakıyorum biri hızlı hızlı yürüyor. Ben yavaşlıyorum. Biri yere oturmuş notalarla İzmir marşı söylüyor. Ben dudaklarımı kımıldatmamaya çalışıyorum. Bakıyorum biri kambur duruyor. Ben daha dik duruyorum. Telefonla çok uğraşanları görünce telefonu da cebime koydum. 😂
Sıram geldi. Girdim içeri. Derdimi anlattım. Çat hemen iki ilaç. Biri sinir sistemimi yatıştıracak. Diğeri uyutacak. Bir ay sonra kontrole gel.
Bir ay sonra: "Hocam biri kabız yaptı, diğeri uyutmadı". Çat başka iki ilaç yine aynı sebepler.
Bir ay sonra: "Hocam biri karnımı ağrıtıyor diğeri uyutmadı, iştahım açıldı." 😂 Çat başka iki ilaç.
Bu sefer iki ay sonra gel dediler. Yaklaşık bir ay oldu. İlaçları kullanıp kullanmadığımı fark etmiyorum bile. Üstelik hocanın yarım kullan dediği uyku ilacını 3 tane yutuyorum.
Hadi üşenmeyin de siz de bir şeyler yazın.
Ha bu arada "ilacı kullandım mutlu oldum, uyumaya başladım, özgüvenim arttı" diyen üyeler görüyordum. Siz hangi doktora gittiniz 😂

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Evet, iki tane var...
Bir tanesi benim hakkımda. Diyor ki:
"Sizde tahammül bitmiş. Tahammül sınırlarınızı aşmışsınız, tahammülsüzsünüz."
"Tamam," dedim, "peki çözüm nedir?"
"Çözüm basit. Hiçbir şeyi kafaya takmayacaksınız. Her şeyi oluruna bırakacaksınız. 'Senin derdin beni enterese etmiyor.' diyeceksiniz."
O an kendi kendime, "Ulan ben yanlış yere, yanlış kişiye gelmişim." dedim.
"Neden?" dedi.
Dedim ki:
"Ulan, sen şimdi oturmuş bana 'Senin sorunların beni enterese ediyor.' diyorsun; sonra da bana başkasının sorununun beni enterese etmemesi gerektiğini söylüyorsun. Bu nasıl bir çelişki?"
Psikolog başladı bana tahammülü anlatmaya...
Bir ara söz hakkı bana geldi.
Dedim ki:
"Şimdi sizin eşinizin ve çocuğunuzun oturduğu bina yıkıldı. Sevdikleriniz enkazın altında kaldı. Müteahhit de çıkıp, 'Ne var canım, hesap hatası yapmışız. Olur böyle şeyler, insanlık hâli. Nihayetinde insanız. Bu kadar büyütmeye gerek yok.' dese... Siz buna tahammül edecek misiniz?"
"Hayır." dedi.
Ben de dedim ki:
"Eyvallah... Senin bana fayda verecek bir hâlin yok; benim de senden yalan dinleyecek hâlim yok. Hadi eyvallah."
Ben duymak istedikleri duymak için psikologa gitme gerekçesi duymuyorum
Değişik bir diyalog olmuş. Ben deliksiz uyumak için en son psikoya yönlendirildin. Hocam diyeceğim farklı şeyler demeyelim böyle olmuyor 😂
Selam. Anlattığın kadarıyla, psikoloğa değil, psikiyatriye gitmişsin. Psikiyatri ilaç yazıp gönderirken, psikolog seni dinler ve sorunun kaynağını bulmayı çalışır. Asıl soru, seni psikoloğa yönlendiren doktor, kan tahlilleri yaptırıp, hormon, vitamin ve mineral değerlerine baktı mı?
P. S: Deprem korkusu veya herhangi bir travmatik olaydan sonra gelişmiş bir durum da olabilir (özellikle uyku sırasında gerçekleşen), yaşla alakalı bir durum da olabilir
Baktılar bir şeylere. Her şey normal dediler. Kapıda psikyatri servisi yazıyor.
Psikiyatri servisinde, psikolog çalışmaz, psikiyatri uzmanı doktor çalışır. Bu arada, her psikiyatriye görünen deli değildir 🤪
Mide bulantısı için psikoloj gittim iki ay kadar kullandım ilaç iyi geldi gibi görünce tekrardan bıraktım
Tam olarak ne derdimizi anlatiyok ne de dinleyen var ilaç ver ilaç al yöntemi olmuş
Sistem ilaca göre işliyor 😂
Aynen öyle dinleyen yok dermanina yardimci yok
Uyku hapına rapor yazması için giderim. Onun dışında işim yok. Sağlık ocağı rapor olmadan yazamıyor. Rapor yenilemesi de belli bir süre için geçerli. Sonra sil baştan.
İlaç hangisi?
Gyrex
Uyku gelsin diye mi, deliksiz yani derin uyumak bu için mi?
Uykum gelmesi için yoksa yatamıyorum.
Ben uyuyorum ama derin uyuyamıyorum. Ölü gibi uyumak istiyorum.
Gyrex hapın miligramı arttırmak lazım. Benimki 50 mg yine de acıktırıyor. 2 saate kadar uykumu getiriyor ama sabah serserm gibi oluyorum. Bünyeye göre değişiyor.
Çocukken benim göz rengimle dalga geçiyorlardı lise yıllarında Sırf bu yüzden psikoloğa gitmek zorunda kaldım
Zorbalar.
Evet, adamın sorduğu sorulara beklemediği perspektiften oldukça zeki cevaplar verdiğim için bana senin bir şeyin yok, gidebilirsin demişti.
Senle uğraşılmaz demek istemiş 😂
Hayır gitmedim
😂😂. Teşekkürler.
Evet var annemin vefatından sonra tam 1 sene gittim 🥹
Başınız sağ olsun.
Teşekkür ederim🙏
balkona çıkıyorum derdi olan anlatsın çözüm yok sadece kahve verebilirim 😂😂😂
En iyisi 😂
😂😂😂
Olmaz mı var tabi ama bu ilaçlar bana mi bu kadar iyi geldi bir tek ya :D
Aha. Biri burada. Nasıl iyi geliyor. 😂 Besmele çekip mi kullanıyorsunuz 😂
Valla sabrettim ilk 1-2 ay dayandim sonra ilaç etkisini göstermeye Başladi
Bana ayda bir ilaç değişimi yaptılar.
Ben iyi ki ilaç kullanmisim diyorum ilaçlar sayesinde spora baslayip anksiyetemi yendim
Maaşallah.
Psikiyatriye değil de psikolog randevusu aldım online dan. İlk seans sadece tanışmakla geçti ve benim 600 tl çöp oldu adam 1 dk fazla konuşmadı 40 dk dolunca bye dedi ilk ve son oldu benim için
Ben üniversite hastanesine gittim. 😂 Zaten ne anlatırsan anlat ilaçlar belli. Terapi yapacak beceri zaten hiçbirinde yok. Ha en son kitap tavsiye ettiler. Aldım ama başlamadım.
Hastane her zman en sın çare olmalı
Son*
Öyle deme hastaneler dahil her şey çok süper 😂
6 ay psikoloğa gittim. Son seansta psikolog "İtiraf etmem gerekirse siz en zorlandığım danışanlarımdan biriydiniz. Çünkü bu alanda çok bilgilisiniz. Size bilmediğiniz şeyleri anlatabilmek ve önerebilmek için sizin seanslarınızdan önce oturup ders çalışmam gerekiyordu." Demişti.
İyi bir insandı.
Çok kolay sinirleniyorum diye mhrsden randevu almıştım. Sıram geldi adımı söyledi girdim içeri kadın sıran yok dedi bakmadı mal karı
O neymiş ya 😂
Bilmiyorum aynı gün cildiyeye de randevu almıştım. Cildiye doktoru bakmıştı
İtiraz etseydin.
Yok ya daha o kadar delirmedim herhalde
😂
Evet hem de sayamayacağım kadar çok var
Ben sayabiliyorum. 😂
İki.
Oradakilerin psikoloji bozuk gitmeyin 😅
Bulaştık bir kere 😂
Hiç gitmedim
Teşekkürler.
Yok ya
Teşekkürler cevap için.
Evet var
Cevap ve beğeni için teşekkür ediyorum. 🙏
Ben gittim adam bana goz kafa devirdi ya
O ne demek?
İçeri girdim bana gözünü devirdi yani bu ne diyo gibisinden kafasını cevirdi
Önemsemedii beni
O ne biçim insan ya.
Bak ben diğer psikoloğa gittim ve o psikologda oradaydı, sonra o psikoloğa da gittim dedim orayla bura aynımı yani bi soru sordum, baktım anlamadı önce sonra hastasına bakıp kafasını salladi yani bu ne diyo gibisinden, bende kapıyı çarptım çıktım,
Bi iletişimsizlik olmuş sanki.
Oldu evet saymadı önemsemedi beni ilgi vermedi bana anliyo musjn
Hiç yapmaması gereken bir şey.
Evet aynen öyle zaten beni psikolog falan anlamaz elektirgimiz tutmadi
Öyle psikolog mu olur zaten.
Benim üzerimde ilaç deniyorlar galiba.
Olmaz zaten , üstelik diyor narsitsin, dedim sen narsistsin, adamın hiç bisey den anladığı yok,
Narsist diye bir kelime olmazsa konuşamaz bile bunlar. Narsist aşağı, narsist yukarı.
Evet ama adam psikolog değildi psikiyatristti
He bir de bu şekilde ikiye ayrılmışlar di mi. Valla ben olay yerine daha yeni geldim. Psikolog muydu yatrist miydi bilmiyorum. Sorim.
Yani psikiyatrist tani koyan kişi bana dediki narsistik eğilimlerin çok çok fazla dedi 20 yasinda bi kızım bende bu arada, ve şey ben panik atak için gidiyorum psikiyatriye ve dediki üzgünüm ama narsistsiniz bende kapıyı çarptım çıktım
Kapıyı çarpman sağlam bir cevap olmuş bence.
Yani adama diyorum ki panik atak teşhisi aldim, ben böyle olamam, mükemmel biriyim diyorum anlamıyor, diyor kimse mükemmel değil , dedim oe hadi ordan aw
Şimdiye kadar seni görmemiş demek ki.