Öncelikle ilaç kullanımı konusunda kendi yaklaşımımı paylaşmak isterim.
Ben hiçbir zaman, başım ağrısa bile hemen ağrı kesici kullanan biri olmadım. Yaklaşık 20 yıldır, belki de daha uzun süredir nezle veya grip olduğum zamanlarda bile çoğu zaman ilaç kullanmamışımdır. Çünkü insan, dünya üzerinde yaşayan en mucizevi varlıklardan biridir. Vücudumuzun, belirli sınırlar içinde kendi kendini onarma, iyileştirme ve birçok hastalıkla mücadele etme gücü vardır.
Peki, ne zaman ilaç kullanmalıyız?
Eğer vücudumuz zayıf düşmüşse, hastalıkla kendi başına mücadele edemiyorsa, dışarıdan tıbbi desteğe ihtiyaç duyuyorsa ya da hastalığın tedavisi için gerçekten ilaç kullanımı gerekiyorsa, elbette o zaman ilaç kullanılmalıdır. İlaçlar gerektiğinde hayat kurtarır; ancak gereksiz yere kullanılması da doğru değildir.
Zayıflama konusuna gelince...
Kilo alan insanların büyük çoğunluğu neden kilo aldığını aslında çok iyi biliyor. Kendisini kilo almaya götüren alışkanlıkların da farkında. Bana göre burada mesele sadece "iradesizlik" değildir. Asıl mesele, insanın kendisini ne kadar önemsediğidir. Ben bunu "kendimi umursamıyorum" düşüncesi olarak görüyorum.
Çünkü kendisini gerçekten önemseyen insan, sadece kilosuna değil; beslenmesine, uykusuna, sağlığına ve yaşamındaki birçok konuya da dikkat eder.
Zayıflama iğneleri veya benzeri ilaçlar sizin iradenizi güçlendirmez. Sadece beyindeki iştah ve açlık sinyallerini bir süre baskılar. Peki sonra ne olacak?
Kilo verdiniz diyelim. Eğer ilacın etkisi sona erdiğinde eski beslenme alışkanlıklarınıza geri dönecekseniz, bu kez yeniden kilo almanız, hatta eskisinden daha fazla kilo almanız bile mümkündür. Bu nedenle, sadece ilaçla kilo vermeye çalışmanın "Ben denedim ama başaramıyorum." düşüncesini geçici olarak ertelediğini düşünüyorum. Kalıcı çözüm ise yaşam tarzını değiştirmektir.
Bu yüzden ben, tıbbi zorunluluk olmadığı sürece bu tür zayıflama ilaçlarının gereksiz kullanımını çok desteklemiyorum.
Ayrıca sağlıklı kilo vermek, hızlı kilo vermek değildir. Ayda ortalama 1-2 kilogram vermek, çoğu kişi için daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir hedeftir. Çok hızlı kilo vermeye çalışmak ise her zaman sağlıklı değildir ve bazı kişilerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Önemli olan kısa sürede çok kilo vermek değil, verilen kiloyu sağlıklı bir şekilde koruyabilmektir.
https://www.youtube.com/embed/0jRazScEm8Ehttps://www.youtube.com/embed/mqmxA-Fvz9o110 Yorumla- 1 ay
Ya ben istiyoreum ama korkuyorum üff, hiç verdiğim kiloda kaşamıyoeumki, herkes yapar bu iğneyi iyi olur benim şansıma ben yaparım ebedi istirahat😅🤷♀️
- 1 ay
Aman ben öldükren sonra ne halt ederse etsin, ben artık geçmişle ilgilenemem öteki dünyada arrık bakarım kendime nurlu bir şeyler😅
- 1 ay
Ölmüş gitmişim yahu daha neyini kıskanıcam , o beni kıskansın kiöbilir nerler çıkıcak karşıma😅 neyse ciddi ciddi iğne işinin kıyosından döndüm gibi.. bir uzaylı gelse beynime sağlıklı yaşam çipi taksa ne olurki ya
- 1 ay
Benim için basit değilki işte bu kilodayım🤷♀️ çzücem ama ne zaman Allah bilir
- 1 ay
Ben Killo konusunda takıntılı sayılr dercede takıntılıyım öyleki birisi Biraz kilo almış gördüm dese tetiklenir nerde baskül görsem çıkar tartılırım hatta bunda bir sorun var bir de başka yerde tarılayım derim... Fit olmak benim için çok önemlidir. Yaşımı bile saklar yaşıtlarıma göre fark attırır bana genç görünmemi sağlar. Sağlıklı olmama destek olur. Aşırı kilo mutsuz insan sorunudur.
- 1 ay
Ben de memnun deüilim kilomdan hiç ya 60 falan olsam daha iyi okur diye düşünüyorum🤷♀️
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 580 cevap paylaştı. Ben kullanmadım ama bu tarz şeylere biraz temkinli yaklaşırım. Zayıflama konusu insanı heveslendiriyor tabii ama iğne, ilaç falan olunca iş doktor kontrolü olmadan olmaz bence. Birine iyi gelen şey başkasına ters etki yapabilir. O yüzden sadece kullanan yorumuna bakıp karar vermemek lazım.
10 Yorumla
- Sağlık konusunda 371 cevap paylaştı.
2 ayHain kostok olduk.. hep hayalimdi.. arada hayatada bakiyiruz aaa:)).. ben böyle şeyleri hiç sevmiyorum.. sağlıklı oldugunuda dusunmuyorum.. zaten verdirse bile dikkat edilmedikçe statik hayat oldukça geri alınır.. o yüzden doğal yolları daha iyi buluyorum :))
14 Yorumla- 2 ay
Yapamıyorum ben 5 kilo versem 3 geri alıyorum😅 ama 60 kg olayım istiyorum hemde hemen
- 2 ay
Keşke hayat öyle olsa.. bir anda kilolar cmler degissse ama olmuyor işte.. çaba lazım.. öbür tulu kalici olacağını zannetmiyorum :))
- 2 ay
Aman ya , ya senin bana moral vermen lazım yap tabi dwmen laxım süper falan de ya. , bunkarı duymak istiyoruö
- 2 ay
Olmaz ben senin arkadaşınım duymak istedgini değil doğruyu söylemem lazım..:)) dost acı söyler demişler.. kıymetimi nil bence:))
2 ayBence ölme olarak bi yan etkisi yok, görmedim daha doğrusu 😅 ama mutlaka yan etkisi olacaktır. benim kedilerin veterineri kullandı baya zayıflamış. Çok zorluyor ama dedi... Ve iştah ilk zamanlar kesiyor sonra yine dikkat etmen gerek dedi.
112 Yorumla- 2 ay
Yaa ben de istiyorum yadın kan cericem önce bir dahiliye bakacakmış. Bakalım ya ben çok beceriksizim galiba bir türlü veremedim bu kiloyu takılıyım bunda resmen
- 2 ay
Ne güzel dahiliye kontrolü iyi olur 🥰 peki herhangi bir kan değerinde sorun var mı? Kan şekeri, TSH falan... Genelde monoton ve hareketsiz hayat sebep oluyor. Veremiyorum 🥲
- 2 ay
Ya işte yarın sabah kan vericem bakıcak bakalım uygun görürse gönderecekmiş endokrinolojiye. Eşim ditorki senin kilonda olan birini yollamazlar 🤷♀️ pis saboteci beni engellemeye çalışıyor
- 2 ay
😂 kocalar ve destekleri 😂 bende zorla spora yazildim 😂 boy kaç sizin? Aslında müsaitseniz online eğitmen eşliğinde spor yapsanız ne güzel sikilasirsiniz.
- 2 ay
Benim boyumda muhtelif rivayetler var😅 sağlık ocağında 1.69 , ben ölçünce 1.70 hastanede diyetisyen ölçmüştü 1.71 çıkmıltı🤷♀️😅 o cüvarlar işte
- 2 ay
Ayyy keşke sizin kitle endeks araliginizda olsam 🥲 maşallah. Eşiniz haklı olabilir 😅Size reformer plates de gider. Neyse seçenek cogaltmayayim ben 🤭 yarın ola hayrola 🥰
- 2 ay
Sen kaç kilosunki 🤷♀️ ama halledicez bu işi ya inşallah
- 2 ay
Kilo 73 e düştü zorla iki kilo verdim. Benim boy çok kısa... Kilo alacak yer yok. 155 boyum 😭 yüce Rabbim 160-165 yaratilsaydim negzel olurdu 🥲
- 2 ay
Öyle deme yahu minyok kızlar revaçta😅🥳 sen azıcık veridn mi süper olur gerçekten
- 2 ay
Azıcık dediğin en az 65 e düşmem lazım 🥲😭 o bile fazla oluyordu bu boya. Ama ona bile razıyım şu an. Şimdilik gideceğim yere yuvarlanarak gdiiyorum 😂😂😂 şaka bı yana spora başlayınca kolesterol değerlerim düştü. Açlık şekerim de düşerse oh ne güzel 😋
- 2 ay
Yaa sesli güldüm resmen😅😅 bence plates yap. Ben bir ara yaptım çok iyitdi ya yaz geldi bıraktım sıcak diye
- 2 ay
😂 plates de iyi aslında evet. Benim azıcık cardio, hit tarzı şeyler yapmam lazım başlangıç için. Boş günlerimde plates olur 🥰
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorCanım, zayıflama iğneleri gibi şeylere hiç bulaşma derim ben! 😅 Bence en güzeli, hem sağlığın için hem de kalıcı kilo kaybı için düzenli spor ve dengeli beslenme. Ben smaç kraliçesi olana kadar çok ter döktüm biliyor musun? 🏐 Yürüyüş, koşu veya yüzme gibi sana iyi gelen bir spora başla. Emin ol, vücudun sana minnettar kalır ve hedefine ulaşırsın! Hadi bakalım, kendine güzel bir rutin oluştur! 💪✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- Sağlık konusunda 40,8b cevap paylaştı.
u 2 ayKullanmadım ama o tür şeyleri tavsiye etmiyorum.
00 Yorumla
2 ayŞahsen tavsiye etmem. Ölür musun bilmem ama ciddi yan etkileri illaki vardır. Beslenme şeklini değiştirerek kilo vermeye çalış. İşlenmiş gida, unlu mamuller, hazır tatlılar, hazır meyve suları, glükoz ve fruktoz şurubu içeren gazlı ve gazsız içecekleri, pirinç ve makarna gibi yiyecekleri diyetinden çıkarılmalı. Her öğünde protein (yumurta-tavuk-balık- veya kırmızı et) ve düşük şeker içeren meyve veya sebze/salata olmalı. Ekmek yerine 3-4 yk karabuğday-bulgur-kinoa veya haşlanmış/fırınlanmış patates her öğünde tüketebilirsin
00 Yorumla
1 ayEvet çevremizde çok çok kullanan varmış ve benim iki gün önce haberim oldu, asla kullanmam ama kullanıp zayıflayan varmış M ile başlıyordu adı iğnenin onu kullanıyorlar
11 Yorumla- 1 ay
Evet o iyi diyorlar
Sakın kullanma düzenli beslen beslenmeden zayıflayamazsın ne yediğin değil ne kadar yediğin önemli, sağlıklı kilo spor yaparak ve düzenli beslenerek verilir
12 Yorumla- 2 ay
Olmuyor ya işte vereniyorum ben
1 ayMide küçültme ameliyatı olup vefat eden bi esnafımız olmuştu vaktiyle. O zaman böyle gelişmemişti daha. Ama yine de en iyisi doğal yollar.
21 Yorumla- 1 ay
Ben de öyle operasyonlar istemiyotum
2 ayKullanıp ciddi zayıflayanlar var. Ama ileride oluşabilecek tüm hastalık risklerine hazırlıklı olmalı kullananlar.
22 Yorumla- 2 ay
Ne gibi riski okue bilmiyotumki biz sorun okumadım hiç ben, zaten bunlar diyabet hastalarınd akullanılıyor uş sanıeım ama bilemedmde
- 2 ay
Her bünye farklıdır elbette ama pankreatit riski var
Bence o tür şeyler kullanma yararından çok zararı dokunur. Düzgün bir diyet ve düzenli sporla gitmeyecek kilo yoktur.
14 Yorumla- 2 ay
Ama olöuyorki işte
- 2 ay
5 veriyorsam 4 geri alıyorum. Sabit duramıyırum🤷♀️😅
- Sağlık konusunda 549 cevap paylaştı.
u 2 aySağlığa aldım ya kullanmadan önce bir dikkat et bu zayıflamayla ilgili tüm şeylerde sorun çıkıyor.
13 Yorumla- 2 ay
Bilmiyorumki işte yarın doktora gidip test yaptırıcam. Sıkıldım ya bir arpa boyu yol alamıyoeum veriyorum verdiğimi geri alıyorum. Zayıflamak benim de hakkım🥹
- 2 ay
evet ama dikkatli ol bu zayıflama şeylerinde hep sorun çıkıyor en temizi az yemek çok su içmek fjfhfgghdh
- 2 ay
Olmuyor ya 5 veriyorsam 4 geri alıypeum 😅
2 ayZayıflama iğnesi kullanmadım. Lakin hayatımdan ekmek, hamur işleri ve her türlü alıyı çıkarım. Her gün sabah ve akşam 1 saa kesintisiz yürüyorum. 130 kilodan 80 kiloya düşüm 1 yıl içinde. Üstelik hızlı kilo vermediğim için de ne göbek sarkması oldu ne de kol ve bacaklarda.
Geçenlerde inernee bir profesör kardiyolog zayıflama iğnesi ile ilgili bir yayın yapmıştı.
https://www.youtube.com/embed/DFyYiexiAvQ02 Yorumla- 2 ay
İzleyeyim teşekkür ederim. Ve sizi tebrik ederim çok büyük irade👏
- 2 ay
Teşekkür ederim. İnşallah siz de istediğin kiloya sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz.
Sağlık konusunda 330 cevap paylaştı. Ölüme bi adım yaklaşmak istiyorsan kullan, haa ben ölmek istemiyorum dersen o ayrı
12 Yorumla- 2 ay
Bir sürü zayıflayan var
2 ayÇoğu tanıdığımın sorunları çıktı, bence kullanma canım
113 Yorumla- 2 ay
Ne gibi sorunları oldu
- 2 ay
en çok gördüğüm kulakları duymamaya başladı, 2 3 tanıdığım hep kulak cihazı takıyorlar şu an
- 2 ay
Ciddi misin
- 2 ay
evet, biri kendi halam direkt
- 2 ay
bir sağlıksız bir zayıflama olduğu için, şu an 50 yaşında ama görsen 70 yaşındaki teyzeler gibi oldu her yeri
- 2 ay
Hangiiğneyi kullanıştı adı neydi
- 2 ay
Yaa
- 2 ay
gösterdi ama hatırlamıyorum ki, baya olmasına rağmen hala kendine gelemedi. Kulakları desen duymuyor zaten, cihaz taksa bile 1 kelimeyi duysa diğerini duymuyor yine
- 2 ay
Çok geçmiş olsun ya. Zayıflama iğnesinin böyle etkisini hiç okumamıltım
- 2 ay
satmak için hep iyi yönlerini sayıyorlar tabii ama doğal olmayan hiçbir şey zararsız olamaz bunu bil. İllaki az çok yan etkileri olur
- 2 ay
sonuçta senin içindeki sistemle oynuyorlar ki seni zayıflatıyor o, içindeki düzeni bozmadan nasıl normal halinde zayıflatsın di mi, illaki etki ediyor bir yerlere
- 2 ay
Yarın doktorlada bir konuşayom bunu
- 2 ay
Her doktora da güvenilmiyor, alanında yetkin bir doktor olduğundan emin ol
Benim arkadaşım kullandı bi ayda 8 kilo verdi
13 Yorumla- 2 ay
Ya hangi iğneyi kullanmış
- 2 ay
Ya o körlük yapıyır demişti biri bana
2 ayHiç duymadım kullanan ama zararlı değilse bende kullanmak isterim.
110 Yorumla- 2 ay
Sen kaç kilosun
- 2 ay
91.5 😂
- 2 ay
Şişkoo😅😅
- 2 ay
Ağlarım ama 🤣
- 2 ay
İğneye iyi diyorlar ya çok zayıflsyan varmış
- 2 ay
Ben de istiyorum o zaman
- 2 ay
Ben yarın doktora gidicem kan testi vericem bakıcak işte
- 2 ay
Hadi bakalım sen dene sonuç alırsan ben de yaparım
- 2 ay
Ölürsem , süreci bilemezsin😅öte alemden mail atarım sana
- 2 ay
Allah korusun. Mail atma dumanla haberleşelim🤣
Baya tehlikeli asla yapma ya boş ver kilon iyi zaten canını tehlikeye atma boşuna
12 Yorumla- 2 ay
Ama teklikesi yok diyorlar, diyebetliler de yapoyormuş. Herkesler zayıflamış
Hiç kullanmadım, bende 70 olmak istiyorum keşke kilo alsam..
14 Yorumla- 2 ay
Tamam ben vereyim fazla kilolarımı sen de al😅
- 2 ay
Tamam 7 sana vereyim geriye a2 kg kaldı onalrıda illaki vardır isteyen😅🥳
- Sağlık konusunda 335 cevap paylaştı.
2 ayKullanma bence. Diyet ve sporla da kilo verebilirsin.
12 Yorumla- 2 ay
Olmuyor ya 5 veriyorsam 4 geri alıyoeum ben
- 2 ay
Coconut mix falan dene.
- Sağlık konusunda 1b cevap paylaştı.
2 ayKullanmanı hiç tavsiye etmem
16 Yorumla- 2 ay
Neden ama çok zayıflayan var
- 2 ay
Sonrasında sıkıntı karaciğeri mahvediyor
- 2 ay
Bilemeidm olumadım hiç öyle bir şey. Birmdoktor diyprki protein ve su dikkat edilmeis gereken şeymiş.
- 2 ay
Yani diyetisyene gitmek daha mantıklı
- 2 ay
Gitrim 5 kg veridm 3 geri aldım, hiç sabit duramıyoeum ben ya
- 2 ay
Yemene dikkat edeceksin
- Sağlık konusunda 411 cevap paylaştı.
2 ayihtiyacım yok çok şükür. hem doğal yoldan vermek varken neden kimyasal ürün
10 Yorumla Çevremde kulllanan duymadım, işe yarar mı hiç bir fikrim yok
10 Yorumla
1 ayBu iğneler zararlı diyabet hastaları için yapıldı onlar korona aşıları da ilk çıktığında sorgusuz sualsiz yapıldı ama yan etkileri yıllar sonra çıkmaya başladı bu aşınında ciddi yan etkileri olacağımızı düşünüyorum
00 Yorumla
1 ayBeni dinle sakın oyle bir şey ne dene ne kullan
Hapıda ıgneyıde
Neden dersen
Anlıcagagın şekilde anlatıcam
Verdiğin kiloyu alamazsın
Kilo vermeyi durduramazsın
Standardın altına inersin
İskelet gibi olursun ama geri dönüşü yok
Deneyim sonucu bunu diyorum
Zaten TV dede izlemişindir
Kilo vermek mi istiyorsun sen00 YorumlaKullan gitsin bisey olmaz ama oyle uc bes kilo icin degmez bence sen gayet iyisin ayrica doktor tahlilleri yaptir oyle basla bence sonrasinda yapistir gitsin 😅
00 Yorumla
2 aybenim bir arkadaşım kullanmıştı ama keyfi değil diyebet için ve baya da zayifladi
14 Yorumla- 2 ay
Yaa zaten bunlar onun için kullanılıyormuş sanırım , bekadar sür ekullandı acaba, bir sorun yaşadı mı
- 2 ay
evet o yüzden de keyfi yazılmıyor. o da mecburiyetten kullanmıştı doktor reçetesiyle.
ben az çok bilge edindim ondan, bir iki ay duzenli kullandıktan sonra başlıyor etkisi - 2 ay
Oo bilememki çok d auzun süre kullanamam sanki çok da pahalıymış😅
- 2 ay
Evet biliyorum fiyatları bayağı yüksek. ve dediğim gibi birkaç ay istikrar şart. hatta ben de dalgasina sormustum, bana bir iki ay kullanıp bırakacaksan hiç başlama etkisi olmaz dedi
Sağlık konusunda 643 cevap paylaştı. aa aynı kilodayızz. nbtlife berliv dene çok etkili doğal takviye ben kullanıyorum
03 Yorumla- 1 ay
Hiç duymadım
Bunlar akıl edilecek iş değil sporunu yaptıktan sonra istediğin kiloya da sağlığada kavuşuyorsun tekrar tekrar yapmak gelecek içinden
00 YorumlaBen hiç kullaadim bı ara bende o kadar oldum sonra spora başladım şu an 60 oldum çok iyi oluyor
00 Yorumla
2 ayReklamdan başka bir şey değil
12 Yorumla- 2 ay
Çok zayıflayan var
- 2 ay
Bilemedim ki şimdi
Sağlık konusunda 333 cevap paylaştı. Boşkoy doğal yollarla dene ula
12 Yorumla- 2 ay
Olmuyor ya ne veriyorsam geri alıyoeum😅
Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bence böyle şeylere heves etme. Faydasından çok zararı olabilir
00 YorumlaSağlık konusunda 314 cevap paylaştı. Yok. Kullanmadım sen de kullanma, doğal yollar en gözeli vecriski az olanı.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 361 cevap paylaştı.
1 ayUzun vadeli sonuçları bilinmiyor kullanılmamalı kesinlikle
00 Yorumla Bir olda seni karsi komsumuz ilhan hocadan vaazini dinliyelim
00 Yorumla
2 ayÇevremde var
12 Yorumla- 2 ay
Nasıl bir soeun yaşadı ılar
- 2 ay
Daha ölmediler
Sağlık konusunda 603 cevap paylaştı. Riskli ablam yapma 🤣
00 Yorumlaİğne değil irade en büyük doping.
00 Yorumla
1 ayabla o tarz şeyleri kesinlikle kullanma
00 YorumlaSağlık konusunda 333 cevap paylaştı. Kız boğazı dutttt
00 Yorumla- Sağlık konusunda 310 cevap paylaştı.
2 ayYok kulan madım sende kulanma
00 Yorumla
2 ayKullanmadım hiç. Kullanan bildiğim kişi de yok
00 YorumlaSağlık konusunda 369 cevap paylaştı. Tehlikeli kullanma
10 YorumlaSağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yok hayır
00 Yorumla
2 ayKullanmadım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayBence kullanma
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!