Birkaç defa yaşadım, şeker ölçtüm tok şekeri olarak çok şükür iyi çıkıyordu. Yani şu an yazarken bile gözlerin kapanacak gibi ve ders çalışmamı engelliyor, özellikle de akşam yemeği
22 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Birkaç defa yaşadım, şeker ölçtüm tok şekeri olarak çok şükür iyi çıkıyordu. Yani şu an yazarken bile gözlerin kapanacak gibi ve ders çalışmamı engelliyor, özellikle de akşam yemeği
Beslenme uzmanlarına göre, bu durumun başlıca sebebi yemekle birlikte alınan basit karbonhidratların (beyaz ekmek, pirinç, makarna) kan şekerini hızlı yükseltip ardından düşürmesi. Yani şekerin anlık değeri iyi çıksa da bu dalgalanma uyku halini tetikliyor. Bunu engellemek için öğünlerde protein ve lif oranını artır, yemeğe salata ile başla. Yemekten hemen sonra oturmak yerine 10-15 dakika hafif yürüyüş yapmak da kan dolaşımını hızlandırıp o ağırlığı alıyor. Akşamları karbonhidratı azaltıp sebze ağırlıklı beslenmeyi dene, farkı görürsün.
Evet beyaz ekmek tüketiyorum maalesef ki alışkanlık:/
Cevap
3Cevap
Çavdar ekmeği ye, kepek unundan yapılmış makarnalar var onları tüket bana dua edersin. Unlu gıdaları bırak çavdar ve kepekli şeyleri tüket
Başta zor gelirse, çünkü bir ara denedim hiç güzel değildi😥
İnan ki bence çok daha sağlıklı. Benim de uykum geliyordu öğlen yemekten sonra çavdar ekmeğine geçtim. Gençleştim resmen. Çok güzel çok sağlıklı. Bize işlenmiş gıdaları yedirip duruyorlar
Pirinç olarak basmati kullanabilirsin, bulgur, tavuk, salata gibi şeyler ağırlıklı tüket karbonhidrattan kaçın
Şekeri az tüket. Yediğinde üstüne bir bardak su iç. Şeker seyrelmiş olsun
Bulgurgur ve salata varasa iyi salata her türlü severiö zaten akşam 7 den sonra bir şey tüketmiyorum belki 1 bie bardak o kadar. Ama makarna da çok tüketirim. Dediklerinizi deniyeceğim. Belki karın şişliğimden onsan o da geçee, teşekkür ederim🙏🙏🙏
Karın şişliğine baya iyi gelir. Bir de yulaflı yoğurt yiyebilirsiniz ara öğün olarak. Ceviz fındık tüketebilirsiniz. Tahin yiyin. Özetle yiyeceklerin saf halini tüketin. Vücudunuz işlenmiş gıdaları kabul etmiyor belli ki
Çok teşekkür ederim, çok haklısınz. Yaa insanın morali bozuluyor:(
Bu durumlarda soğuk suyla el, yüz, boyun ve ense kısmını yıkamak iyidir
Belki fazla kaçırdıysanız ya da yediğiniz şey dokunduysa ağır geliyordur
Yok yani bence az yedim çeyrek ekmek taş çatlasın yarım ekmek tavuk yemişimdir
insülin direnciyle alakalı
Aslında kaç defa kontrole gittim, kendim ölçüttüm, doktorlar iyi diyor
mesela bir gün içerisinde ne sıklıkla yemek yiyorsun? aç karnına şekerli yiyecekler tüketiyor musun
Yooo tatlı ile pek aram yok genellikle 2 ama bazen üç, bazen ara öğün olarak meyva veya kuruyemiş (ceviz, fındık hariç) tüketirim 1-2 haftada bir olarak cips tüketiyorum. Aslında ekmek böyle yapıyor, beyaz ekmek kullanıyorum, ekmeksiz bir şey tüketmek zulüm gibi ajajsjsj
Valla ben ekmek yemediğim halde senin gibiyim. Aç karnına bazen karpuz yiyorum tabi bunu abarttığım oluyor. Mesela o da şekerlidir. İnsülin direncini etkiliyor. Keza kiraz da aynı şekilde. Hatta bu yüzden normalde tek öğün yemesine rağmen kilo veren ben şimdi veremiyorum. Aldım bile.
Meyve yerim severim ama çok tüketemiyorun max 1 tane falan ondan etkisini bilemiyorum. Şu konuda tamamiyle aynı önceleri çok kilo verebilen biriyken şu an zor verebiliyorum keza alıyorum jaajsjs
şekerinizi ölçtürün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?