Bakteriyel enfeksiyonun var. Yediğin bir şeyden zehirlendin veya d vitamini zehirlenmesi yaşadın. Şikayetlerin ne zamandır var?
0
15 Yorumla
Soran
12 gü
endeskobi ve kloniskopi verildi anestesi pazartesi gunu gorecekmis. Ona gore yapilcak baska simayetlerim de var anliyoraan soyleyeyim?
Soran
12 gü
Saç dökülmesi Kas eklem vücut ağrısı Vücutta ve başta uyuşukluk Sırtta boynumda yanma ve ağrı terleme Mide ağrısı bulantısı iştahsızlık Kilo kaybi Ishal ve ishali alta kacirma hafif kan ishalde Beyin MR ve tomografi çektim Ama çok korkuyorum temiz çıktı demesine rağmen Kötü hastalık olsa anlaşılır mıydı
İnflamatuar Bağırsak Hastalıkları (Crohn veya Ülseratif Kolit) Lupus/SLE veya Behçet hastalığı benzeri belirtiler var. Kolonoskopi kesin isterler zaten. Bir süre kırmızı et yeme ishali daha çok tetikler. Bol su tüket. Yüksek lifli gıdalar tüketme.
Soran
12 gü
Bunlarin tedavisi var mı :)) cunku krndimi kanser sanil duruyorum d vitmni kullandim evet kotu yaoinca biraktim zaten siyah diski olmustu sariya dindu duzeldi ben bas uyusuklugu nedeniyle norolojiye gitmistim bana kan ilaci folik asit ve demir verdi ictikden sonra daha da beter oldu yav resmen kanli ishal mide agrisi 8 kilo istah kapanmasi yasiyorum bazende diylrum acaba kanser miyim kolon kamseri olsam tahlilde belli olirdu dimi kanda ap Acik sekilde tomogrofom emarim sukur temiz cikti kanlarima da bakimdi enfeksiyon gorunuyor dedi endeskobi klonoskobi istendi
Crp değerine bak e nabızdan. Enfeksiyon yüksekse büyük ihtimal beyaz alyuvarlarla ilgili bağışıklık problemin olabilir. Doktora mutlaka probiyotik bakteri ihtiyacının olup olmadığını sor. Ağır bir bağırsak şikayetinde genelde başka birinden dışkı alıp sana aktarabiliyorlar yani buna Fekal Mikrobiyota Transplantasyonu dışkı nakli deniyor. Bağırsakta iyi bakterilerin hepsi ölünce kötü bakteriler ele geçiriyor. Bu durumda şiddetli kanlı ishaller oluyor. Bu şikayetlerini önce kolonoskopi ile tespit edecekler daha sonra dışkı nakli yapabilirler.
Soran
12 gü
Degerim 14 cikmis benim senelerdir yuksek serepem hamilelikte bile vardi o ayri konuda simdi endeskobi ve klonoskobide belli olur diyorsun ona gore sorayim dedin dogrumudru islemden sonra?
Soran
12 gü
Degerlerimi atma sansim var mı sana yanlis anlamasan kimsem yok benim bi annem bi babam ailemden baska onlarda yasli coxugum ve ben bi kardesin olarak anliyorsan bakaamz misn
Yani doktor değilim ama sonuçta internetten araştırıp baktım bende. Crp 14 çıkmışsa orta düzey iltihap oluyor. Yine de sana tavsiyem doktor teşhis koyacak.
Soran
12 gü
Ama kanser olsa daha yuksek degerlerim olirdu birakmazdilar dimi korkum ve cahillikden soruyorjm bilgin var gibi senin
Kanserden olduğunu zannetmiyorum. Büyük ihtimal dışkı nakli yapabilirler ve probiyotik bakterisi takviyesi yazarlar eczanede satılıyor. İşte bunun teşhisi için genelde kolonoskopi istiyorlar.
Soran
11 gü
Bugun endokrin doktoru gordu bogazda nodul yok troitle ilgisi yokmus Akciger flmi Beyin emar Beyin tomogrofi Buar temiz Ozaman iki gram ekmek neden yedigimde bu simayetler var ve qci cekiyorim anlqmia degilm ozaman ya mide ya da bagirsak :((
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Sakin ol yakın zamanda bir güneş patlaması yaşandı bu insanlarda belirli bir tepkimeye yol açtı ğeçmiş olsun
Kim diyo yav
Araştır ögren hazıra konma
Bakteriyel enfeksiyonun var. Yediğin bir şeyden zehirlendin veya d vitamini zehirlenmesi yaşadın. Şikayetlerin ne zamandır var?
endeskobi ve kloniskopi verildi anestesi pazartesi gunu gorecekmis. Ona gore yapilcak baska simayetlerim de var anliyoraan soyleyeyim?
Saç dökülmesi
Kas eklem vücut ağrısı
Vücutta ve başta uyuşukluk
Sırtta boynumda yanma ve ağrı terleme
Mide ağrısı bulantısı iştahsızlık
Kilo kaybi
Ishal ve ishali alta kacirma hafif kan ishalde
Beyin MR ve tomografi çektim
Ama çok korkuyorum temiz çıktı demesine rağmen
Kötü hastalık olsa anlaşılır mıydı
İnflamatuar Bağırsak Hastalıkları (Crohn veya Ülseratif Kolit) Lupus/SLE veya Behçet hastalığı benzeri belirtiler var. Kolonoskopi kesin isterler zaten. Bir süre kırmızı et yeme ishali daha çok tetikler. Bol su tüket. Yüksek lifli gıdalar tüketme.
Bunlarin tedavisi var mı :)) cunku krndimi kanser sanil duruyorum d vitmni kullandim evet kotu yaoinca biraktim zaten siyah diski olmustu sariya dindu duzeldi ben bas uyusuklugu nedeniyle norolojiye gitmistim bana kan ilaci folik asit ve demir verdi ictikden sonra daha da beter oldu yav resmen kanli ishal mide agrisi 8 kilo istah kapanmasi yasiyorum bazende diylrum acaba kanser miyim kolon kamseri olsam tahlilde belli olirdu dimi kanda ap
Acik sekilde tomogrofom emarim sukur temiz cikti kanlarima da bakimdi enfeksiyon gorunuyor dedi endeskobi klonoskobi istendi
Crp değerine bak e nabızdan. Enfeksiyon yüksekse büyük ihtimal beyaz alyuvarlarla ilgili bağışıklık problemin olabilir. Doktora mutlaka probiyotik bakteri ihtiyacının olup olmadığını sor. Ağır bir bağırsak şikayetinde genelde başka birinden dışkı alıp sana aktarabiliyorlar yani buna Fekal Mikrobiyota Transplantasyonu dışkı nakli deniyor. Bağırsakta iyi bakterilerin hepsi ölünce kötü bakteriler ele geçiriyor. Bu durumda şiddetli kanlı ishaller oluyor. Bu şikayetlerini önce kolonoskopi ile tespit edecekler daha sonra dışkı nakli yapabilirler.
Degerim 14 cikmis benim senelerdir yuksek serepem hamilelikte bile vardi o ayri konuda simdi endeskobi ve klonoskobide belli olur diyorsun ona gore sorayim dedin dogrumudru islemden sonra?
Degerlerimi atma sansim var mı sana yanlis anlamasan kimsem yok benim bi annem bi babam ailemden baska onlarda yasli coxugum ve ben bi kardesin olarak anliyorsan bakaamz misn
Yani doktor değilim ama sonuçta internetten araştırıp baktım bende. Crp 14 çıkmışsa orta düzey iltihap oluyor. Yine de sana tavsiyem doktor teşhis koyacak.
Ama kanser olsa daha yuksek degerlerim olirdu birakmazdilar dimi korkum ve cahillikden soruyorjm bilgin var gibi senin
Kanserden olduğunu zannetmiyorum. Büyük ihtimal dışkı nakli yapabilirler ve probiyotik bakterisi takviyesi yazarlar eczanede satılıyor. İşte bunun teşhisi için genelde kolonoskopi istiyorlar.
Bugun endokrin doktoru gordu bogazda nodul yok troitle ilgisi yokmus
Akciger flmi
Beyin emar
Beyin tomogrofi
Buar temiz
Ozaman iki gram ekmek neden yedigimde bu simayetler var ve qci cekiyorim anlqmia degilm ozaman ya mide ya da bagirsak :((
Direk bağırsak diye tahmin ediyorum. Doktor daha iyi bilir. Çok geçmiş olsun. Stres yapma stres daha çok tetikler. Korkma.
Tedavisi var midir acaba d vtamn zehirlemesi olmasi imkani yok dimi d vtmini ve kan ilaci flik asit ictikden sonrs ds boyle bi anda oldu cunku
Ama oyle bir sey olsa kan degerlrrim asiri kotu cikmaz miydi
Çıkardı. Dediğim gibi çok basit bir sorundan da kaynaklı olabilir. Doktorun incelemesi gerekiyor.
Birinden bulaşıcı hastalik bulaşmış sanki biriyle bir yakınlaşman oldumu
Olmadi 1 senedir
Hiç biriyle birlikte olmadın mı
Yav arkadssim olmadim cocugum var ne alaka yav of
Evlisin yani esinden bulaşmış olabilir
Ya sabir olsa zaten doktor der kanlarima dahiliye bakti
Endokrin bakti
Enfdksiyon bakti
Cnsll yolla bulaşıcı hastalıklar hemen belli olmaz ama
Sen evlimisin deilmisin
Niye sustun
Cevap versene
doktara gitmeye ne dersin?
Dahiliye Polikliniği'ne Başvurun Ciddi Olabilir.
doktora gitsen iyi olur.
Bence ciddi bir şey doktora git ihmal etme
zehirlenmişsin