Unutkanlık gitgide ilerliyor ama genelde basit şeyleri unutuyorum, ilacımı içtim mi içmedim mi hatırlamıyorum ya off
5 gü
Bu hep bu sözde akıllı telefonlar yüzünden, beyin hiç birşeyi kaydetme gereği duymamaya alıştı, aklına tskılan şeyi anında telefonda sorup öğreniyorsun, önceden en az 100 telefon numarası ezberimde olurdu, şimdi başıma bişey gelse telfonun şarjı olmasa kimseye haber veremem kimsenin nunarası yok aklımda, yani kısacası hepimiz potansiyel bir demans hastasıyız
Mantıklı açıklama, haklısın her şey ulaşılabilir olduğu için beyin zorlanma hissine itilmiyor asalak olduk hepimiz neredeyse
Halbuki beyin hücreleri her gün milyonlarca yeni hücreyle yenilenir bu hücreleri bilgiyle beslersen hafızana işlenir hiçbir şey yapmaz ve bilgiyle beslemrzsen o hücreler ölüp yok oluyor
Dolayısıyla okumak faydalı ama okumaya da hevesli diil artık çoğumız, anca telefında story ve reels videoları izleyip ekran kaydırıyoruz ve sıfır fayda beyne
E Ben okuyorum yine aynı ekran ile alakalı ya
O zaman derste öğretmeni dinliyormuş gibi yapan ama ne aklıyla ne ruhuyla sınıfta olmayan öğrenciler misali senin durumun 😂😂😂boşa okuyorsun iş olsun için
Burdan bu kanıya nasıl vardın?
Üzerine düşünmüyorsun vücudun otomatik olarak yapıyor vazı şeyleri ilaç içmek kapıyı kilitlemek alışkanlık olmuş şeyler beyninle ilgili bir durum değil
E ne önerirsin napmam lazım bunun için
Cevap
5Cevap
O normal be alışman lazım gereksiz, aten ılac şeyi alarm kur en temızı
Bakıyım öyle uygulama var mı
Uygulama degıl be
Normal telefonda saatı ayarla alarm kur haftalık sureklı tekrar etsın bu kadar basıt
B12 eksikliği olabilir.
İğne kullandım fayda etmiyor
Beslenmene dikkat et spor da yap
Spor yapamam şu an zoretanin kullanırken önerilmiyor
Beynin seni terketmiş.
Sorunun ne
Hatırlayamıyorum sorun bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?