12 yıldır sigara kullanıyorum ve günde çok fazla içiyordum. Birden sigarayı bıraktım 3 hafta sonra ciddi bir korku başladı, sürekli ağlıyordum ama sebebi yoktu. Evde yalnız kalamıyordum. Kesinlikle koltukta oturamıyordum veya yatağa uzanamıyordum, sırtımda bir şey vardı ve beni durdurmuyordu. Hüzünlü müzik asla duyamıyordum. Uyku düzenim bozuldu, uyuduğumda her dalma anında sırtımdan yukarıya doğru gidip kafamın içinde bir elektriklenme oluyordu ve beni korkuyla uyandırıyordu, 72 saat böyle devam etti ve antidepresan kullanmak zorunda kaldım. Doktorların kimisi nikotinsizlik seni depresyona sokmuş, kimisi de içinde zaten yatıyormuş diyenler oldu. Ama ondan öncesinde bu semptomların hiçbiri bende yoktu. Kullandığım antidepresan sonucu iki kulağımda da çınlama oluştu ve 9 aydır bir saniye bile durmuyor. Tekrar sigaraya başlamam gerektiğini söylediler, çünkü 4 ay geçmişti ve bu semptomlar hâlâ geçmiyordu, başladım ama duygularım sadece hafifledi. Nikotin şu an sadece örtüyor. Uyku sorunu, içimdeki hâlâ o korkuyu hissediyorum, sadece bana şiddetli acı vermiyor. Tekrardan bıraksam yine aynısı olacağını hissediyorum ama.
25 güSigara veya diğer tütün ürünleri şak diye bırakılacak şeyler değildir. Vücutta nikotin yoksunluğu meydana gelmiş. Beyin nasıl birilerini kaybettiğimizde ağır tepkiler verir, bu maddeyi de alamadığından tribe giriyor en yalın haliyle... Bupropion verilir beyindeki dopamini regüle etmek için. Kronik depresyon, anksiyete bozukluğu ve okb hastasıyım. Senin durumlarını iyi anlıyorum.
128 Yorumla- 25 gü
Ben Gurbetciyim yurt disinda kaliyorum bana Bupropion verdiler ve iki kulagimda da cinlama olustu her saniye var hic durmuyor 9 ay oldu. Cok korkuyorum hicbir zaman gecmicek diye. Yan etki yaptigini söylediler. Ayrica diger Doktorlar Bupropion daha cok korku yapiyor yanlis hap secimi olmus denislerdi. Peki baskalarinda neden böyle olmuyor. En yakinim da en az benim kadar icerdi ama hic etkilenmedi. Özellikle bu sirtimdan dogru yukariya cikip kafamda atan o elektriklenme olayi onuda yasamismiydiniz hic?
- 25 gü
Aynı ilacı aynı dozda iki farklı kişiye verdiğimizi düşün. Birinde hiçbir şey olmamışken, diğerinde huzursuzluk, uykusuzluk gibi şeyler olabiliyor. Bendeki semptomlar ilaçtan değil bende ayakta duramama oturamama var sürekli yatar haldeyim.
- 25 gü
Himm anliyorum. Internette cok arastirdim bu Bupropion kullanipta cok kulak sesine yakalananlar olmus ve yillardir gecmiyormus. Sende kendine dikkat et. Sonradan olusur falan dicem ama öyle olsa simdiye gelirdi sende. Bende aldigim ücüncü günü basladi. Sigarayi birakmadan önce bende sürekli uyurdum biraktigim anda Hayatim alt üst oldu.
- 25 gü
Sigara kullanmıyorum zaten ancak dikkat edecek pek bir şey kalmadı onca şey geldi başıma. :D
- 25 gü
Ben de seninle benzer durumdayım. OKB mahvetmiş durumda beni geri dönüp tekrar gelmeler dokununca bir daha dokunmalar insanların yüzünde ben yara varsa bakamamalar yansıyan ışığı görünce gözü kısarak geçmeler... Çok kötü gerçekten. Hayatta kalmaya çalışıyorum işte.
- 25 gü
Oda cok ilginc bir durummus. Bende mesela gecmisteki yasadigim seyler bana cok kötü korku ve aci veriyordu o an olmus gibi yasiyordum. OKB cok düsünme mi oluyordu? Ama bu cogu Insanda olan sey degil mi? Bilmedigim icin soruyorum yanlis anlama lütfen. Banada mesela benimde korkularim var diyen oluyordu ama benimki onlarla bir degildi ben ortamlara veya evden cikmaktan falan korkmazdim mesela. Ha birde ben o aralar asiri duygusaldim asla ama asla kimseye kötü davranamiyordum hani beni yaralayan biri olsa bile. Herkese üzülüyor aciyordum.
- 25 gü
O aşırı duygusallık bende de var. Erkeğimdir ama bir kız çocuğu kadar hassasımdır. Okb takıntılar ve istemsiz düşünceler, görüntüler rahatsızlığı oluyor.
- 25 gü
Yolda yürüyemiyorum evde ışığı açıp kapatamıyorum kısaca her eylemde bir takıntı yakalıyor bunlardan ötürü başladım. Bir de ayakta duramama darlanma olayı var işte onu çözmek için de mecbur. Vücut sık sık depresyona giriyor buna meyilli bir beynim var. Kısacası ilaçsız kalmak düşünülemiyor benim gibi bireylerde.
- 25 gü
Bende de yatarken darlanma olayi sirtima birsey yükleniyor sanki o an 🥺 Ise bak ya. Bende sürekli aglicak sknti yapcak bahaneler üretiyordu beynim cok ilgincti. Sana birsey söyleyeyim mi? En azindan hap tedavisi var benim bu kulak sesine care bile yok. Ölünce durucak belki hic gecmicek. Biliyomusun ben fazla dindar biri degilim ama inancim var ve burada sey düsündüm hep Doktorlarda bi yere kadar yardim edebiliyorlar benim isim artik Allaha kaldi
- 25 gü
Kuzum annem de kulak çınlamasından muzdarip. Kulağımın içinde hep bir uğultu var deyip duruyor. Hap tedavisi pek de yok canım. Okb %35 iyileşiyor anksiyetede ise 0. Yarım yamalak sürdürüyoruz bu hayatı işte.
- 25 gü
Işığı açtığım zaman aklıma kötü görüntüler geliyor. Onlarla beraber açmış olduğum için açıp tekrar kapatıyorum. Bu sefer de başka kötü görüntüler geliyor. Düşünmemeye çalıştıkça daha da kötüleri geliyor ve bu olay 10-12 kez açıp kapamadan sonra nötr olursa o zaman ışık o şekilde açık kalabiliyor. Sonra aynı tantana kapatırken de yaşanıyor. Tam filmlik.
- 25 gü
Annemde neden olduğunu bilmiyoruz. Transkraniyal Manyetik Stimülasyon'u biliyorum. Lakin okb de geri dönüş oranı yüksek. Yani sadece kısa süreliğine tedavi ediyor sonra yeniden geliyor. O yüzden uygun değil bana.
- 25 gü
Ben DBS düşünüyorum şu an için tüm ilaçlar denenmediğinden yanıt oranı ihtimali olduğu için yapmıyorlar ama ilaçlar da yanıt vermezse, beyne elektrotlar yerleştiriyorlar, obsesif düşüncelere veya uyarılmayan bölgelere iyi geliyor.
- 25 gü
O Elektro Konvülsif Terapi. Bunda hafıza silinmesi yok.
- 25 gü
Tms de frekans gönderiliyor beyne. Uzun seanslar var. Haftada 5-6 kez gidiyorsun. Dbs'de beyne elektrot yerleştiriliyor. Onunla yaşıyorsun. Tek seferlik gidiyorsun ve dönüyorsun.
- 25 gü
Zaten o haplar fayda etmediğinde son çare oluyor. Eskiden ameliyat ediliyordu. O zaman karakter değişimi dahi pek çok istenmeyen kalıcı yan etkiler olabiliyordu. DBS buna göre çok masum. Ama ona dahi ilaçlar denenmeden geçilmiyor. Ben OKB üzerindeki tüm ilaçları denedim. Etki benzer oldu. Bir tanesi gerçekten biraz daha iyi geldi ama beni zombi gibi yapmıştı. Hal böyle olunca augmentasyon tedavisi olarak yanına antipsikotikler eklediler. Düşün ki 4 farklı ilacı 3'er ay geçe geçe almama rağmen faydalı olmadı. 5. ilacı deniyoruz. Umudum yok ama umutsuz da değilim. Bakacağız haline...
- 25 gü
Allah yardimcin olsun. Cok üzüldüm kesinlikle kendine iyi bak. Seni ne mutlu ediyorsa onu yap. Ümidini kesme sakin. Bak bana beynim ciglik cigliga zihnim susmuyor seslerden ama yinede yasiyorum. Bundan dolayi intihar eden Insanlar bile var. Herkesin cinlamasi ve sebepleri farkli Mesela benimkisi cok siddetli araba kullanirken bile duyuyorum okadar yani
- 25 gü
Mutlu eden bir şey yok beni günü geçirip yatıp uyuyorum. Üzülme lütfen üzülesin diye anlatmadım. İntih4r planları çokça yapmıştım. İstediğim hayatı yaşayamıyorsam niye yaşıyorum diye. Ama belki eldeki imkanlarla en iyisini deneriz diye yapmamıştım. Senin de durumun umarım düzelir. Düzelmese de hafifler İnşallah...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
25 güBirden bıraktığın için yoksunluk başlamış az az kezsen daha doğru olurdu ama alışırsın zamanla
11 Yorumla
25 güAynısı tanıdıkta oldu ve cok sigara aldı 1 ayda gunde 5 paket içerdi.. maalesef Şu an durumu kötü
159 Yorumla- 25 gü
Evwt benzer semptomlar uyku once bozuldu sonra ağlama başladı ama onda biraz arttı iç ses başladı vs.. ama dediğim gibi onda sigara fazla içti diye oldu. Sana tavsiyem yalnız kalma düşünme cok ve psiyatri ilaçlarını kullan
- 25 gü
Ben Gurbetciyim yurt disinda kaliyorum bana agir bir hap verdiler ve iki kulagimdada cinlama olustu diye birakmak zorunda kaldim hapi tekrar sigaraya basladim. Üstünede bu ses kaldi ve Hayat benim icin iyice zorlasti. Ama asil olay bu sirtimdan yukariya dogru cikip kafamda birseyi atmasiydi elektriklenme olayi yani hic durmamamasi öyle birseyi varmiydi hic söylemismiydi.
- 25 gü
Korku vs de vardı aynı şekilde uzanınca filan yine uzanma uyuma diye iç ses vardı diyordu..
- 25 gü
Ya onda uzanırken şey derdi iç ses var uzanma diyor derdi bana tabi doktora gitti vs o geçti Şu an ama garip şekilde davranışları bozuldu tabi ilaçlar yavaslattı onu.. aranızdaki tek fark iç ses hepsi aynı belirti
- 25 gü
Gurbetçi misin yalnız mı yasıyorsun?
- 25 gü
Garip ya ortalama ilk belirtiler aynı işte sonradan bunun durumu kötü oldu.. Bana yazsana Dmden ilerleyen günlerde sizin durumunuzu sürekli sorarım.. Şu an bu tanıdık 5 hap kullanıyor seninki 1 hap iyiymiş valla
- 25 gü
Hm acaba buda aniden 5 paketten 1 2 pakete düşünce o yuzden mi böyle oldu?
- 25 gü
Kulağındaki ses nasıl bişey cınlama 7 24 var mı?
- 25 gü
Ablacım varya yinede cidden bari eşin vs var sana bakacak illaki o seste biter uyku hapı kullan gece uyursun istersen o tanıdığın uyku hapını vs atım sana al Şu an rahatca uyuyor kendısı
- 25 gü
İstersen söylim isimlerini hapların
- 25 gü
Tm uyku için hap var ismini söyliö al kullan o tandııkta 1 stajyer uyumazdı gece
- 25 gü
1 saniye
- 25 gü
Hapı bilemem ama şöyle uykusuzluk için gece 10 da doktor uyku hapı yazdı 2 tane önceden 1 tane idi sabah 4 te uyanırdı Şu an 2 tane yaptı rahat uyuyor. Bende baktım belirtileri İnternete yazınca nikotin yoksunluğu yaparmıs bunu cidden şimdi farkına vardım nasıl da denk geldi sorunuz bu olaya vallahi
- 25 gü
Ee tm da nasıl olcak sen hangi doktora gittin hangi bölüme. bizim tanıdık psikayatri ye gitti
- 25 gü
Şey size yazılan hap ismi nedir?
- 25 gü
İçinde olup cıkması sacma neden diceksin bu benim tanıdıkla senin olayın aynı benzer ortak nokta sigara azaltma aniden sebep bu aslında nikotin diyen doktor bilgili imiş bence onunla devam et bende bu hafta nörolojiye gitsin dicem o hasta için bakalım ne dicek doktor
- 25 gü
Dogru ama o cınlama aslında iç ses olabilir bir nevi. mesela bu tandıkta iç ses oluyordu hep işte şunu yap bunu yap diye..
Şu an bu bitti ama nasıl desem robot gibi ilaçlar yaptı onu senin yıne iyi bence araştır o ilacın cınlaması illaki gecer bir şey vardır çözümü - 25 gü
Hm tm sagol sorcam doktora onu da. sen yinede turkıyeye gelebilirsen eger acıbadem var İstanbul'da cok iyi doktorları var oraya gel konus bence
- 25 gü
Size tkpattım olurfa soru kalkarsa tabıı kabul edın lutfen haberleşelim umarım çözüm buluruz ya
- 25 gü
Yani hastalıkta geçmedi kaldı dimi?
Bel ağrısı uykusuzluk vs..
Ilacın tam adı oydu dımı , ? Baktım 2 alt ısımde farklı ılacta varmıs - 25 gü
Uyku sorunu için psikiyatriye git dozu artırsın gunduz uyuma gece 10 11 gibi al hapı uyursun rahatca..
Kafandaki şey derken neyi kastettin? - 25 gü
Hm cok garip ya bizim bu tandık demekki gece o yuzden uyumuyordu hep sigara ıcıyordu beyin ıstıyordu demek
- 25 gü
Tm yatkınlık olabilir de yinede bu kadar etki fazla be bır sigara bu duruma sokuyor ınsanları ve düzelmiyor durum
- 25 gü
Aynı bu tanıdıkta aynı idi.. ben bazen içerim sigara ara sıra
- 25 gü
Başladı ama az içiriyoz nasıl desem sigara içince yine bozuluyor sanki kafa yapısı
- 25 gü
Biz zorluyoruz yoksa cok içer. hasta düşmüş normalde 1 paket içerken hasta iken 4 5 pakete cıkmıs gunluk aniden sonra ıse baslayınca 1 pakete dusunce olay bu
- 25 gü
Yok bunun aslında bırakma bıle sayılır yanı dusun 5 6 paketten 1 pakete düşünce noldu az kaldı nikotin sonra ne oldu aynı belirtiler başladı seninki gibi
- 25 gü
Aynen bunda da algılama sorunu vardı
- 25 gü
Ya bu ondan kötü bence yani madde kullananlar düzeliyor ama bunda nasıl care yok anasını satım
- 25 gü
Dogru ama bide böyle işte bazısında vücut tepkisi bu oluyor
- 25 gü
Ne iş ya vallahi billahi ne illetmiş
- 25 gü
Ablacım tekrar gelısme olursa yazarım sana sana tkp attım soru kalkarsa vs dıye takıbı kabul et ınsallah bısey buluruz ya hayırlı geceler
Sağlık konusunda 829 cevap paylaştı. Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
02 Yorumla
25 güDolamin sistemine dokundun ondan
01 Yorumla- Sağlık konusunda 484 cevap paylaştı.
25 güBende aynıyım
04 Yorumla- 25 gü
TKP attım
- 25 gü
İyi geceler
25 güAnlık geöer
01 YorumlaTamamda kim dedi sana birden bırak diye
014 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri