25 gü

Birden sigarayı bırakınca bende de ağır anksiyete, depresyon, uyku bozukluğu neden başladı?

12 yıldır sigara kullanıyorum ve günde çok fazla içiyordum. Birden sigarayı bıraktım 3 hafta sonra ciddi bir korku başladı, sürekli ağlıyordum ama sebebi yoktu. Evde yalnız kalamıyordum. Kesinlikle koltukta oturamıyordum veya yatağa uzanamıyordum, sırtımda bir şey vardı ve beni durdurmuyordu. Hüzünlü müzik asla duyamıyordum. Uyku düzenim bozuldu, uyuduğumda her dalma anında sırtımdan yukarıya doğru gidip kafamın içinde bir elektriklenme oluyordu ve beni korkuyla uyandırıyordu, 72 saat böyle devam etti ve antidepresan kullanmak zorunda kaldım. Doktorların kimisi nikotinsizlik seni depresyona sokmuş, kimisi de içinde zaten yatıyormuş diyenler oldu. Ama ondan öncesinde bu semptomların hiçbiri bende yoktu. Kullandığım antidepresan sonucu iki kulağımda da çınlama oluştu ve 9 aydır bir saniye bile durmuyor. Tekrar sigaraya başlamam gerektiğini söylediler, çünkü 4 ay geçmişti ve bu semptomlar hâlâ geçmiyordu, başladım ama duygularım sadece hafifledi. Nikotin şu an sadece örtüyor. Uyku sorunu, içimdeki hâlâ o korkuyu hissediyorum, sadece bana şiddetli acı vermiyor. Tekrardan bıraksam yine aynısı olacağını hissediyorum ama.

Birden sigarayı bırakınca bende de ağır anksiyete, depresyon, uyku bozukluğu neden başladı?