Çit üzerinden atlarken dengemi kaybedip bacağımı sürttüm, kıyafet yırtılmadı ama demirin ucu kıyafetin altından soydu derimi yüzeyden. Paslı değildi ama tetanoz riski var mıdır? 2019-20 arasında aşı olmuştum hâlâ etkili mi?
1 ay
Çit üzerinden atlarken dengemi kaybedip bacağımı sürttüm, kıyafet yırtılmadı ama demirin ucu kıyafetin altından soydu derimi yüzeyden. Paslı değildi ama tetanoz riski var mıdır? 2019-20 arasında aşı olmuştum hâlâ etkili mi?
Google'a göre 10 yıl geçerli diyor. 10 yılda bir tekrarlanmalıymış. Kendi bilgimi de verecek olursam, dezenfektan ile temizleni tavsiye ederim. Su geçirmeyen şeffaf bir bant ile kapat orayı.
Rica ederim. Geçmiş olsun. Bu arada bir sorum olacaktı?
Adınız neden Kukikaki 😹?
:D
Benim de kaka geldi aklıma 😹.
Yetişkinlerde 10 yılda bir rapel dozu önerilir ancak cilt bütünlüğünü bozan travmatik bir durumda son 5 yıl içinde yoksa yapılması önerilir. Yani bu durumda yaptırman gerekir.
Cevap
6Cevap
tetanoz nemli toprakta bulunur paslı demirle alakası yok bilgin olsun
ben umursamazdım
Tetanoz aşısı genellikle 10 yıl koruma sağlar; 6–7 yıl önce yaptırdığınız aşı hâlâ koruyucudur. Ancak ciddi yaralanma veya paslı metal/toprak teması gibi riskli bir durumda, son aşı üzerinden 5 yıl geçtiyse hatırlatma dozu yapılması önerilir.
Gerekseydi söylerlerdi
Korur tabii ki, bir kere yapılır.
Korumaz
Hayır
süresi 5 yıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?