150 mg kullanıyordum işe yaramayınca 300'e geçtim 18. günümdeyim ne zaman etki eder?
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
DEHB için kullanmıştım. Çok da bir etkisini görmedim.
dehb ilacı değil zaten ek olarak veriliyor
Hayır ek olarak verilmedi bende. Monoterapi olarak aldım. SSRI ya da SNRI değil. NDRI bir ilaç sınıfı, Wellbutrin ve ADHD olarak reçete edilmesinin sebebi buydu. Bazılarında cidden işe yarıyor ama dopamin reseptörlerinde yapısal bir durumla alakalı. Depresyon ilacı olarak verilmesinin sebebi de bu.
çok bilgilisin hayran kaldım yorumlardaki kardeşim da had bildirmissin kraliçe
dlyrrak
Dlyrrak?
o yorumdakine dedim cevap vermissin ya
Boşverelim. Aldı zaten cevabını.
bi de bi sey sorucam concerta 54 mg kullanıyorum dürtüselliğe iyi gelir mi ona da iyi basladım
Metilfenidat ve dürtüsellik..
Dürtüsellik prefrontal korteksin inhibisyon fonksiyonuyla ilgili. Tabii ki etki ediyor kişiden kişiye de değişebilir. Şahsen ritalin kullanırken çok iyi geldi. 54 mg max standart doz. Doktorum bana bunu yazmıyor. Tolerans göstereceğinden korkuyor. Ritalinden sonra rebound etkisinden aşırı şikayetçiyim ben. Yine de şanslısın.
chatgpt gibisin dediklerinden hiçbir şey anlamadım ama sanırım benim de öğrenmem gerekiyor dksnkdn
Halihazırda otistiğim de. İlk başlarda ritalin yazmaktan bayağı çekindi otistik bireyler ilaçlara karşı popülasyona kıyasla daha yatkın oluyor. İrritabilite özellikle. Otizmde stereotipik davranışları artırabileceği konusunda da. Ama yazıldıktan sonra hiç de yaşamadım hatta otizmin irritabilitesi konusunda da iyi geldiğini söyleyebilirim. Yani tablo o kadar da kötü değil. Sadece Türkiye'deki doktorlar eski tanıları takip ediyorlar DSM-IV gibi.
Herkes AI gibisin diyor ama bir yandan da kızıyorum :D Sadece araştırmalara odaklı birisiyim :D ChatGPT benim yanımda halt etmiş lol çok halüsinasyon bilgiler veriyor. AI da pek kullanmıyorum sadece vibe coding konusunda kullanıyorum.
evet onu da farkettim çünkü ilgini çeken bir konuda çok fazla bilgi sahibisin ben de öyleyim ama gereksiz konularda fljwldm
Sadece paylaşım dürtüsü var bende lol. Paylaşmak için paylaşmak diyelim. Printe (python dilinde konuşuyorum çıktı vermek demek) bağlı olmayan motivasyon tükenmiyor.
aynısı bende de var kendim hakkında veya ilgimi çeken şeyler hakkında asla susmuyorum
Zaten ortak yön de bu nörodiverjan bireyler olarak. İlgimizi çeken konularda duramamamız.
Ben kullandım ama depresıflıgını nununla yatıstıramassın, bence ılacı bırak sorun kafanda kafanda bıtırmelısın herseyi
Öyle kolay değil dediğin şey sadece depresyon değil dehb de var yanında bunu da mı kafamda çözeyim ne saçma saçma konuşuyosun
Saçma konusmuyorum, ısın oluru bu, bir sey biliyorum da kpnusuyorum
dehb için ilaç kullanmaya gerek yok
@NefsiMüdaafa Nasıl gerek yokmuş? Gözlük takmana gerek yok daha dikkatli bakarsan görürsün demek kadar alakasız bir öneri bu. Dopamin ve norepinefrin iletiminde yapısal bir eksiklik. Frontal lobunun yetersiz uyarım alması meselesi olabilir mi? İlaç karakteri değiştirmiyor ayrıca iletimi düzenliyor.
sadece dopamin bağımlısısın
ben sadece sınavlarda ya da aşırı dikkat gerektiren işlerde dehb yatıştırıcısı kullanıyorum
@NefsiMüdaafa Dopamine yalnız herkes bağımlı nörotipikler bile dahil. Fark şu: nörotipiklerde beyin düşük uyarımında da yeterli dopamin üretiyor, peki ADHD de? Üretebiliyor mu? Dopamini çok hızlı geri çekiyor. Beyin yarattığı dopamini anında silip atıyor. İlaç dopamin vermiyor sadece var olanın daha uzun süre işe yaramasını sağlıyor. Aşırı dikkat gerektiren sınavlarda diyorsun zaten ilacın ne işe yaradığını az önce kanıtladın.
Zamanla.. teşhis neydi
Majör depresyon ve dehb
Concerta ve abilify kullanıyorum yanında
3-4 ay sonra etkisi olmaya başlar ben de başka şeyler kullanıyorum
Yok 1 yılda etki ediyor
benim 3-4 aydan sonra etki etmeye başladı
300 e ne zaman geçtin
okuduğunu anlama sorunun mu var
yazdığın şeyden emin olmam gerek
sigara içiyor musun
Ne için o ilaç
Depresyon ve dehb için