Arkadaşlar kulağım tıkanık gibi oluyor ve kafamda bir uğultu var 5 aydır ne yapacağım ben bununla ya geçmiyor
22 gü
5 aydır devam eden kulak çınlaması ve kafada uğultu şikâyeti artık basit bir tıkanıklık olarak değerlendirilmemeli. Bu durum farklı nedenlere bağlı olabilir ve mutlaka araştırılması gerekir.
Tinnitus genellikle tek bir sebepten değil, birkaç farklı faktörün birleşiminden kaynaklanabilir.
En sık görülen nedenlerden biri kulak kiri ya da orta kulakta basınç değişimidir. Bunun dışında östaki tüpü problemleri kulakta dolgunluk ve tıkanıklık hissiyle birlikte uğultuya yol açabilir. Boyun kaslarının gerginliği, uzun süreli kötü duruş ve stres de bu şikâyeti belirginleştirebilir. Daha nadir olarak iç kulak ve işitme siniri ile ilgili durumlar da değerlendirilmelidir.
Bu kadar uzun süredir devam ettiği için bir kulak burun boğaz uzmanına başvurman doğru olur. İşitme testi yapılması genellikle ilk adımdır. Gerek görülürse ileri görüntüleme ile detaylı inceleme yapılır.
Evde kulak temizleme çubuğu kullanmak durumu kötüleştirebilir. Kafein, uykusuzluk ve yoğun stres de şikâyeti artırabilir.
Bu tür şikâyetlerin büyük kısmı ciddi bir hastalığa bağlı olmasa da kronikleşebildiği için geciktirmemek gerekir.
benim boyunda fıtık, düzleşme ve kireçlenme çıktı. Yaşım 24. isitmede bir sorunum yok. bunlardan ötürü olmuş olabilir mi
Cevap
7Cevap
5 aydır birileri seni fena çekiştirip dedikodunu yapıyor knk
Ya sınava çalışıyordum hiç iyi bir zamanlama değil ya. Ağrılarım. Artık sınavı boş verdim de. Bu ağrılar neden.
5 aydır bekliyor musun yoksa, kulak burun boğaz dr. gitmedin mi. İşitme kaybın da var mı?
İşitme kaybı yok, kula buruna gittim, nöroloji de gittim. Ama şiddetliagrilarim da oluyor. Damarsal bir sese dönüştü bu defa. Kalbimle aynı
Aynı sorunu yaşıyorum. Ben gürültülü ortamlarda çalıştım. Doktor ondan dedi ama bence tam olarak ondan değil. Genetik faktörler var. Benimki öyle. Sana gelince, Bir yazı okudum bu konuda. Diyor ki boyun düzleşmesi, fiziki yapı vs. Nedeniyle boynunuzdaki kan akışını iç kulağa yakın olması yüzünden hışırtı, fıslama, çınlama şeklinde duyabilirsiniz. Buna dayanarak gergin bir insan mısınız diye düşünmek gerekiyor. Belki de boyun egzersizleri, boynunuzu, damarlarınizi yumuşatmak lazım. Aklıma gelen bunlar.
Çok teşekkür ederim, ağrılarım olmasın ya. Bir doktora gidicem tekrar, evet boyunda fıtık varmış ve düzleşme. Ama kafamdaki ses normal bir çınlama değil. Garip bir ses.
👍 Geçmişini de araştır. Benim büyükannelerde varmış. Öyle buldum. Tabii şahsi düşüncem.
Buyukannemde var, fakat genetik diye mi düşünüyorsun? Yani onda da varmış fakat benim sorun ağrıların da yoğun olması. Antidepresan alıyorum. Daha atanmadim bile. İşimi yapmak istiyorum. Kpss yarım kaldı. Acillik oluyorum. Ben işimi istiyorum
Ağrıyı kesin boyun fıtığın yapıyor. Fizik doktoru rahatlatıcı hareketler öneriyor. Ben yapıyorum. Bence kulağın benim gibi genetik olabilir. Eğitim ve iş hayatına bir şey diyemem, işsizlik gerçekten çok yaygın.
Valsava manevrasi dene bir
Denedim
Çınlamanin bilinen bir tedavisi yok. Benzer bir durumda benim başımda sağ kujlagimda sorun var ve bir şey yok diyorlar yani anlıyorum seni. Tinnex diye ücretli bitkisel destek var bu çınlama için yapılmış bir bak istersen
Ya çınlama gibi değil de, bir uğultu var. Ve geçen gün yoğun ağrıdan sonra bu ses aşırı nabizla uyumlu. Ama sulu bir nabız sesi. Anlatabildim mi bxndnd
Ağırlık hissi var mı
Nasıl ağırlık, evet kafamda boynumda. Mesela boynumu dik tutamıyorum. Hemen kafamı yastığa koymak istiyorum
Kulak içinde ağırlık veya bir şey var hissi yani dolgunluk hissi
Tıkanıklık gibi oluyor
Nefes alma durumu nasıl?
Yani sorun yok gibi
yaw burnunu bilmiyon mu tıkanık mı açık mı sabah kalktığında genelde tıkanık mı uyanırsın veya kulağına su kaçtı mı hiç veya kulak için kulaklık uzun süre kullandın mı
Ya burnum tıkanık değil şu a, n kışın tikanik oluyo. Hayır ya kulaklık bırakalı oldu bayaa. Of bu ses beni öldürecek nasıl bir ses bu ya.
Hastaneye gitseydin ya
Özelden yaz
Yazamıyorum mesaj göndermek için yeterli değil falan diyo
Kulaklık çok mu kullanıyorsun
Hayır kulaklık bırakalı çok oldu
Yoğun stres belki
Yoğun stres yapar mi o dediklerimi
Kulaklıkla son ses müzik çok dibliyorsun...
Doktora git
Hastaneye gitsene
Ya gittim ama çok yoğun bir şey yok diyo. Fakat bu ses sürekli form değiştiriyor. Geçen gün şiddetli bir baş ağrım oldu. Ama aşırı şiddetli. Ensemden başıma. Zonk zonk. Damarsal. Sonra ayağa kalktım başımdaki ağrı arttı. Bacaklarım çok ağrıyordu. Yani ayakta tutmuyordu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?