Kendinize iğne yapacak cesaretiniz var mı? 😱
Kendinize intramusküler enjeksiyon yapmanız gerekirse bacak üst dış bölgesini öneririm. Vastus lateralis, rektus femoris bölgesi uygun olur.

Kendinize iğne yapacak cesaretiniz var mı? 😱
Kendinize intramusküler enjeksiyon yapmanız gerekirse bacak üst dış bölgesini öneririm. Vastus lateralis, rektus femoris bölgesi uygun olur.

Ben yaparım da... öncelik ile şunu bir cebimize koyalım! Normal şartlarda bu işlemi tamamen eğitimli bir sağlık profesyonelinin yapması önemli. Ancak olldu ki dağ başında, acil bir durumda veya hayati bir mecburiyette kalmış isek durumu değişir.
"Uyluk" Vastus Lateralis (Uyluk Ön-Dış Bölgesi) Kendinize kalçadan iğne yapmaya çalışmak tam bir anatomik fiyaskoyla sonuçlanır; hem açıyı ayarlayamazsınız hem de sinire denk getirme riskiniz tavan yapar. Acil bir durumda macera aramaya gerek yok. Kendinize de başkasına da en güvenli, en göz önünde olan yer bacağın ön-dış kısmıdır.
Öncelik ile iğne yapılacak bölge nasıl bulunuruz? Pantolonunuzun yan dikiş çizgisi ile üst ön kısmı arasında kalan," yani oturduğunuzda üstte ve hafif dış yanda duran o geniş, etli kas grubudur. Burası hem gözünüzün önündedir, hem iki elinizle rahatça hakim olabilirsiniz, hem de büyük damar ve sinirlerden uzaktır.
Enjektörü ikiş iğnesi saplar gibi saplamayın..! İğneyi mümkün olduğunca 90 derecelik tam dik bir açıyla, tereddüt etmeden, tek hamlede ve hızlıca batırın... İğneyi yavaş batırmak daha çok can yakar. enjektörün pistonu geriye çekip kontrol edin (Aspirasyon) yapmak çok önemlidir!!! Eğer enjektöre kan geliyorsa damardasınız demektir!
Hemen iğneyi geri çıkartın, başka yakın bölgeden yerden tekrar denayin ejektörün içne kan gelmiyorsa ilacı yavaşça pistona basarak zerk edin.
Arıya alerjim olduğu için bir iğne yazmışlardı ve nasıl yapmam gerektiğini tarif etmişlerdi ama aldığımdan beri hiç arı sokmadı. Onun için yapmadım. Bilmiyorum o yüzden sorunun cevabını.
Cevap
9Cevap

Yaparim.
Sorudan sonrasını anlamadım fazla doktorca😅
Corona zamanı kan sulandırıcı iğne yapmıştım hiiiç istemeyerek🙈
Ne saçma sapan öneri damar yolu komplikasyonlarına sebebiyet göstermek için çokselll fikir
İm yapamam ama deri altı oksapar lazım geldikçe yapıyorum
İğne çok geriyor beni. Ama hayat mecbur bıraktı subkütan şekilde yapmayı öğrendim kendime 😒
Ay yok asla yapamam hemşirenin yaptığına bakamıyorum ben daha kendime mümkün değil yapabilmem
Sağlıkçı olarak yapıyom, femur bölgesinden. Serum ayrı güzel <3
Intramuskuler enjeksiyon ne için yapılması gerekiyor?
Evet yaparım başkasına da yaparım elim hafiftir korkmayın 😂
Meslektaş mıyız caniko❤️
@İnci_Həsənova Sayılır
Öğrenci misin?
@İnci_Həsənova Bitti de kendim de hasta olduğum için evdeyim
Aa çok geçmiş olsun canım neyin var?
@İnci_Həsənova tiroid hastasıyım
Teşekkür ederim ❤️
Çok geçmiş olsun yaa😢🙄
@İnci_Həsənova teşekkür ederim 💖
Rica ederim canım❤️💋
Yapabilirim. Yani hiç denemedim ama öğrensem elim titremez diye düşünüyorum.
Yaparım genelde babamın iğnesini hep ben yapıyorum ama yeri geldiğinde eğer iğne yaptıracak birini bulamazsam kendim yaparım
Kendime iğne yapabilirim babaannemin şeker iğnesini de ben vuruyordum
Hemşirelik okuyorum evet
uğurlar
hemşirelik yapabilirim eğitim var
Kendime yapamam herhalde ya hiç denemedim
Kan sulandırıcımı neydi koldan yapmıştım.
Biraz bilgim olsa yaparım gibi geliyor 😅
Doktor yokmu ne gerek var kendi canına kıymaya🤣😂
Ben çok yaptım
Sen yaparsın o zaman
Neeeeeeeee var karıcim
Neeee olddddduuuuuuuuuuuu
Beni satmak güzel miiiiiiiiii
Yaparım
Yaparım evet
Yabailirim
Yapabilirim
Gözümü bile kırpmam