Kardeşim sadece masa başında oturuyor, evden günlerce çıkmıyor, şizofren olabilir mi
15 gü
Kardeşim sadece masa başında oturuyor, evden günlerce çıkmıyor, şizofren olabilir mi
Ufak çaplı bir depresyon olabilir veya bir süre evde kalmak isteyebilir. Bunlar herkesin başına gelen şeyler. Bazen ben de uzun süre sadece ev ve iş arasında gidip geliyorum. Dışarıya çıkmıyorum. Kendine vakit ayırmak ve yalnız kalmak da bir tercihtir
Uzun zamandır böyle
O halde bir uzmandan yardım alın
Bir çok nedeni olabilir, uykusu nasıl, iştahı ne durumda, özbakımını yapıyor mu, hobilerini terk ettimi, sizle ve arkadaşları ile iletişimi ne durum da, sürekli mutsuz, isteksiz mi, eve gelen başkalarıyla iletişim kuruyor mu? Dışarı çıkınca kaygı, korku yaşıyor mu?
Cevap
9Cevap
Şizofreninin ne olduğunu öğren bence :D Sosyal anksiyetesi olabilir
Doğru
asosyal. şizofreni bambaşka bir hastalık.
Nasıl
farklı varlıklar görür, konuşur. gerçek dışı halüsinasyon sanrı görür. mantıklı konuşamaz bazan saçmalar ordan da anlaşılır. kardeşin masa başında oturuyor günlerce dışarı çıkmıyor derken duvarlara bakmıyordur. internet takılıyor oyun oynuyordur. sohbet ediyordur online vs..
Hayır sadece odasında ne oyun ne telefon gün bitiriyor sadece
sadece odasında 4 duvar arasında ve hiçbir meşguliyeti olmadan böylece duruyorsa acil bir psikologa götürmelisiniz...
Şizofren gerçek değildir
Nasıl yani
Büyük ihtimal dr goturdunuz mu?
Masada bilgi sayarla mi oynuyo
Hayır
he aq bende babannenim o zaman
başka neler yapıyor
Asosyal olmuş
Olabilir
Hahaha bende galuba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?