Sağlıkçı olan varsa yardımcı olabilir mi, 2 gündür sağ tarafım, yan ve kasık ağrıyordu, gelip gidiyordu. Dün şiddetlendi, bulantı oldu, acile gittim, idrar yolu enfeksiyonu dedi, tomografi çekti, kan aldı, idrar aldı, sonra ilaç yazdı gönderdi. Bugün eczanelere çok uzak yerdeyim, yarın alıp başlasam olur mu ve CRP 44 çıkmış, e-Nabız'da gördüm, çok korkuyorum, tehlikeli bir şey olur mu, CRP çok mu yüksek, apandisit riski var mı? Hâlâ idrar yolu deyip gönderince çok güvenemedim, bulantım, ağrım var ama idrarda yanma falan yok. Ve sadece sağ tarafta ağrı.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kesin bir şey söylemem mümkün değil ama yazdıklarından apandisit ihtimalini düşündüren noktalar var. İdrar yolu enfeksiyonunda sık idrara çıkma ve yanma olur. O yok. Sağ alt kadran ağrısı bulantı ve CRP 44 enfeksiyon belirtisi ama apandisit için tomografi çekildiyse eğer doktor onu görmüştür. Eğer tomografide apandisit yazmıyorsa rahat olabilirsin. Yine de şu an ağrın ve bulantın devam ediyorsa ve ateşin yükselirse tekrar acile git. İlacı yarın alman genelde bir günlük gecikme çok büyük risk oluşturmayabilir ama böbreğe kaçma ihtimali var. Daha çok acil servisin yazdığı raporu e-Nabız’dan kontrol et. Apandisit yazmıyorsa muhtemelen üriner enfeksiyon kaynaklı. Ama aklında soru işareti kalmasın. Belirtilerin şiddetlenirse hiç bekleme en yakın sağlık kuruluşuna git. Kendine dikkat et
Apantist yazmıyor e nahizdaki raporda referans dışı değerler şöyle
Alkelen arp referans degeri 0-98
Sonuç 105
Crp referans degeri 0-5
Sonuç 41,6
Troponin ths 13-25
Sonuç 3.0
İdrar lökosit 0-5
Sonuç 307
Wbc 4-9
Sonuç 23
Bt normalse apandisit şüphesi düşük. İlaçları bugün al mutlaka idrar yolu enfeksiyonu böbreğe ulaşmış olabilir crp bu kadar yüksekse
BT ne oluyor tahlil sonuçlarındanmi bakcam
Akut APP ile uyumlu olabilecek görünüm izlenmedi. İnceleme sınırlarında kesit alanına giren intestinal anslar ve kolon duvar kalınlıkları normaldir. Mesane boş izlenmektedir. İnternal genital organlar yaş ile uyumlu görünümdedir. İntrapelvik loküle veya serbest sıvı koleksiyonu, serbest hava saptanmadı. İncelemeye dahil kemik yapılarda belirgin acil gross patoloji izlenmedi.
Sonuç ve Öneriler
? Hastaya ait Radyolojik bulgular raporda belirtilmiştir.
Değerlendirme acil şartlarda akut bulgulara yönelik belirtilen klinik bilgi doğrultusunda yapılmıştır. Klinik, fizik muayene bulguları ile birlikte değerlendirilmesi, uyumsuzluk halinde ileri tetkiki önerilir.
Acil niteliği taşımayan rutin bulgular için elektif şartlarda değerlendirme uygun olacaktır.
Açıklama : BT, Pelvis, kontrastsız
Raporu Aç
İşlemler
Açıklama : BT, Abdomen - üst, kontrastsız
Değerlendirme acil şartlarda akut bulgulara yönelik belirtilen klinik bilgi doğrultusunda yapılmıştır. Klinik, fizik muayene bulguları ile birlikte değerlendirilmesi, uyumsuzluk halinde ileri tetkiki önerilir.
Böyle rapor
Tompğrafi
Normal görünüyor bu yüzden enfeksiyon olma ihtimali daha yüksek ilaç kullan bugün mutlaka
Çok kötü bir şey olsa ararlardı.