Fitoterapiden yararlandınız mı? Etkisini gördünüz mü? Sizce nasıl bir dal?

Fitoterapiden yararlandınız mı? Etkisini gördünüz mü? Sizce nasıl bir dal?
Bitkilerin o sessiz, sadık şifasına kadim bilgeler 'tabiatın eczanesi' derler. İnsanoğlu ne zaman modern dünyanın gürültüsünden ve yapaylığından yorulsa, başını hep o ilk sığındığı yere, toprağın bağrına çevirir. Fitoterapi de benim gözümde sadece bir tedavi yöntemi değil; köklerimize, fıtratımıza ve tabiatın o muazzam nizamına dönüş yolculuğudur. Doğru ellerde, sabırla ve ilmin ışığında yoğrulduğunda, topraktan süzülen o şifanın ruhu ve bedeni nasıl teskin ettiğine, nice dertlere sessizce derman olduğuna şahitlik etmek mümkündür. Kimyasalın aceleci ve sert dokunuşuna inat; bitkiler zamana yayarak, incitmeden, adeta bir dost gibi sarar yaraları. Zat-ı aliniz bu hususta ne düşünür bilmem ama, kainatta dertsiz ot bitmediği gibi, dermansız dert de yaratılmamıştır. Yeter ki aramasını, doğru harmanlamasını ve en önemlisi sabretmesini bilelim
Şimdi bana diyeceksin ki sende de yok yok ama bir dönem aktarlik yaptım yani yok diyemem bazen çok güzel dönüşler aldım ama uzun süreli kullanımlarda etkisi oluyor şuanda da amcam bu işlerle ilgileniyor :)
Aaa 😂 cidden yok yok yani...
İsveç çakısı ben 😂😂
😂😂😂 Allah iyiliğini versin
İkimizinde 😂🙏
Zaman zaman faydalanırım ama sürekli değil o yüzden takip edilmiş bir sonucum yok. Ama ilaçlara tercih ettiğim şeydir
Aynen öyle benim de tercihimdir.
Teşekkürler küncülüzade hanım
Rica ederim 😊
Şey öğrendim tere tohumu demlenip içilince 10 günde baya şekeri atıyormuş karaciğer temizlenmesi için iyiymş
Karaciğer temizliği teknikleri var ama bunu duymamıştım... Biraz sarsıcı bence karaciğer temizliği 🥲 cesaret edemiyorum
Hayır yararlanmadım isterim
Bende istiyorum ama bulamıyorum bu işte uzman
Evet araştırayım. Teşekkürler 🥰
Cevap
12Cevap
Hayır yok.
Belki yapıyorum , hayatımda olan birşeydir ama tanımı ilk defa duyuyorum
Alternatif tıp diyebiliriz. Şifalı bitkilerle yapılan tedavi yöntemi.
Evet bu da içerik olarak olabilir 😋 daha kalıcı hastalıkları tedavi ediyolar. Çok güzel bı alan. İşin ehline denk gelmek gerek
Tabiki sağlıklı güzel gunleriniz olsun 😊
İyi geceler 😊 teşekkürler
Yani bir ara psikolojim için denedik ama pek etkili olmadı
Hmmm... Bence her hastalık her bünyede nasıl farklılık gösteriyorsa kişiden kişiye de tedavi farklı olmalı... Ne bileyim.
Bilemedim bende
Fitoterapi ne oluyor onu bilmiyorum faydalandıysam bile 😊
Hastalıkları önlemek ve tedavi etmek amacıyla standardize edilmiş tıbbi bitkilerin kullanıldığı bilimsel bir tedavi yöntemidir.
Bitki tedavisinden kendimce yararlanıyorum ama profesyonel birinden almadım
Hmm anladım 😊 teşekkürler
O neymiş yav ot tıbbı mı
Evet yeni adiymis 🤷
Amen Yarabbi ne günlere kaldık :D Yap bi lahmacun yap bi mangal bak dert tasa kalıyor mu :D
😂 ya ilaçlardan kurtulmak için mantıklı bence...
Lahmacun ve kebap dimi bence de ldsa
😂😂😂 ya of...
Bazen faydalandığım oluyor
Profesyonel olarak birinden mi yardım aldın peki?
😂 bende öyleyim. Araştırıp öğrenerek
O ne ola hanım teyze
Hastalıkları önlemek ve tedavi etmek amacıyla standardize edilmiş tıbbi bitkilerin kullanıldığı bilimsel bir tedavi yöntemidir.
Bunu biliyorum ama fitoterapi olarak isimlendirdiğini bilmiyordum.
Ah bu cahillik kapıya konulacak şey değil 😝
Evet bende genelde alternatif tıp olarak biliyordum. Yeni adı buymuş 🤷
Ota maydanoza değişik değişik isimler veriyorlar
Huff biseyi de ciddiye al be adam...
Hayatı bile ciddiye alıyoruz hatun daha ne yapalım ölelim mi 😏
Şifali ve kapsamlı bir alana ot diyosun... 😒
Ota ot
İte it
Döte döt denilir hakim bey diyen Can Yücel haksız mı yani şimdi 😏
😐 yani dünyanın her alanını kullaniyosun küfürbaz haydo...
Zibidiyim azcık 😝
😒
Kendisine inancım kalmadı...
😥
Yararlanmadım
Aaa sen
Yok hayır
Hayır
Denemedim
hayur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?