Teşekkürler dediğiniz için
Diş ağrısına nasıl çözüm bulabilirim?
Teşekkürler dediğiniz için
Öncelikle Geçmiş Olsun :/
Dişiniz çürükse ve dolgulu değilse
İlk olarak dişinizi fırçalamayı deneyin. Bu, çürüğüne sıkışmış ve ağrıya neden olan besini oradan uzaklaştırmaya yardımcı olur. Eğer çürüğe kolayca ulaşabiliyorsanız kolonya veya alkol damlatılmış bir kürdan ile çürüğün içinden besini çıkarmaya çalışın.
Tuzlu su ile birkaç dakika gargara yapmayı deneyin.
Yarı yarıya sirkeyle (elma üzüm fark etmez) karıştırılmış su ile yine birkaç dakika gargara yapın.
10 tane kadar kuru karanfili öğütüp yarım su bardağı ılık suda 3 - 5 dakika demledikten sonra rengi değişen bu suyu soğutun ve gargara yapın. Veya karanfili ağzınızda çiğneyip çürüğün üzerinde bekletin. Karanfilin uyuşturma etkisi ağrıyı dindirmeye yardımcı olacaktır.
Ezilmiş veya ağzınızda çiğnediğiniz 1 - 2 diş sarımsağı çürük dişin üzerinde bekletin. Bu bölgedeki iltihabın dolayısıyla iltihabın neden olduğu basınç ağrısını azaltabilir ve ağrıya neden olabilecek her türlü bakteriyi yok eder.
Dişiniz dolguluysa veya kaplamaysa ve dişin özüne ulaşamıyorsanız
Yukarıdaki çözümler dolgulu ve kaplamalı dişler içinde kullanabileceğiniz yöntemlerdir. Ancak kaplamalı veya dolgulu diş bir kapalı kutu olduğu için etki etmesi çürük dişe göre daha uzun sürebilir.
İlgili bölgeyi olabildiğince soğutun. Soğuk suyla gargara yapın. Veya küçük bir buz parçasını yanakla ilgili dişin tutunduğu damak arasında eriyene kadar bekletin.
Ağrı kesici kullanmayı deneyin, kullanırsanız aç karnına veya yemekten birkaç saat sonra kullanın. Ağrı kesici temin ederken tercihi eczacıya bırakın. Kullandığınız başka bir ilaç varsa söyleyin, sıradışı bir durumunuz varsa alerji vb. gibi bunu da bildirin. (Ben kendi diş doktorumun tavsiyesi ile Apranax Fort adlı ağrı kesiciyi kullanmıştım. Oldukça güçlü bir ağrı kesicidir aynı zamanda iltihap sökücü etkiside vardır. Ama dediğim gibi siz yinede eczacınıza veya doktorunuza bir danışın.)
Benim çözüm önerilerim şimdilik bu kadar. İnşallah faydasını görürsünüz. Acil şifalar dilerim size.
Önemli Değil Önemli Olan Niyet Değil Mi Elimden Geleni Yapmak İstedim Hemen Rezil Ediyorsun İnsanı !
Kanal tedavisiyle diş köklerindeki sinirler temizlenir buda o dişin ağrımaması demek. Şayet apse varsa ağrı dinmez. Bu diş hekimi bilmiyor mu kanal tedavisi yapıp yapmayacağını, film çeker bakar gerek var veya yok der. Gerek duymamıştır belki ama o dolgu diş eninde sonunda kanal tedavisi isteyecektir burada amaç kanal tedavisiz dişin ömrünü uzatmak. Çünkü kanal tedavisinde dişe açılan delikler daha derindir evet buda zayıflamasına sebep olur ama iyi bir hekimin yaptını dolgu 15 sene gider
karanfil gibi şeyler yakıcı esens yağlar içerir. Yakar. Tahriş eder. Adaçayı suyuyla ağzını çalkalarsan diş etlerine iyi gelebilir. Ayrıca hekiminin iyi olduğundan emin ol. Çoğusunun el becerisi yok. Farlkı bir doktora da öneri alarak gitmeyi deneyebilirsin. Erken karar verme. Ağrı yapması apse, iltihiptan olabilir ya da tedavi sırasında oraya tükürük kaçtıysa bundan dolayıda olabilir.
maşallah. Yani geçmişse iyidir ama kontrole gitmelisin bence. :)
Sınavda başarılar :)
Cevap
98Cevap
bende kanal tedavisi ve dolgu yaptırdım ama benim bildiğim önce kanal tedavisi yapıp sinirleri etkisiz hale getirirler daha sonra dolgu yaparlar. ben de ağrıdan yerlere vuruyordum kendimi o bölgeyle gerekirse bir ay boyunca sakın bir şey yeme diş fırçalarken de sert değil de orayı çok yavaş fırçala
dıs ıcın tek gecerlı ılac karanfılın tomurcugudur.. agrıyan yere sıksıtırın ve yagının suzulmesını bekleyın onun yagı sızı teskın eder butun ılacların hammaddesıde odur.. agzı tuzlu ılık su ıle calkalamak gıbı o an ıcın gecerlı ufak hılelerde vardır ama tek yol yukarıda bahsettıgım sey.. saglıklı olan yani!
en güzeli ve en kötüsü hidrolik yagıdır. olaki acıdan duramıyorsun ilaç fayda etmiyor. pamuga bir kaç damla hidrolik yagı damlatın dişinize biraz ezdirin kesintisiz 5 saat agrı anında yok olacaktır. dilinize değdirmeyin kusarsınız ama fazla da bulaşmayın sinirleri öldürüyor. nerden mi biliyorum dişlerim çürük :)
Bİr zamanlar Dİşinol diye bir ilaç vardı. Ağıya kesin çözüm gibi birşeydi. Hala var mı bilmiyorum. Onun dışında doktorunun da dediği gibi kanal tedavisi şart gibi görünüyor.
Gerçi kanal tedavisini önerdiğine göre diş kökten çürümüş. Birkaç gün ağrıya sabredebilirsen; diş kendisi ölecek zaten ve ağrı kalmayacak. Fakat uzun vadede ağızda koku, zaman zaman acımsı kötü bir tat gibi sorunlar yaşayabilirsin.
kanal dişi öldürür direkt ama emin ol yaptırmaz ve ağrı devam ederse sadece o dişi değil çevresindekileri de kaybedersin. Trust me I'm denstist
ama ha diyede kanal tedavisi uygulamıyoruz dolgu sökülüp diş tekrar kazınıp zirkon kaplama yapılabilir
Bu durumu mumkunse dolgu ile yaptirmaya bak doktorunu iyi secmeni tavsiye ederim bu doktor 6 ay degistirilemez eger dolgu duserse ayni doktor yapar yoksa sigorta karsilamaz ki buradaki ince nokta su bir cok doktor dolgu yerine prim icin kanal tedavisi uygulatiyor buda sinirlerin yakilmasi ve o disi curukle basbasa birakmaktir
Andorex spreylerden varsa , yutmadan dişine sık , 5 dk bekle o şekilde. Sonra tükür ve ağzını bol su ile çalkala. Andorex çamaşır suyu gibi bir ilaç olduğu için , dişinin sinirlerini tahrip edecek ve seni rahatlatacaktır. Geçmiş olsun.
Hayır , 10 dk aralar ile 6-7 defa yap ağrı ya geçecek ya da dayanılabilir seviyede hafifleyecektir. Eğer 3-4 saat sonra yine ağrımaya başlarsa aynı işlemi tekrarlarsın
Peki , tekrar geçmiş olsun :)
Dolguda boşluk kalmıştır sinir damarları hava alıyorsa çok kotu olur en kısa yolu acile git uyuşturuyorlar pamukla sınav suresi boyunca etkisi olabilir :D ya da sınavdan önce 70 lik rakı dik kafaya kesin çözüm :D :D
Tam olarak sorun çözülmedi mi acaba?
Dolgu yaptırdım diyorsunuz normalde ağrı olmamalı.
Kanal tedavisini düşünmenize fayda var aslında kök problemi için şart
Yaptır sinirleri almamış demek ki, aferin hapı var ondan kullan bide sürekli çözüm aramaktansa tek nir çözüm yeterli kanal güçsüzleştirmez doktoruna gideceksin iyi birisine.
Doktor zaten ne yapman gerektiğini söylemiş ancak sınav öncesi strese girmeyeyim diyorsan bir eczaneye uğra ^^ Diş ağrımı geçireyim derken sarhoş girme sınava başarılar
Rakı is the answer!
img.webme.com/pic/k/kocatepekantinim/yeni_raki.jpg
Bir şey yapmana gerek yok katlanmalısın arada çok agrır ise ağrı kesici al sadece. Zamanla geçecek dolgular öyle oluyor 2 haftaya unutursun
Kanaldan korkma biraz zahmetli olsa da sonrasında sinirsiz falan çok rahat oluyor, güçsüz falan da değil taş gibi kaç senedir :D
böyle şeker kız -_-
arkadaş kalk git diş hekimine, bu nasıl soru. Ağrı kesici (adı üzerinde) sadece ağrıyı örter, tedavi etmez, ağrı orada bir sıkıntı olduğunu bil diye verilen bir sinyal.! sen onu örtersen yangın alarmını kapatmış olursun
Sağlıklı yapılmış dolgu bu kadar süre asla rahatsızlık vermez. Tekrar doktora git. Mutlaka bir hata ve problem vardır.
Işin şakası rakı iç bu gibi o zaman da oluyor mu?
Isin gerçeği dolgunun tekrar yapılması lazım
2 ay filan once kiz arkadasimda dis agrisi cekiodu ne zaman oral yapsa agrisinin gectigini soylerdi gulerdim oral takil biraz belki keser agrini
Ahahahahah bilerek mi böyle yazıyorsunuz :D asdfdhjj
Tecrübeleri var adamın @geçmişiolmayanadam iyi ki burada her yazanı denemiyorum :D
Mobilden hangi soruya cevap versem bu soru çıkıyor karşıma :D
Hadi ya o yüzden mi herkes gücellemeye ramen cevap yazıyor :D @geçmişiolmayanadam
Ilgini çekebilecek diğer sorularda çıkıyor :Dasdfjkjjh
İlgini çekti mi bari @geçmişiolmayanadam
Cevap vermiştim diye hatırlıyorum ama gözükmüyor şu an :)
Gençler Muhabbet sardı galiba :D
karanfili al onu güzelce havanda döv biraz pamuk ve suyla krem kıvamını alana kadar sık elinde agrıyan yerıne koy gercekten gecırıyo ama dıscıye gıt bu gecıcı bır cozum
Doktorun ne oneriyorsa onu yapmalısın sonuçta biz ondan daha iyi bilemeyiz bu arada pazar günkü sınavda başarılar...
klasik Türk usulü, pamuğa rakı dök sonra dişine koy :D iç demiyorum şimdi gider içersin filan aman ha :D 2 kadehden bişey olmaz gerçi neyse boşver sen bakma bana
Tantum verde gargara al bolca ağzına al uzun süre beklet.
Camı Aç ve atla bak inan ki diş ağrısı baş ağrısı filan olmaz :D
Dönerse seviyordur kanka
Bilemiyorum kuzum ama o dönmeden sen ordan uzaklaş
net bır sekılde soyluyorum tam etkılı bır ılac parol ıc kesınlıkle agrıyı yok edıyor
dolgu yaparken çürükleri iyi temizlemediği için olabilir kanal tedavisi tek çözüm oda çok zor oluyor ya ben 3 dişime yaptırdım ilaç içme bence ne zamana kadar ilaç içeceksin git ve tedavini ol 2 gün sabret sonra hiç ağrımaz :)
Küçükken silgi ısırırdım, işe de yarıyordu açıkcası.
bır sey yapamazsın o agrı bı sure geçse sonra yıne baslar kanal tedavısınde sınırlerını alıyor o yüzden bır daha agrı yapmıyor gıt yaptır sonra yıne dolgu yapıcak zaten aynı sey
1 doğum sancısı birde 1 de diş ağrısı derler. Apranax al geçer kanal yaptırmıcaksanda çektir köprü yaptır bnde oyle yaptırıyorm :)
Ben dün kanal yaptırdım. 30 dklık birşey. Sınava kadar rahat edersin. Uğraştıracak birşey değil.
dişinin ağrıdıgını düşünsene büz gibi bir dondurma yedikten sonra sızladıgını soguk havalarda nefes alınca sızladıgını bir düşün düşün :D
dolgu bende yaptırdım ama senin gibi sorunlar yaşamadım. bir arkadaşımda sen gibi dolgu yaptırdıktan sonra ağrıdan duramamıştı özel bir kliniğe gitti meğersem doktor dişinin içinde iğne unutmuş.
İşini iyi yapan özen gösteren bir dişçiyse kanal tedavisi gayet te güzel oluyo ben yaklaşık 7 senedir kanal yapılmış dişi kullanıyorum herzamanda söylüyorum helal olsun o dişciye :)
doktorunu degiştir herşeye baştan başla ve baska bir doktora git bö röntgen ceksınler yardımcı olurlar ahbap.
ben de bir ara dolgu yaptırmıştım
ondan baya sonra bir dişimin çekilmesi gerekti
doktor çekilmesi gereken dişimi çekerken yanındaki dolgunun yarısı düşürdü
şu an yarım dolguyla geziyorum
karanfilde uyuşturucu özelliği var ağrınızı hafifleticektir
rica ederim geçmiş olsun
Zamanla dolgunun yerıne oturmasından dolayı ağrılar olabilir geçtiyse guzel gecmis olsun
Canımmajezik ağrı kesici iç..
ya da siyah zeytini çekirdeksiz olarak dişinin ağrıyan yerine koy
Tabi en güzeli dişçiye gidip dolgu yaptırmak
Kulaklarımı ısırırsan çözüm bulursun baaaaaak
www.kizlarsoruyor.com/.../q2655337-arkadaslar-memelerim-nasil
Kulağımı ısırmayacak mısın?
Novalgini al dişinin üstüne koy islat orda beklet sonra ic 5 dakika sonra bir daha aynisi yap ic
Dolgun hava alıyor ya da plak gitmis olabilir
Eniştem Prof Dr ordan biliyorum
Komik olan ne
Ben sadece enistemin tavsiyelerini söyledim bunda gulumsencek. Bisey yoktu. Neyse gecmis olsun
Ilık suya karanfil at 15 dk bekle sonra gargara yap , doğal ve uyusturucu etkisi sağlıyor o. o
Kanal tedasi yaptırmazsan dişini çektirmen gerekiyor
benm taktik elimi duvara vururum onun acısı onu hafifletiyor ibretlik ama iyidir
rakı iyidir ağızda çalkala gargara falan yap sonra yut kafan güzel olunca agrıyı hissetmezsin zaten :D
Kokte lezyon olabilir oyuzden hasasiyet yapmistir buyuk bir ihtimalle oyuzden kanal tedavisi yaptirip uzerine porselen kaplama yaptirabilirsin
Turkish raki... şaka bir tarafa kanal tedavisi Şart sinirlere ulaşmış çürük demekki
O ne bilcek be :)
dişini kaybetmek istemiyosan kesinlikle bişi sürme apranax ford 500 ilaç almanı tavsiye ederim bunun harici başka şeyler dişine zarar verir
Eczanelerde gargara suyu var ondan al eminimki hava aliyor dolgu yaptirdigin dis
Oral seks dislerine saglik kazandiracaktir bide ağzına bosalttir birini kesin çözüm beni dinle bak
Aynen kiz arkadasim bir ara kafami utuledi disim de disim diye cikardim verdim agzina 10 dk git gel yaptim bosaldim agzina o günden belli disim agriyo demedi ve beyazladi dişleri uygula gör
ahahha :D
Öyle yani tavsiye ederim
Tatlım acil bir diş hekimine gitmen lazım sana burada yazıcağımız şeyler geçici bir sure ağrını alır sonra yine acı çekersin doktora git tedavini ol
zeytinin çeğirdeğini çıkar iç kısmını ağıran dişinin içine bastır az da olsa uyuşturur ya da benm yaptığım gibi bir bardak viski ağzının içinde beklet sonra keser
Kanal tedavisi şart. erteleme ya sınavda da ağrırsa sen git temiz temiz yaptır Kanal tedavini..
Sarımsak koy dişinin üzerine etki yapıyor gerçekten ama kokusu biraz rahatsız edebilir
Dolgu iyi yapılmamıs. Diş ağrısı için çektirmekten ya da onarmaktan baska çözümü yoktur
Ezcaneden disinol al ufak sisede satiliyor pamuga dök dise sür
Dolguyu yaparken açık bir bıraktı istemeden. Kolay kolay gecmez, sıcak besinler yemeye çalış. Geçmiş olsun
Dis deme sizliyo sanki duyunca :) cok zor bilirim bu agriyi:)
Rakı'nın bu ağrı üstünde master yapmışlığı var..
Disini ipe baglican sonra kapıya tekmeyi bir vurcan kökten cözüm
kung fu teknikleriyle ağrıyı kafandan atabilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar