Çok bunalımdayım, 2 haftadır belki yemek yiyemiyorum, ayakta tutsun diye çorba, ayran içiyorum. İnsan neden birden yemeden içmeden kesilir, psikolojik mi sizce?
1 ay
Çok bunalımdayım, 2 haftadır belki yemek yiyemiyorum, ayakta tutsun diye çorba, ayran içiyorum. İnsan neden birden yemeden içmeden kesilir, psikolojik mi sizce?
İştah midede değil ilk önce beyinde başlar. Yeme isteği ghlerin hormonu salınımı ile başlar. Stres, kaygı, uyku düzensizliği (biyolojik dengeyi bozar, hormonlar dengesiz salınır), hastalık, enfeksiyon, depresyon, anksiyete, hipertiroidi, ilaçlar, kafein sigara iştahı azaltabilir. Stres azalırsa, uyku düzeni olursa ye yeterli uyunursa çoğu durumda iştah zamanla düzelecektir. Yeterli su içmekte bu süreçte önemli yetersiz içildiğinde sindirim sistemi etkin çalışmaz.
Cevap
4Cevap
Majör depresyon genel olarak tüm insanlar hayatının bur noktasında yakalanır. Kendimde bazen girerim kendine zaman ayır ve fazla düşünme. 💖
ben de geçen hafta aynısı oldu aniden iştah kesilmesi ayakta bile duramama bulantı vs olcem sandım ama kendi kendine gecti psikolojik bence
2 hafta önce ne oldu?
Bilmiyorum hoşuma gitmeyen şeyler hissetim biri adına onla ilgili mi bilmiyorum
Olabilir. Etkisi halen sürüyorsa.
Sürüyor sanırım yemek görmek bile istemiyorum ne olursa
Ne gördün diyeceğim de neyse. Kurcalamayayım. Bu böyle devam ederse doktora görün. Aşırıya kaçma.
Çok karışık sacma aslında normal değilim ben cidden sebebini anlatsam gülersin ne alaka sen diye o derece ama toparlanamıyorum bu yüzden
Belki de gülmem. Neymiş?
Yani gönül işi alakam olmayan kişiyi kıskanmam bi kızla aşırı yakınlığı ama üzen bu değil üzen bu aynı şeyi 50 kez yaşamam bu yüzden hayattan bıktım bezdim yaşamak bile zor geliyor
Desene dünyanın çirkinliği yansımış gözüne. Böyle olunca baldan tatlı gibi duran ama özünde zehirden acı olan zevkler silivermiş maddi açlığını. Bir hurma, biraz su ile başla. Doktora görün. İnşallah toparlanırsın.
İnşallah teşekkür ediyorum
Rica ederim.
Psikolojik ve tehlikeli doktora git
Neden tehlikeli?
Yeme bozukluğu olabilir kas kaybedersin sonra
Kendine yazik etme
Canını sıkan bişi mi var?
Galiba ama ne olduğu ile yüzleşemiyorum bile
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?