Aylardır, hatta birkaç yıldır diyeyim, kronik bir ağrım var, ara ara gidip gelen şu anda da pik yaptı. Göbek delimin 3 parmak falan sağ çaprazında tek sabit bir noktada ağrı yürütmeyecek dereceye getiriyor. Belime, arkaya vuruyor. Arkadaşlar, gitmediğim doktor, çekilmediğim ultrason, BT, MR, vermediğim kan kalmadı. Ağrım bazen dayanılamayacak şiddete ulaşıyor. Her şey temiz, sizce nedir bu ve daha hangi bölüme gitmem gerekiyor bilmiyorum. Kadın hastalıkları temiz, diğer organlar temiz. Acaba kasla ilgili, tendonlarla ilgili mi, acil yaşayan var mı ya, bunu sürekli apandisit şüphesiyle gidiyorum YOK YOK YOK
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Böbrek taşı düşürme tanısı gibi yazmışsın böbrek taşıda kasıklara vurur ağrı sağ taraf? Ama yinede bir üroloji’ ye gidin? Geçmiş olsun
Teşekkür ederimm ama böbreklere hem kandan hem görüntülemeden bakıldı sorun yok :(
Rica ederim
benim de sol tarafımda var aynı ağrı aylardır bi gelip bi gidiyo bıktım artık 😣
Göbeğin düşmüş olabilir
düzensiz beslenme?
Değerlendirilebilir ama beslenme düzenim iyi. Fast food tarzı şeyler yemem yediklerime çok dikkat ederim ögünlerimi atlamam
aynı ağrıyı bi ara yaşıyordum hareketsizlik düzensiz beslenme aşırı stres varken
Hacı peki kaç saatte bir idrara çıkıyodun o dönem normalden daha mı çabuktu yani
bende belirsiz aktif olursam spor iş vs çok sık idrara çıkarım pasifsem çok daha az , tahmini aktifken günde 12-13 kere pasifken 7-8
o dönemde net hatırlamıyorum ama pasif olup çok idrara çıktığımda oluyordu belki fazla sıvı tükettiğimdendir , günde 2 litre kola içiyorum
Anladım bro sağol
Normal normal 2 litre kola içiyosan
Yatınca azalıyor mu
Evet
Peki stresli bir hayat tarzınız mı var
yapım öyle evet
İdrara kaç saatte bir çıkıyosunuz ve ne kadar su içiyorsunuz
İdrara çok sık çıkmam suyuda az içiyorum birazz idrara genelde 2-3 saatte bir giderim ya da gitmem
Az içiyosanız normal son bir şey daha soracağım oturur pozisyonda durduğunuzda sanki masaya eğiliyomuş gibi yapınca değişik bir his ya da azalma veya artma oluyo mu ağrıda
Evett özellikle uzun süre oturduğumda inanılmaz ağrım başlıyor kalkma gereği duyuyorum
Tamam sizin sorununuzu bende yaşamıştım
Pelvik taban gerginliği denir ya da hipertonik pelvik taban
Stresli takıntılı insanlarda ortaya çıkar genelde
Egzersizleri var yaparsanız geçer
Tabi psikolojik bir durumunuz varsa bide psikiyatriye görünmek durumun tekrarlamamasını sağlar ve magnezyum ve B12 eksikliğide buna sebep olabilir
Tüm vitaminlere de bakıldı onlardada sorun yok amaa biraz daha böyle devam ederse ben kafayı yiycem. Ağrım baya derinden bir şey içeride yanıyo gibi hissediyorum. bu pelvik tabanı duymustum bakacağım cok tesekkür ederim
Ne demek rica ediyorum
Pelvik tabanı bel fıtığı ya da böbrek rahatsızlığından kaynaklanır? B12 ve magnezyum eksikliği ise bacaklara vurur ağrısı?
Yok hayır daha çok stres takıntı o bölgeye karşı olan ya da dediğiniz gibi olan hastalıklar ama onlar daha nadirdir bacaklara evet vurur
Kaşık ağrım var demiş? Hanımefendi ürolog bişey dememiş? O halde geriye tek soru kalıyor? Belden kaynaklı sinir sıkışması ya da kanal daralması omirilik üzerine baskı biniyorsa ondan ötürüde olabilir 🤔
Olabilir ama o durumda tuvaletini tutamaz sinir sıkışması gibi durum söz konusuysa eğer
Tuvalete düzenli çıkıyorsa O halde B12 ve magnezyum eksikliği yok kaslar çalışıyor demek.
Kasık fıtığı ihtimali vardır?
B12 ve Magnezyum eksikliği oldu halde hala normal çıkıyor olabilir ihtimal dahilinde ama hasta özellikle karının alt bölgesinde belli bir şişlik çıktığını söylememiş
O halde tek ihtimal kaldı?
Böbrek taşı ya da kum döküyordur
Daha tetkik ve tedavi için MR çekilmesi gerekiyor?
Bence böyle bir durum yok hasta idrar da herhangi bir yanma kan veya yan ağrısı çektiğini yazmamış ama her ihtimale karşı hastadan ultrason istemek doğru olur siz doktor musunuz buarada
Göbek deliği altı alt karın ağrısı + sağ taraf demiş dikkate almak gerekiyor ağrının bele vurmasından bahsetmiş?
Valla Bt ve Mr temiz demiş hasta dolayısıyla herhsngi bir böbrek taşı şüphesi görmedim ben tek bir ağrı yaklaşım olarak 2000 e yakın hastalışa delalet ediyo olabilir ama en önemli ayırıcı tanılarımız tüm testlerinin normal ve ara sıra ağrı oluyor olması ben hala hipertonik pelvik tabandan şüpheleniyorum
En son ne zaman MR ve tomografi çektirmiş?
Pelvik tabanlı ağrı tek başına olmaz?
Neden olmasın olabilir hipertonik pelvik taban diye bir hastalık var litaretürde
Evet var hüçrelere bağlı bir hastalık
Nedir peki
Hocam siz doktor musunuz ben tıp öğrencisiyim de o yüzden konuşuyorum
O halde hipertonik serum verilip hastayı gözlemde tutmak gerekiyor
Hayır hipertonik serum falan verilmesine gerek yok o hastalık hipertonik granüller hücreleri sendromdur dediğiniz şey bundan ap ayrı bir şey lütfen doğru bilgiler paylaşalım
Peki sizin dediğiniz gibi olsun
Siz necisiniz hocam tam olarak mesleğiniz nedir yani
Ben tıbbiyeliyim o yüzden konuşuyorum da
Allah zihin açıklığı versin başarılar diliyorum size..
Sağolun teşekkürler