2 yıl önce kas yırtığı oluştu 3 mm küçük, hatta zarında yırtık, o yırtıktan dışarıya kas çıkmış ve fıtık olmuş. Ne uzun süre yürüyebiliyorum, 2 bin adım bile atınca şiddetli ağrı oluyor. Bunun çözümü nedir
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 2 yıl önce kas yırtığı oluştu 3 mm küçük, hatta zarında yırtık, o yırtıktan dışarıya kas çıkmış ve fıtık olmuş. Ne uzun süre yürüyebiliyorum, 2 bin adım bile atınca şiddetli ağrı oluyor. Bunun çözümü nedir
Bu durum hafife alınacak gibi durmuyor. Anlattığın tablo, basit bir kas yırtığından ziyade kas fıtığı dediğimiz duruma oldukça benziyor. Kasın üzerini saran zar yırtılıyor ve kas dokusu o açıklıktan dışarı doğru kabarıyor. İlk başta küçük olsa bile, zamanla ağrı ve fonksiyon kaybı yapabiliyor. 2 yıl geçmesine rağmen hâlâ 2000 adımda şiddetli ağrı yaşıyorsan, bu artık “kendiliğinden düzelir” aşamasını geçmiş demektir. Mutlaka bir ortopedi uzmanına gidip görüntüleme yapılması gerekir. Özellikle MR burada en net sonucu verir. Fıtığın boyutu, yeri ve çevre dokulara etkisi belirlenmeli. Eğer fıtık çok büyük değilse: fizik tedavi, elastik bandaj, aktivite düzenleme işine yarayabilir ama senin anlattığın seviyede ağrı varsa, bu yöntemler genelde tek başına yeterli olmuyor. Eğer kas gerçekten fasyadan dışarı çıkıyorsa ve bu ağrıya sebep oluyorsa: fasya onarımı, gerekirse sentetik yama ameliyatı gerekir. Bu tür ameliyatlar genelde küçük cerrahiler ama doğru ellerde yapılması çok önemli. Sonrasında iyileşme süreciyle birlikte yürüyüş kapasiten ciddi şekilde düzelebilir.
Şöyle 2 yıl oldu zaten kronık oldu elastık bandaj felan geç kalındı evet agrım oluyor Mrda o bölgede ödem görünmüştü ve evet yırtıkta göründü ana ne kadar bılmıyorum
Cevap
4Cevap
Çözümü fıtık ameliyatı ve basit bir ameliyattır
Ama doktorlar yapamdı sadece bırı yapmayı onerdı
Rısklı degıl tıp fakultesıne gıttım o doktor şu an bu amelıyat ıcın benım kas yırtıgı kanalda bu ayagı baştan asagı açmam gerekır dedı buda senı sonrasında daha zorlar dedı yapmadı
Bilmiyorum kı cıddı bıktım bu durumdan ama çözümünü bulamıyorum
Evet öyle inşallah çözümünü bulurum artık ua
fıtığın bilinen bir çözümü yok
Nasıl yok e ben bunu hayatım boyunca nasıl cekeyım
zeka seviyem düştü mükemmel bir cevap
şimdi beni tekrarla : kaderimiz böyleymiş
Ameliyat olucaksin dikilicdm
Ortopedıye gıttım yapmadı
Özele git onlar yapsın çekilmez daha büyüt gunden gune
Evet işte küçük olduğu ıcın yapmıyorlar bı doktor yapıcakrı ondada yama yokmus
Özelde baktır çözerler yaa
Cok geçmiş olsun...