Baya ekg çekmek için mememe de temas etti. O gün bugündür (yaklaşık 2 yıl) bunu düşünüp duruyorum kendimi kötü hissediyorum. Acaba günah işledim mi?
2 ay
Baya ekg çekmek için mememe de temas etti. O gün bugündür (yaklaşık 2 yıl) bunu düşünüp duruyorum kendimi kötü hissediyorum. Acaba günah işledim mi?
Doktor senin memen için bu işi yapmıyor. Kendinizi dünyanın en tepesinde görmekten vazgeçin.
Ona kalırsa kadın bir doktorda bacağıma crush sendromu var mı diye sonogram mı ne yaparken kasıktan bacağa kadar bir şey sürüp kontrol etti. Ben baksırla orada duruyorum.
Tıp bu. Sağlık ön plandaysa geri teferruat
Hayır tabiki günah işlemedin. Bu sağlık sonuçta, yarın bir gün doğum yapacağın zaman belki kadın doktor denk gelmeyebilir o zaman ne yapacaksın çocuk içimde kalsın mı diyeceksin? Mecburen oranı bile gösterebilirsin. Zaten Hipokrat yemini gereği doktor senin orana burana başka gözle bakmıyor. Tıpkı yüzüne vs baktığı gibi bakıyor. Bu yüzden günaha falan girmedin rahat ol 🩷
Ben 10 yaşımdan beri ekg eko anjio ne ameliyat ne varsa yaşadım aynı durumları hatta daha fazlasını yaşadım tesettürlüyüm ve buna takılmadım söz konusu sağlığım ve onlar da sadece işini yapan insanlar sen de abartma istersen artık
Açıklarda elletmiyor bacım kapali Açık takılmayın şuna açıklar da utanıyor gayet kadin doktor seçiyor kapalıyım erkek doktor elledi 2 yildir düşünüyorum inandığın dini oku önce erkek doktor haram değil bunu kaç kere diyecegiz
Kendi kafanıza göre modern bir din uydurmuşsunuz ne güzel mis gibi ateist olsanıza böyle ayetleri eğip bükeceğinize be kardeşim senin dininde doktordan ziyade direkt bu konuda erkeğin kendisi haram mk bence isl*m mitolojisi kitabı kuranı bi baştan tekrar okuman gerekecek 😂 Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer) lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!(Nur31. ayet)
Cevap
39Cevap
Doktor ne yapsın memeni günde kaç tane meme görüyorlar emin ol rahatsız oluyorlardır. sağlık da günah olmaz.
Ekg'nin o şekilde çekildiğini unuttum sadece anneanemde görmüştüm. Bir anda üstünüde çıkarman lazım dedi... şok oldum. Aşırıı utandım... o doktorla bir daha karşılaşmak istemem... umarım beni fiziken unutmuştur.
Sorunu cevapladım zaruri sebeplerde olmaz... hastalık bu onların ahlaki ve vicdani açıdan bağlı oldukları yemin var... fakat aklıma konyadaki doktorların gelen kadın hastaların özel bölgelerini grupta konıştuğu geldi.😶
Günaymı işledin yoksa bunu maat malzemesi mi yaptın? Benzer bir durumu eşimi doktora götürdüğümde yaşamıştık. Doktor tshirtünü sıyır sırtını dinliycem dedi ama eşim sütyenle birlikte sıyırmıştı o anlık heyecanla
Saçmalama sağlık için açtın keyfinden mi açtın ne güzel kalbin var ama
O bir doktor 👍 yemin ediyorlar doktorluk yemini. 👍
Allah bilir. Sende sorunlusun tedavi ol bence
Hanımefendi, o insanlar sizin gibi günde kaç insan görüyorlar. Bırakın işlerini yapsınlar
Bunu canın istediği için mi yaptın?
Haz aldın mı?
Yok. Demek ki problem de yok.
Hastalığın günahı olmaz yarın öbür erkek kadın doğum uzmanına da gidebilirsin sonuçta
Abartmişsin bu kadar düşünecek ne var ki. Sağlıkta hastanelerde buna benzer durumlar elbette yaşanıyor. Sağlık için bunlar normal.
Bu olayın seni bu kadar etkilemesinin başka bir sebebi olabilir mi
Bir erkeğin vücuduna bu kadar yakınlaşması seni farklı bir şekilde etkilemiş olabilir mi
Bunu normal gibi algılayan erkekleredir bu yorum sevgiliniz eşiniz böyle bir durum yaşadı ya da anneniz normal mı karşılarsınız? Ayrıca senin orada ben erkeğe karşı açamam bayan gelsin demen gerekiyordu ve bunun vicdan azabını çekiyorsun.
Bilerek yapmadıysan mecbur kaldıysan vicdan azabı çekme ve bazı şeyler Allah ile aranda kalsın
Günah olmaz bence doktor ve tedavi için açmışsın. Ben de açıyorum doktora mecbur
Doktor bu
Heryerini açarsın
Tıpta ayıp olmaz aç gitsin
Eee memen kaç bedenki aklındamı kalmıştır diyorsun
O doktor bu iş için yemin etmiş biri utanmamalısın
iyi ki kolonoskopiye girmemişsin sen, o zaman ne halt edecektin
Kadınlar için bayan EKG ve erkekler için bay EKG odasında çekerler çoğu hastane bu şekil aslinda
Çok kötü bir durum ama işte sağlık mesele olunca
Kafana takma bu kadar günah için mi yoksa başka bişi hissettiğin için mi kafana takıyorsun
Doktora ayıp olmaz mı öyle bir şey vardı abla, günah değildir yani
Bir ay önce gittiğim doktor beni hatırlamıyor bile , doktor ne yapsın senin memeni hayırlamıyordur bile
Tıpta günah olmaz benim sık olarak çıktığım cildiyecim kasıklarıma bakıyor lekeler var ondan dolayı ama utanmıyorum doktor sonuçta o
Hiç işin gücün yok 2 yıldır bunu mu düşünüyorsun...
Bunu ciddi ciddi soruyor musun
Engelledin mi
Konu sağlık. Haram değil ki
Acman lazim tabi ya kac yasindasin KI
Hayır işlemedin tıpta, sağlıkta günah olmaz
mecburi yapacak bir sey yok
Olabilir sağlıktır bu
Tıpta günah olmaz ne meraklısınız
Abarttım demiyor musun
Kanka doktor ya o hani
Ne günahı Allah aşkına ml misin nesin ya
Şu sorudan ne zaman vazgecicen