Alerjik bebeklerin belirtileri nelerdir ben süt alerjisinden şüpheleniyorum ama testte temiz çıktı sanırım bebeklerde hemen çıkmıyormuş süt ürünleri tüketince bebeğim huzursuz oluyor ve beslenme reddi oluyor
2 ay
Alerjik bebeklerin belirtileri nelerdir ben süt alerjisinden şüpheleniyorum ama testte temiz çıktı sanırım bebeklerde hemen çıkmıyormuş süt ürünleri tüketince bebeğim huzursuz oluyor ve beslenme reddi oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Laktoz alerjisine mı baktılar? ya da baktılar mı? Bebeğiniz kaç aylık
Bebeğim 4.5 aylık süt ve yumurta alerjisine baktılar sırtından
Kaç kilo şu an? Erken doğum var mı? Kaçıncı haftada doğdu? Günlük neler yiyip içiyorsunuz? Bu diyeceğimi yanlış anlamayın, ter kokunuz var mı? Çünkü bebekler kokuya aşırı duyarlı
şu an 5.800 Gr erken doğmadı çok fazla terleyen biri değilim anladım ne demek istediğiniz meme reddinden dolayı dediniz ama hayır bebeğim bana yapışık gibi gezer yediklerim de soyleyim ben alerjiden şüphelendigim için kendi kafama göre diyet yaptım kendi kafama göre derken öyle basit bir şey değil gerçekten süt ürünlerini kestim yumurtayı kestim paketli gidalari kestim kuruyemiş alerjenik meyveler cart curt ne varsa kestim sadece sebzeyle beslendim 15 gün ve bebeğimin emmesi düzeldi kilo alımı yoluna girdi sonra test yaptırdım iki gün önce ve temiz çıktı ben de diyeti bozdum bugün bebeğim huysuzlandi emmek istemiyordu sürekli ağlıyordu ve gazi vardı
Tamam, çocuk dışkısında mukusumsu bir yapı var mı? Bu arada kilosu aslında gayet iyi gibi ama emme sonrası huzurluk varsa bu alerji kaynaklıdır. Mama kabul etmiyor demişsiniz, muhtemelen piyasadaki mamalardan denediniz. Doktora laktozsuz mama yazdırmayı bir deneyin derim. Bunu genelde en son yapıyorlar ama bir denetin. Muhtemelen sorun laktozda. Laktozsuz mamaları kolay bulamazsınız , eğer denemek isterseniz eczaneye bebelac lf400 diyin, depolardan getirtiyorlar.
Muhtemelen gaz çıkartıyor ama yinede şişkinlik oluyordur. Bunun sebebi laktoz. Sıvıya yakın kaka olur ve kakada mukus görülebilir. Mukus olması sadece laktoz alerjisinden kaynaklı değil farklı sebepleri de olabilir. Ama en basitinden başlamak mantıklı
Evet bazen kakasinda mukusta görüyordum karnı gurulduyor gazı oluyordu ben diyete başlayınca çok fazla kalmadı gazı ama guruldamasi devam etti mamayida reçetesiz vermiyorlar
Evet sıvı kaka ve zorlanıyor
Siz doktora bir yazdırıp deneyin derim. Geçmiş y
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim ama tadı kötü diyorlar bebeğim icebilecekmi hem neden mama vereyimki sütüm var sonuçta sadece temiz beslenme lazim
Sütünü zaten içsin. Mama ile destekle, kilosunu artırmak istediğini söyledin. Sen laktoz diyeti dene, sadece sebze değil, laktozu bırak yeterli. Sütü kurutana veya bebek kendi bırakana kadar devam et tabi
Evet haklısınız inşallah mamayı içer bebeğim
Sağlıkla büyütün🥰
Senin sütüne mi