Diş eti çekilmesi hastalığım var, bir dişimde çok az diş eti kalmış, kemiklerim ağrıyor, dişlerimi fırçalarken sızlıyor. Çok korkuyorum dişlerimi kaybedeceğim diye, zaten diş eti çekilmem ileri derecede, 30 yaşımdayım.
1 ay
Bak diş eti çekilmesi varsa sana önerim şu bir su bardağı ılık suya bir çay kaşığı tuz koy karıştır onu bitene kadar ağzını çalkala ama o diş gidici bil ve doktora git Diş eti uzmanına periodontist olarak isimlendirilir. Ona gitmen lazım ona da doktor yönlendiriyor diş eti çekilmesi yaş ile alakalı değildir şeker tansiyon vs gibi hastalıklar bu konuda etkilidir dişler gerçekten çok önemli ve kesinlikle korkuyorum tamam bu da geçsin daha sonra diye erteleme yapma bir an önce en kısa zamanda git yoksa sonrası daha kötü olur tedbiri şimdiden al
Doktora gidiyorum ama ileri seviyede genetiğimden kaynaklı ablalarım da var
Cevap
4Cevap
Bu soruyu burada sorduğuna gore zahmet edip bir dişçiye gitmemissin bu ihmalin sorumsuzluğun sonu elbette dis kaybı olur baska ne olacak.
10 yıldır bu hastalık bende var doktora da gidiyorum benim ailemde genetik
Doktora görün, diş eti çekilmesi tabiki diş kaybına sebep olabilir, müdahale gerekir şimdiden
10 yıldır tedavi görüyorum yinede aynı
Başka bir doktora daha görün, sürekli aynı doktora mi gittin, acaba tedavi yöntemi mi ise yaramadı
Lazerli diş eti tedavisi gördüm özel diş macunu ağız bakım suyu kullanıyorum doktorum da yedi tepe diş hekimliği fakültesinde çalışıyor özel bir kliniğe geliyor haftanın 3 günü araştırdım iyi bir doktor
Ama 10 yıldır tedavi ise yaramadiysa, başka bir yöntemi olmalı
Diş eti kalmayınca greft yapıyorlar son aşamada kuzenimde de var o 35 yaşında dişlerinin hepsini çektirip implant yaptırıyor bende doktora sordum o da onun kemikleri çok zarar görmeye başladığı için böyle bir şeyler yapmışlar senin kemiklerin o kadar kötü değil bu yaşta implant yaptırma gençsin dedi
Dişlerimi fırçalarken soğuktan sızlama oluyor anlık sonra hemen geçiyor
Valla çok detay bilmiyorum ama dediğim gibi 10 senedir tedavi gormene rağmen fayda etmediyse, başka bir yolu olmalı
Olsa doktor yapar ki en son çare hiç diş eti kalmayan dişlere damaktan greft alıp dikiyorlar doktora söyledim greft yapmayacak mısınız diye o da o aşamaya gelmemiş dedi ben sürekli 6 ayda bir doktora gideceğim diş taşı temizliği yaptıracağım lazer yaptırdım 2 hafta önce 5 yıl önce yine yaptırmıştım sonra başa sarıyor
Geçmiş olsun, Allah şifa versin. Hiç sevmiyorum dişçi kısmını ama sevmediğin ot dibinde biter hesabı sürekli sorunla karşılaşıyorum, ama senin sorunun yanında benimki devede kulak kalır
Aynen öyle yaşım da genç 10 ya da 15 yıl idare etse 45 yaşımda farklı bir diş yaptırmam lazım doktor da diyor dişin dökülmesini ne kadar geciktirirsek o kadar iyi tedavi görerik
Ben bir tarafa implant yaptırdım, diğer tarafa da yaptırmam gerekiyor, ama oteliyorum sürekli, sonraddeye geldiğimde yaptıracağım muhtemelen
Kaç implant yaptırdınız kaç tane daha yaptıracaksınız
3 diş çektirip 2 implant yaptırdım, ters tarafa da aynı şey yapılması gerekiyor
Toplam 4 implant gerekiyor o zaman 40 yaşında mısınız
Evet 40 yaşındayım
2 yaptırdım, 2 daha yaptıracağım, tabi bu benim bildiğim. Ekstra bir şey çıkar mı bilmiyorum ama mesela çok çabuk kırılan bir yapıya sahip dişlerim
Benim dişlerim de çok çabuk çürüyor zaten diş eti çekilmesi var kötü durumda senin bana göre durumun gayet iyi
Evet dediğim gibi, senin uğraştıklarının yanında benim hastalığım var demek bile ayıp olur
Aynen öyle yaşında var yani durumun iyi benim annem senin yaşındayken dişlerini kaybetmiş senin yaşında damak takıyordu genetik gibi
Sizin ailede genetik sanırım evet. Allah yardımcın olsun
Amin babam 60 yaşında damak takıyor aileden geliyor ben evliyim eşim göre ben daha çok diş fırçalıyorum her gün iki kere 2 tane diş ipi arayüz fırçası özel bitkisel macun ve ağız bakım suyu kullanıyorum o bunları yapmıyor 2 dolgu dişi var o kadar 35 yaşında
Ya o bizim ailede de öyle, babam haftada bir fircalardi ama dişçiye 65 inden sinra gitti, ben daha 18 olmadan ilk dolgumu yaptırmıştım, benim de annem dış ile çok uğraştı
Aileden geliyor birazda ileride dişlerimi kaybedersem komple implant yaptırırım ama yeterki kemiğim olmayabilir çünkü kemikler eriyor
Kemik için de kemik dolgusu yapıyorlar sanırım
İnşallah yaparlar ya benim kemiklerim eriyor
İnşallah
Diş etlerin sızlıyor diş fırçalarken soğuk akıyor musluktan sizde de oluyor mu
Yok öyle bir şey yaşamadım şükür
O zaman benim hastalığım çok ilerlemiş moralim çok bozuluyor ne yapacağım bilmiyorum
Yapacak tek şey doktorun söylemlerine uyarak hareket etmeye devam etmek, başka yapacak bir şey yok
Evet öyle
Evet diş kaybına sebep olur
Bu duruma çok üzülüyorum
2 hafta önce lazerli diş eti tedavisi gördüm yine aynı zaten 10 yıldır var kaç kere tedavi oldum hep başa sarıyor
Fırçalama coknyapma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?