Ayy yarım saattir sol elimde bir titreme başladı, makine gibi geçer geçer diyorum özellikle işaret parmağı çok titriyor. Kız önemli midir bu?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yeni başlayan tek taraflı el titremesi bazen stres, uykusuzluk, kafein veya bazı ilaçlarla artabilir; ama aniden başladıysa ve özellikle tek eldeyse bir doktora görünmek iyi olur. Kol güçsüzlüğü, uyuşma, yüz kayması, konuşma bozukluğu, baş dönmesi ya da şiddetli baş ağrısı da varsa acile başvur. Eğer stresliysen bu durum normal karşılanabilir. Ben de stresli olduğumda bazen gözüme bir şey batıyormuş gibi oluyor ya da yemek yemişim gibi tokluk hissi oluşuyor.
İşaret parmağındaki o ritmik titreme genelde motor nöronların geçici bir "elektriksel kısa devre" yapmasıdır. Tıpta biz buna tremor deriz; stres, yoğun kafein veya B12 eksikliği bu durumu tetikler. Eğer bir süredir uykusuzsan sinir sistemin sana imdat çağrısı yapıyor olabilir. Dinlenince geçmiyorsa bir uzmana görünmekte fayda var ama genelde psikosomatik bir yorgunluk belirtisidir, çok kasmadan bir magnezyum takviyesi alıp süreci gözlemle derim.
Bir çok sebebi olabilir, umarım genetik değildir. Eğer ilk kez ise kaslarla alakalı bir durum endişe etme. Ama eğer tekrarlarsa ilerleyen günlerde, kan testi ver, değerlerini baktır. B12 problem olabilir ve daha niceleri. Felaket dağıtmayayım ben yine de eğer ilk kez ise endişeye gerek yok.
Titremeler genellikle stres, yorgunluk veya düşük kan şekeri sebebiyle görülür; bir süre dinlenip su içerek gelip hemen azalırsa büyük bir sorun yok. Ama aynı şey tekrarlarsa doktora göz atmalısın.
Cevap
23Cevap
sürekli olmuyorsa strestendir ya da sinirden. bende de arada olur fıstık
şu an hafif ama hâlâ devam ediyor biraz annemler tatlı şey yedirdi bjraz dindi onla istirahat da ettim. Günaydın 🫠🤍
Günaydın dikkat et kendine ❤
Sende dikkat et 🫠❤️
bi acile git kız , elim vibrator gibi oldu hocam de
Gitmedim, tatlı yedirdiler biraz dindi ama hala var snsns
Hala var ama çok az dün çikolata falan verdi annem şekerim düşmüş galiba ondan baya azaldı
Valla çikolata falan yediğimde elim baya azaldı
Bunun sebebi çoğu zaman panik atak , stres ve çok kafein tüketimidir
Bence krizi fırsata cevir.😉 Anladın sen 😄
Merhaba ben kadın doğum uzmanıyım geçmiş olsun nörolojik veya demir eksikliği olabilir
Elektrolit seviyesi dusuktur. Kramp titreme yapabilir.
Sağlıkla ilgili hızlı cevap alabileceğimiz online doktor topluluğu olsa ne güzel olurdu ben de sorardım sorularımı ya
Doktorluk bi durum yok korkma geçer
Gel seni bir okuyup üfleyeyim
Üfle üfle 🥹
Direk yazdığın için olabilir
Elim titrediği için t yazamadım 🥹
Parmak hazır ritmi yakalamış fırsatı değerlendir 😅
Umarim düzelmisdir
Aaa eşek gözü emojisi 😝
Sinirsel mi bir şey mi yaşadın
Elinin ayarı bozulmuştur. Reset at.
Spor lazım, sağlıklı beslenmiyor olmalısın
Bildiğin duaları oku canım bir tövbe et geçmezse soluğu hastanede alabilirsin geçmiş olsun
Krizi fırsata çevir. O parmağı aşağıya götür
Sende vipratör olarak kullan işte 🤣
Değerlendir yorulunca geçer
Panik atak
Gazın var
Zamanla o da geçer
Oha o ne
Şekerin düşmüştür
Nazar Nazar
Bağla
Çok kolay
Nazardır