Kimseyi öpmedim
Son zamanlarda aşırı sinirlendim
Bir de şu uçuk çıkmadan bir gün önce migren atağı geçirdim tüm gün başım ağrıdı
Kimseyi öpmedim
Son zamanlarda aşırı sinirlendim
Bir de şu uçuk çıkmadan bir gün önce migren atağı geçirdim tüm gün başım ağrıdı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Uçuk mu yoksa Herpes mi? çünkü herpes varsa sizde vücut ne zaman zayıf düşse hemen uçuk gibi kendisini gösterir
Herpes nasil oluyor?
Google görsellere herpes yaz çıkar
Baktım ondan degil herhalde
Bağışıklık düşmeye gelmiyor hemen kendini gösterir kısa dalgalanmalar bile vücutta etkisini gösterebiliyor sebebi budur
Anladım ondan mı ucuk cikti bir de ben kilo veremiyorum pcosum ne yapacagim hangi takviyeleri önerirsiniz
Uçuk için asiviral kullanabilirsiniz krem formatında
Takviyeler konusunda kan değerlerini değerlendirmeden bir şey diyemem ayrıca bunun için uzman hekime görünseniz daha doğru olacaktır hem hormonlar hem de kan değerleri konusunda sizi bilgilendirir ona göre takviye veya tedavi order eder hatta duruma göre diyetisyene de yönlendirir
Tesekkür ederim
Ricalarr
Değerler düşük olunca vitamin eksikliğinden stresten vücut direnci düşüncede olur
Ne yapacagiz o zaman?
Aç karinla kan verip değerlerinize baktırın sağlık ocaği yapae
Düzenli beslenin
Tesekkürler
Rica ederim
Vücut direncin az küçük hanım
Ssdece vucudum degil ruhumun da direnci az tahammul seviyem düsük
Ondan dolayı böyle
Virüs aslında... Herpis galiba...
Nasi ya?
Dudakta uçuk çıkması, biyolojik olarak oldukça karmaşık bir sürecin sonucudur. Bu durumu bilimsel bir perspektifle şöyle açıklayabiliriz:
1. Etken Faktör: Virüsün Kimliği
Uçuğun temel sebebi Herpes Simplex Virüsü Tip 1 (HSV-1) adı verilen bir virüstür. Bu virüs, vücuda genellikle deri yoluyla veya mukoza (ağız içi gibi) temasıyla girer.
2. İlk Enfeksiyon ve "Uyku" Dönemi
Virüs vücuda ilk girdiğinde her zaman hemen uçuk çıkarmaz. Virüs, deri hücrelerini geçerek sinir uçlarına ulaşır ve burada trigeminal ganglion adı verilen bir sinir merkezine yerleşir. Burada virüs "latent" (uyku) moduna geçer. Bağışıklık sistemi virüsün farkındadır ancak sinir hücrelerinin içine saklandığı için onu tamamen yok edemez.
3. Reaktivasyon (Yeniden Tetiklenme)
Vücut direncinin düştüğü durumlarda virüs tekrar aktifleşir. Bilimsel olarak bu tetikleyiciler şunlardır:
Ultraviyole (UV) Işınları: Güneşe maruz kalmak, hücrelerdeki DNA hasarını artırarak virüsün uyanmasını tetikler.
Fiziksel Stres: Yüksek ateşli hastalıklar (halk arasında "ateş yanığı" denmesinin sebebi budur), ağır yorgunluk veya uykusuzluk.
Hormonal Değişimler: Vücuttaki ani hormon dalgalanmaları.
Doku Travması: Dudak çevresine alınan darbeler veya aşırı kuruma.
4. Replikasyon (Çoğalma) ve Belirtiler
Virüs uyandığında, yerleştiği sinir lifleri boyunca tekrar deri yüzeyine doğru "yolculuk" yapar. Bu süreçte şu aşamalar gerçekleşir:
Prodromal Aşama: Uçuk henüz görünmez ancak virüs sinir boyunca ilerlediği için o bölgede karıncalanma, kaşıntı veya yanma hissedilir.
Vezikül Oluşumu: Virüs deri hücrelerine (keratinositler) girer ve kendi kopyalarını üretmeye başlar. Bu hücre içi çoğalma, hücrelerin şişmesine ve patlamasına neden olur. Sonuçta içinde şeffaf, virüs dolu bir sıvı olan küçük kabarcıklar oluşur.
Ülserleşme ve Kabuklanma: Kabarcıklar patlar, sıvı boşalır ve yerinde açık bir yara (ülser) oluşur. Vücut bu bölgeyi iyileştirmek için protein ve pıhtılaşma faktörlerini bölgeye göndererek kabuk oluşturur.
Teşekkürler
Rica ederim geçmiş olsun...
Uçak diye okuyan bi benmiym
Bir an yanlıs mı yazdım diye kontrol ettim dhsklajaklskdjapskak
Stresten çünkü bende de çok çıkar
Stress uçuğa sebep olur
Sağlıksız beslenme veya ruh sağlığı bozukluğu.
Gecmis olsun
Stres varsa çıkar