Sormak istediğim sorular var, rica etsem cevaplara gelebilir misiniz?
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bi polar tip 2 den anlamam tedaviye cevap veren bipolar olarak geçiyorum
Tedavi hicbi zaman care olmayacak ben buna inanmiyorum. İlackardan nefret ediyorum bas agrisi yapiyor gerceklikten kopuyormus gibi hisseidyorum o ilaclari ictigimde her ictigimde nthar dusuncelerim daha cok artiyor istemiyorum.
İlk başlarda benim enerjimi aldı zombi gibi hissediyordum ilaçlardan sebeb sonra monotonlaştım. İntihara sürüklemedi beni.
Hâlâ ilaclari kullaniyor musunuz yani
Yani 6 senedir
Alistiniz o zaman yani
Evet
Geçmiş olsun
Tesekkur ediyorum
Benim yok geçmiş olsun
Tesekkur ediyorum
Bende de var galiba bu
2 si mi çıkmış! İlki çok tutmuştu gerçi
Tip 2 belirtileri cok yuksek gosteriyorum. Bipolar iseniz belirtileri ya da hayatinizda nasil en azindna ayirt edici seyleri yazar misiniz
Neden bu konuda google amcayı kullanmayı tercih etmiyorsun. Kişisel deneyimler, semptom olarak hekim tarafından değerlendirilip teşhis konulmalı ayrıca. YouTube bile psikolog dolu, iyi de bilgi veriyorlar. Buradan daha sağlıklı olacağına eminim
Google amcadan cok iyi arastirdim ama bir hastaliga sahip olmayan biriyle konsumadan anlamiylrsun iste. Doktorlara guvenim yok onune gelen doktor her taniyi koyup gonderiyor kimseye guvenim yok benim.
https://youtu.be/DUUY-wVY_OE?si=Pz4I3Dslfl0HdnV4
Biraz sıkıcı gelebilir ama ben nitelikli hasta sayılırım. Anlarım doktordan
Tesekkur ediyorum
Concerta ve ritalin senin en iyi dostun olabilirler doğru kullanmayı bünyene göre ayarlamayı öğrendiğinde. Korkma, çarpıntı normal, anksiyete normal. Hiper fokus normal. Sadece kötü şeyleri düşünmemeye çalış. Sabaha kadar düşünmekten kopamadığım zamanları biliyorum
:) kotu seyler dusunmemeye calissamda hep aklimdalar maalesef. En iyi dostum olabilirler biliyorum. Ama eger olurda birgun kendimi ldrrsem annem sirf ilaclardan dolayi boyle birsey yaltigimi dusunurde omur boyu vicdan azabi ceker diye o ilaclara gram yakin olmak istemiyorum
Bırak şimdi anneni. Zaten bir gün öleceksin, o ilaçlar sana hayatı daha yaşanılabilir hale getirirler. Hatta hayattan zevk bile alırsın. O ilaçları lüffen kullan
Kullandiniz mi ki siz bu ilaclari
3 yılı geçiyor. Her ay
İyi dayanmissin
Ben dayanamam bence zaten stres sıkıntı kalp agrisi yapiyor bununla artar
Dayanmak mı? Duymamış olayım. Onlar benim bebeğim.. günlük üst limit sağlık bakanlığı tarafından 72mg olarak belirlenmiş. Ben günde 250-300mg ile çok harika gün geçiriyorum ama ilaç erken bitiyor. Doktoruma söyledim rapor çıkarmamız gerekir kurul heyet ıvır zıvır dedi… ne gerekiyorsa yapalım dedim sicil micil dedi. Dedim olsun yok olmadı
Bu yasta cidden bu kadar yuksek doz mu kullaniyorsun. Maasallah iyi bunye varmis
Sen kendini iyi analiz et. Kötüleştiğinde tetikleyici ne onu bul. Olay, kişi, düşünce.. ne ise onları bul. Doktora da gitsen, ilaçları da kullansan seni bir tek sen koruyabilirsin. Gerisi sadece yardımcı etkenler
boş ver gitsin ben hep kacmayi sectim. Uzerine gittigimdeki yukleri tasirim saniyordum dusurdugumun farkinda degilmisim. Olmuyorsa olmuyordur bosverdim
Kaç zaten ben de bunu demek istedim. Bak böyle, sen , ben ve bizim gibiler için ölmeden günü bitirip yeni güne başlamanın ne kadar büyük başarı olduğunu bilemez bunu yaşamayanlar
Canımın kiymetini bilmem lazim, Allah bana tertemiz beden vermiş. Binbir türlü hastaligi olanlar var, Ben canıma Allah icin dikkat ediyorum. Eyw cevabin icin silicem bu uygulamayi simdi hesabimida yolun acik olsun
Hüseyin Ütün YouTube tan tasavvuf üzerine videoları bana çok iyi geliyor tasavvuf bir bak belki sana da iyi gelir
Buyurun efendim
Bipolardan cok supheleniyorum kendimden. Daha cok dehb diye biliyordum kendimi bir kaftadir concerta kullaniyorum. Concerta normal bir dehb hastasinda dikkati toplari beyni sustururmus bende hic oyle olmadi. Derslerime daha iyi odaklandim tabiki ama hileraktivem artti ustune nthar dusuncelerim artti olumsuzluklar bir yandna enerji ve cok yuksek bir sekilde bipolar belirtileri gosteriyorum korkmaya basladim belirtiler nasil ozur dilerim sizi rahatsiz ettiysem sadece kendimden korkuyorum.
Korkma bitanem
Nasil korkmiyim daha gencecigim su halime bak. Belirtiler sizce neler ya da sizin hayatiniz nasil
Bende yok da yinede dinlemek istedim kaç yaşındasın
Bende var zannettim keske sahip biri cevaplasaydi soruyu
Özür dilerim bitanemm
İnşallah iyileşirsin
Sıkıntı yok İnsallah
Yok korkma birtanem benim
Concerta ve ritalin in yan etkileri arasında var yaşadıkların. Bu ilaçların kullanımını haşlanmış yumurta, çay, kahve tüketimine göre bile etkilerini arttırabiliyor. Concerta 54mg kullanıyorum başta yaşadığım anksiyete ve kalp çarpıntılarım kalmadı. Bu ilaçlar güzeldir ayrıca sev onları
Kardeşim ayri yorum yapar mısın je atliyorsun yorumuma
Çok özür dilerim. İlaçlarla ilgili burada bahsedildiği için yazdım afedersin haklısın
Tamam sorun yok
Hayır sıkıntı yok yorumuzunu yeni gordum. Ben biraz korktum sahsen kalp sıkışmasıda oldu bende ara ara ama cay kahve tuketmememe ragmen bunlar oldu.
Sakin olun öncelikle
Gayet sakinim kardesim sapık gibi dayanma ikide bir birtanem falan
Tamam demedik kardeşim dedim mi artık