Normalde 6 ayda bir diş hekimine görünüp bilgi almak lazım peki siz ağrı sancı yapmayıncaya kadar gitmiyor musunuz?
2 ay
Normalde 6 ayda bir diş hekimine görünüp bilgi almak lazım peki siz ağrı sancı yapmayıncaya kadar gitmiyor musunuz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hayır, gitmiyorum ama genel olarak dikkat ediyorum diş sağlığına (beyaz ve sağlıklı görünmesi benim için önemli)
Aman dıştan pek anlaşılmıyor bazen içten çürüme de olabiliyor bı gidip röntgen cektirmekte fayda var
Nasıl içten çürüme olacak? Çürük olsa belli olur zaten
Diş çürüğü genellikle içten başlar mine tabakası en dış tabaka ve en sert tabaka kısmıdır. Çürüme önce minenin altından dentin tabakasına ilerler. bu aşamada röntgen olmadan dışarıdan belli olmaz ama tabiki arayüzde başlayan ve devam edenlerde olur. Şunlara sende yoksa 100 de 80 dişlerin iyidir bı çürüme vs olmayabilir. Ağız kokusu, dişlerinde hassasiyet sızlama, diş ağrısı bunlar zaten dış curudukten sonraki belirtidir. benim demek istediğim yeni başlayan çürüğe hemen müdahale ile küçük dolgu ile dişin kurulmasıdır
Hayır bu belirtiler yok. Ama ağız bakımına da dikkat ediyorum. Dediğiniz gibi o halde 6 ayda bir rutin kontrol sağlamak lazım. Ben haftada 3 kere, sabah uyanır uyanmaz oil pulling ve tuzlu su gargarası yapıyorum. Bunlar ağız içi enfeksiyona da iyi gelen rutinler
Yani sadece bilgili bir vatandaş değil o işin içinden geliyorum bizzat karşılaştığımız durumlar.
Diş hekimi misiniz?
Yok ağız ve diş sağlığı sağlık teknikeri yani dış hekimi asistanı
Güzel kolay gelsin
Gitmem sıkıntı çıkamadıkca
Erken tedavi. Dolgu ile kurulabilecek bir dış Kanala gitmeden kurturmak için bence gitmende fayda olacktir
Sıkıntı yok şu an olunca diyorum okumayı tam anla
Düzenli altı ayda bir diş bakımı olmalı