Şizofreni hastası ne demek? Bipolar bozukluk hastalığı nedir? Şizofreni için tedavi olan var mı? Antidepresan ilaçlarını içebilir mi? Yoksa başka ilaç mı içer?
2 ay
Şizofreni hastası ne demek? Bipolar bozukluk hastalığı nedir? Şizofreni için tedavi olan var mı? Antidepresan ilaçlarını içebilir mi? Yoksa başka ilaç mı içer?
Hayır, şizofreni gerçeklikten kopma eğiliminin olduğu bir durumdur. Vakaya bağlı olarak, kişiler sesler duyar, zulüm görür, daha önce hiç hayal etmedikleri her türlü şeyi hayal ederler ve bilişsel ve zihinsel bir yavaşlama yaşarlar. Bipolar bozukluk ise evrelerle karakterize edilir: ya hipomani evresi, kişinin öforik hale geldiği, yenilmez hissettiği ve her şeyi engelsiz yapabileceğine inandığı bir dönemdir; her şey bin kat büyütülür; ya da depresif evre, kişinin aniden tamamen zıt bir hale geldiği bir dönemdir. Bipolar bir kişi bir an birini sevebilir ve bir sonraki an yoğun öfke duyabilir, istikrarsız olduklarında ve tedavi gördüklerinde görünürde hiçbir sebep olmadan çatışma yaratabilirler. Aslında, bu durumların her ikisi de kişinin davranışlarını ve başkalarını ve çevresini algılama biçimini tamamen değiştirmesine yol açar. Her iki durumda da, kişinin durumunu stabilize etmek için gerçek izleme ve tedavi gereklidir.
Bipolar demek iki uçlu duygu değişimi demektir bir bakarsın int*har edecek kadar depresyona girersin ama bir bakarsın ki havalara uçuyor ondan mutlusu yoktur
antipsikotikler şizofrenide kullanılır
Antidepresan kullanıyorum depresif ve kaygı için
Majör depresyon tanısı konuldu antidepresan ilaçlarını içiyorum
cipralex içiyorum anksiyete ve depresyon için
Çok teşekkür ediyorum 😊🌹
Cevap
0Cevap
İki uçlu durum bozukluğu demek bipolar bozukluk. Bir taraf aşırı özgüven içeriyor, diğer taraf aşırı depresif oluyor.
Dengesizlik
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?