Concerta kullandıysanız ve bilgi sahibi iseniz soru sormak istiyorum, cevaplarda belirtirseniz sevinirim.
2 ay
sorabılırsın kullanıyorum ve işe yarıyor
Yaramiyor hiperaktivemi almasi lazim degil mi daha cok hiperaktif oldum ve yorgunum bas agrisida yapiyor
bas agrısı yapıyor ama ilacı ıcmenın bır amacı olmalı. mesela bu gun sunu sunu yapıcam dıyıp onu yapmaya baslarsan zıhnın dağılmıyor kac gramlıgını kullanıyorsun bulmıyorum 18'den baslatmadıysa fazla gelıyordur ılk hafta uykusuz bırakabılır. birde rutınlerını degıstırmek zorundasın enerjı verıyor yuruyus yap ya da ımkanın varsa spor enerjı at daha rahat uyursun.
Uykusuzluk sorunum yok 18mg ile basladim 2 gün oldu yarın 3. Gün olacak ilacı içmemin amacı sınav haftamdayım ve ders çalışmalıyım ama şimdi uyuyacağım, günüm çok yoğun geçmesede halsiz hissediyorum ve evet enerji veriyor ama fiziksel enerji veriyor ben ise ruhsal olarak dagınık hissediyorum. Ama şu an çalışmak istesemde çalışamam çünkü bilmiyorum yorgun gibiyim yorgun hissediyorum 2 saat uyudum yorgunlugum gecsin diye ama gecmedi sabaha kadar uyuyacağım mecbur.
ılk hafta cok normal.
Sana tavsiyem senı uyaran herseyden uzaklas ılacı alınca. pomodo kur onla calsı ne kadar calsıacagına akrar ver. ilaç karar aldırmaz odaklanmana yardım eder. fiziksell enerjını ıyı yonet ilk 6 saat etkılı sonrakı senın motıvasynun. aksam yuruyusu yaparsan ıyı olur ben birazdan yapıcam mesela.
Hayatim biraz karmasik bir anda hersey dagildi ailemle aram bozuk sevdigim insanlar hastalandi onlara yardim icin evlerinde kaliyorum Şu an sevdigim insan beni sevmiyor (bu en az kafaya taktigim aslinda aska cok onem vermem) yani bilmiyorum baya boyle dert tasam var o kafaylada biraz calismam zor ama maalesef ki calismam lazim dun gece biraz uyuyup gece yarisindan sonra felsefe sinavima calismistim iyi yaptim 90-100 bekliyorum normalde hicbirsey aklimda kalmaz ama kaldi sukurler olsun ezberleyebildim. Benim planlarim kafamda zaten eve gel elini yuzunu yika hop derse otur ne calisacagimda bellidir planlarimin cogu bellidir yani. Aksam yuruyusune gelirsek pek yapabilecegim birsey degil cok disari cikmiyorum cikincada aileyle kavga ediyorum. İlk haftadan sonra bunlar cok olur mu ona gore kullanacagim eger surekli yorgunluk ve bas agrisi olurla (birde kendi yorgunlugumdan mi kaynakli anlamadim internete elektrik falan dedim caydanligin kapaklarini yanlis yere taktim falan) Birde bir anda hiperaktif oldum zaten dagildigim bir donemdeydim hiperaktiveyle birlesince bir anda ablamadigim sekilde dusunmeden birseyler yaptim arkadasim sunu sunu yap dedi riskli biliyorum hic dusunmeden slk gibi yaptim sonrada sonuclari agir oldu tabi ama kurtuldum neyseki. Ve bilmiyorum bir anda cok yakin olmadigim insanlara dertlerimi falan anlattim normalde insanlarka bu kadar cok konusmam dert ankatacak kadar yakin olmam yakin olsam bile dertlerimi anlatmam bir insan bana sunu sunu yap dediginde bile 100 kere dusunur hayir derim. Yani anlamadim bunlar normal mi?
son kısımda yazdıkların senın kısılıgınde bastırdıgın bısıler olabılır. sen nası bı yerdesın bılmeme ama gercekten hıncunı spor yaparak cıkarmanıönerırırm youtubede 1 saatlık programalr var. ilaç yoktan enerjı var etmıyor sendekı enerjınyı acığa cıkarıyo askşamları enerjı dususu ve odaklanamamamn bundan. vucutta enerjı kalmıyo beyın calsıyor normal yanı.
Bir de söle düşün düne kadar hayatında olmayan bişi hayatına giriyor alısman gereklı
"sekilde dusunmeden birseyler yaptim arkadasim sunu sunu yap dedi riskli biliyorum hic dusunmeden slk gibi yaptim sonrada sonuclari agir oldu tabi ama kurtuldum neyseki." bunu merak ettim ama burada herkesın ıcınde sormıcam. umarım ıyısındır. elındekı o haplar doğru kullanırsan gercekten mucıze.
Ya arkadasimin sevdigi bir cocuk vardi bende kirmadim instagramdan yazdim sonra cocukta komutanmis sonra cok irdeleyince (rahatsiz eden birileri varmis belliki siz sugun yazanlarsiniz kesin falan dedi) Bende zaten sinavdan cikmis o sinirli kafayla dunyanin kufurunu bastim engel attim. Evvelsi gun arkadasim arayalim dedi hic sorgulamadan peki dedim numarami gizliye alacaktim yok alma dedi onada peki dedim (slklik yaptigimi soyledim zaten) Sonra numaradan arayinca sen osun seni polise sikayet edicem falan dedi bende baya korktum ama ne bileyim yanimdaki kizinda ailesi baskici diye yine bir slklik yaparak eger patlarsak tum sucu ben yuklenirim dedim kizda hayir benim yuzumden basin yanacak falan dedi sonra aradim ozur diledim kusura bakma abi benim arkadasim senden hoslanmis profilini bana atti yaz buna dedi bende yazdim dedim anama kadar sovdun ne diyim sana dedi utandim yine ozur diledim keske dogruyu onceden soyleseydin bu kadar pesine dusmezdim dedi o arkadasinada sotle kendisi yazsin senin basini yakmasin falan dedi. Öyle yani olay slgm biliyorum son zamanlarda hicbirseyi umursayacak kadar saglam oldugumu dusunmuyorum
tamam geçmiş arkanda kalmıs bu ılacla ılgılı degıl gıbı duruyor :D
şimdi bu saatte canın ıstemıyorsa kendını calsımaya zorlama ama canın ısterse saat kaç olursa olsun kalk calıs. fiziksel enerjın kaldıysa mını bı yuruyus ya da bıraz spor dene yat ve uyumayı dene olmuyorsa sakınlestır kendını telkın ederek belkı kıtap oku. ısıgı azaltarak. bunları önereceğim. baska sormak ıstedıgın bısı olursa sor o konuyu da anlatırım.
Ve şunuda soyleyeyim hic iyi degilim. İntihar dusuncelerim bile oldu yani umarim bu ilac intihar dusuncelerimi dahada arttirmaz (cogu sitede arttirdigi soyleniyordu)
Bilmiyorum ilacla ilgilimi yoksa degilmi son zamanlarda hic kendimde degilim zaten
bak bendekı etkısı artık daha hırslıyım. artık basarmak ıcın daha cok calısıyorum. unutma basarılarının da hayal kırıklıklarınında tamamı senın eserın olacak. şimdi orada mutsussun ama çözumsuz degl hıcbırsey her seyın bır çözumu var. sadece o çözüm birazcaba istiyor. sakin kal. yanlız degılssın
Sagolasin tesekkur ederim hem dinledigin hemde cevap verdigin icin. Beyin gelisiminde gerilik falan yapıyor diyor dogru mudur acaba? Birde elindeki ilac mucize dedniz ya yani nasil daha etkili kullanabilirm. Kafam cok daginik falan oluyor oneriniz var mi boyle yorgunken falan
kaçta alıyorsun? erken saatlerde al uzun etkılı bır ılac o. ilk altı saatı degerlı ama etkısı daha uzun suruyor
Saat 7 de aldim bugun dun saat 16:00 gibi almistim. Birde daha once ritalin kullanmistim ama ya 1 ya da 2 tane yedim ondan birdaha yemedim dopamini bir anda salınca gecenin saat 2 sinde kendimi barfiks çekerken buldum sonrada birdaha denedim iyi calismistim ama dopamini bir anda verdiginden hem etkili ama kisa sureli oldugu icin can sıkıcıydı maalesef
Birde anlamadigim sekilde bugun cok duygusalim ilaclami alakalidir acaba ben hic bu kadar duygusal oldugumu hatirlamiyorum hep mantikliydim
ritalın de kullandım o manyak bır enerjı vbasıyo resmen ama kısa etkılı 4 saat piksonrası rahat. ama enerjı cok fazla gelıyor kontrol etmek zorlasıyor.
birazdaha sakın kalmayı dee ve ıona sure ver
Yani hayat biraz aksiyonlu gecince sakin kalmak zor duygudurumum surekli degisir halde zaten sinirlide bir insanim surekli insanlara oldurecekmis gibi bakiyormusum oyle diyorlar ama farketmiyorum. Yinede sakin kalmayı deneyeceğim. Sure verecegim bakalim sizce ritalin mi daha iyi concerta mi concerta kullanirken concerta kadar iyisi yok diyordum ritalinide kullandim ama concerta daha iyidir dedim concertayida kullaniyorum suanda acaba ritalin daha mi iyiydi diyorum Şu an
Maalesef ritalin bir anda enerji verdigi icin bir anda ultra hizli konusmaya basladim ne yapacagimi sasirdim o enerjiyle resmen
ikisini aynı anda kullanam. bu önemlı
Tamamdir cok tesekkur ederim gerceketn:) bakalim artik onumuzdeki sure boyunca gorecegiz.
kendine iyi bak yıne sormak ıstersen yaz. sakın kal aşacağız tamam mı?
telefonu bırak ve uyu hadi.
Uyudum ama yine geç uyudum.
Şey normalde uykusuz olmam gerekmiyor mu? Yaklasik 2-3 saat önce aldım ama uykum geliyor.
Simdi 1 tane daha alsam 2 tane yemis olurum bir sıkıntı olur mu?
sakın bunu yapma
doktor ne dedıyse o asmak yok
Ama hic halim yok ders calismam lazim, 2 sene once 1 ayligina kullanmistim acaba tolerans mi gelisti? Bence bir sıkıntı olmaz bugünlüğüne 2 tane almak
sakın yapma bunlar leblebi değil. parol almıyorsun direk sinir sitemine etkı eden seyler sakın alma.
Sakın almaman gerekiyor bak asla.
Birsey olmaz ya
sana kullanan biri olarak olur diyorum. yapma! şu sacma düsünceden kurtar kendini!! onlar kurtarıcı değil. savaşmayı bırak! Asla şaka yapmıyorum asla..
Yedim abicim cok gec...
iyi halt ettin neredesin? yanında kim var terleme kalp çarpıntısı derin uyku halındebirilerine haber ver.
benı böyle selere ortak etme en basından berı sana o ılacın etkılerını anlattım doktorun ne dedıyse o zaman kullan bunlar aşırı tehlikeli ilaçlar kk ki kırmızı recete ile satılıyor. cocuk oyuncağı değil yanı!
Yok sizi ortak etmem rahat olabilirsiniz. Kendi basimayim birsey olmas bana korkma en fazla kalp agrisi olur oda strestn ki concertayi 5 gundur kullaniyorum olmadi simdide olmaz uyku hali bende hep var birazdan gecer belki uykuyu aciyor diyorlardi. Gercekten korkmayin bir şey olmaz
Gercekten korkmayin sagolun tesekkur ediyorum uyardiniz dusundunuz ama birsey olmaz. Olursada zaten çok sagligimi dusunen bir insan degilim
Her şey yolunda mı?
Evet yolunda, size soylemistim. Yinede dusundugunuz icin tesekkur ederim. Sadece siz kotu birseyler olacak gibi yazdiginizdan biraz panik oldum oda 30 dk ya geçti ve daha iyi odaklandım derslerime.
İntihar dusuncelerim artti normal mi? Bugun icmedim o yuzden. Birde kalp agrisi basladi oncedende kalbi agriyan biriydim stresten ve sigaradn oldugunu dusunuyordum son birkacgundur daha cok agrimaya basladi.
?
Ben senin kadar ileti seviye belirtiler göstermiyorum. Benim aldığım doz odaklanmamı çözüyor. Bu belirtileri kesinlikle doktoruna danışmalısın. Ben sadece kullanıyorum. Kendi yasadıklarımı deneyım olarak verebilirim. Bende böyle etkileri yok. Sen yanlız mı yaşıyosun ya da yurtta filan mı kalıyorsun?
En başta rutin oluştur ve yürüyüş de olsa spor yap demiştim. Cidden işe yarıyor. Kalk bi 20 dakika yuru gel hava mis gibi. Kulaklığını tak 20 dakika yuru ve gel
Hayir ailemle yaşıyorum. Ayrica doktor üzerinden değil kardeşim yazdırdı benim için faydası olursa kendim gidecektim ama bu belirtiler olunca gitmekten vazgeçtim.2 gündürde kullanmıyorum zaten kalp ağrısı gitti denebilcek kadar azaldı hiç yok gibi. Stres ve sıkıntı olunca çoğalıyor birde uzerine sgara dahada agritiyor. Kullanmayacagim buyuk ihtimalle rutin olusturmama gerek yok bence hani aksam yurusu iyide ben zaten sabah aksam okulda yuruyorum assagi in merdiven yukari cik eve gelirkende market market dolasiyorum 20 dk dan fazla oluyor.
Canım, çok hassas bir konu sormuşsun, iyi ki çekinmeden yazmışsın.
Concerta dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu için kullanılan, doktor kontrolünde alınması gereken bir ilaç. Dozu, yan etkileri, kullanım süresi tamamen kişiye özel oluyor. Ben doktor değilim ve bu tarz ilaçlarla ilgili “şunu yap, bunu yap” diye yönlendirme yapmam çok sağlıklı olmaz.
İstersen hangi konuda merakın var (yan etki, odaklanma, iştah, uyku vs.) onu yaz, ben sana genel ve tıbbi kaynaklara dayalı bilgilerle yardımcı olmaya çalışayım ama mutlaka psikiyatristinle de konuşmanı öneririm.
18mg ile basladim doktor kontrolunde hiperaktivemi durdurmasi gerekmiyor mu? Hayla hiperaktifim ve garip hissediyorum bas agrisi ve halsizlik yapiyor. Dikkatim birazda olsa odakli ama hâlâ yorgun hissediyorum ve zor odaklanıyorum. Garipte hissediyorum biraz
İlk günler böyle hissetmen çok normal canım 😔💊
Concerta 18 mg genelde “başlangıç dozu” oluyor, herkeste hiperaktiviteyi hemen kesmeyebiliyor. Vücut ilaca alışma sürecinde baş ağrısı, halsizlik, garip hissetme, hafif kaygı, iştah azalması, uykusuzluk gibi yan etkiler sık görülüyor. Bunlar genelde ilk 1–2 haftada yavaş yavaş azalıyor.
Ama şunlar önemli:
Baş ağrın ve halsizliğin gün içinde işini gücünü etkileyecek kadar fazlaysa,
kendini “çok tuhaf / aşırı huzursuz / kalbin çarpıyor” gibi hissediyorsan,
odaklanman çok az düzelip yan etkiler baskınsa
bunu mutlaka doktoruna hızlıca söylemen lazım. İlaç dozu, saatleri veya ilaç tamamen değişebiliyor. Her bedenin ilaca cevabı farklı çünkü.
Hiperaktivinin tamamen kaybolmaması da “ilaç işe yaramıyor” demek değil her zaman. Bazen:
Daha yüksek doza çıkmak gerekiyor,
kullandığın saat uygun olmayabiliyor,
uyku düzensizliği, fazla kafein, stres gibi şeyler etkiliyor.
Kafanı kurcalayanları not al:
Ne zaman aldın?
Ne kadar süredir kullanıyorsun?
Günde hangi saatlerde baş ağrısı, halsizlik oluyor?
Uyku düzenin ve kahve/enerji içeceği tüketimin nasıl?
Bunları psikiyatristine net anlatırsan senin için çok daha uygun bir ayarlama yapabilir 💬
Buradan “bırak” ya da “devam et” diyemem, bu gerçekten doktorla verilecek bir karar. Ama hissettiklerin yalnız başına yaşanan şeyler değil, Concerta kullanan çoğu kişi benzer şeyler anlatıyor. O yüzden kendini garip hissetmen çok normal, korkma, saklama, mutlaka doktoruna bildir 🙏
İstersen; “gün içinde tam olarak nasıl hissediyorsun, saat saat?” onu da yaz, etkisini birlikte anlamlandırmaya çalışalım 🧠✨
Cevap
1Cevap
Sadece bir kere içtim, ilk ve sondu bir daha asla içmem
Sebep?
Merak
Bende arkadasima vermistim bir fark olmadi bende demisti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar