Serçe parmağımı kâğıt kesti, hem acıyor hem kaşınıyor sinir oldum normal bir kesik bu kadar etkilemez
2 ay
Serçe parmağımı kâğıt kesti, hem acıyor hem kaşınıyor sinir oldum normal bir kesik bu kadar etkilemez
Kâğıt kesiği bu kadar acıtmasının birkaç sebebi var. Öncelikle kâğıt ince ama çok keskin bir yapıya sahip; deriyi keserken genellikle çok küçük ama yüzlerce sinir ucunu aynı anda uyarıyor. Bu da acıyı olduğundan fazla hissetmemize neden oluyor.
Bunu bi kere araştırmıştım. Bıçak gibi şeyler gözenekli ve çapraz keserken eti kağıt tam bir düzlemde kestiği için ekstra acırmış derimiz. Çünkü sinirlere daha da baskı yaparmış doğrusal kesim ve sinirlerde çok büyük bir durum olduğunu düşünüp ekstra iyileştirme çabasına girermiş. Misal inekleri keserken sinirlere dikkat ederek kesmek gerek. Çünkü kesiş biçimine göre etin pişme süresi bile değişirmiş. Yanlış yönde kesimde et kendine zarar geldiğini düşünüp kaslar kendini sıkarmış ve et sert olurmuş. Bu yüzden her hayvanın kesim biçimi bile teorik olarak farklıdır 🙃
Parmak uçlarında vücudun diğer yerlerine göre daha çok bulunan sinirlere denk geliyormuş sanırım o yüzden o yanma ile ağrı karışık hissi veriyor. Bir dönem çalıştığım bir işte sürekli rastladığım birşeydi.
🌸
Geçmiş olsun 🙏🏻
Hakikaten öyle, keskin olduğu için kağıt da kesici vaziyette. Arkadaşın biri geçenlerde arabama haince verilen zararları incelerken şaka olsun diye kağıt ucunu sürdü ve boyayı değil de verniği biraz çizdi sağ olsun...
Cevap
13Cevap
İnce olduğu için birde parmak uçlarında sinir var ondan dolayı can sıkar.
Sıkmasın canımı 🥺
Lunablu'nun parmağında ki kağıt kesiği onun canını sıkma.. tamam uyardım onu 🥺
Tamam oldu şimdi, teşekkür ederim müdahale için 🥺🎈
Rica ederim 🥺🎈
Kağıtta küçük keskin zigzaglar olduğu için acıtıyor, bıçak gibi düz değil... Geçmiş olsunnn 🥺
Çünkü kestiği yerde çok küçük minnak kağıt tozları birakıyor ve bu toz tanecikleri açılmış yarayı yakıyor.
Onun lafını bilimsel bir açıklaması vardı Çok ince kesikler çok daha fazla sinir uçlarına etki ediyormuş sanırım
geçmiş olsun, Geh öpimde geçsin.😄
ambulansı çağırdınmı
Kağıt bilgiyi hapseder. Bilgi ise herşeyden keskindir. Kağıt kesiği de bu yüzden çok acıtır
Millette ne dertler var be 😅
Geçmiş olsun keskin ucu ondandır
Acısını hissettim 🥲
Çünkü deriyi mikro düzeyde kesiyor
Evet bazen çok acıtıyor
Ince olduğu için olabilir. Geçmiş olsun.
Bicakdan daha çok acıtır kagit
Kalp acisina en yakın acıdır ondan
Var mıdır bilemem ama gres yağı iyi gelir
İnce 🥹
Evet açıtıyo ama onun acısı neki
Jilet gibi işte
Kesiyor çünkü
Valla bende şaşırıyorum cidden çok acıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?