Travma yaşayan arkadaşım toparlanamıyor, ne yapmalıyım? Sürekli kendime küstüm, sıkıldım, her şey ağır geliyor demeye başladı nasıl toparlarım?
2 ay
Travma yaşayan arkadaşım toparlanamıyor, ne yapmalıyım? Sürekli kendime küstüm, sıkıldım, her şey ağır geliyor demeye başladı nasıl toparlarım?
Bence psikolog, maddiyat açısından iyi olmak lazım. bu yoksa hayatı sevdirecek şeyler olmalıdır. ya da hayatında seveceği birileri bir şeyler. hayvan sahiplenebilir.
şu an kendine katlanamıyor başka canlının sprumlulugu iyi gelir mi
Çok yakın sevdiği birini kaybetti 2 sene geçmesine rağmen toparlanamadı ve artık vücudu tepki veriyor taşıyamayınca el ayak titrer iştah gider ağlama krizleri gelir ya sürekli öyle mental olarak çok yorgun ama asla böyle değildi neşeli hayat dolu herkesi güldürebilen biriydi en yakın arkadasım bendr yalnız kaldım o böyle olduğundan beridir zevk almıyorum diyor kim ne söylerse söylesin hevesim olmuyor diyor
Açıkçası bunu en iyi şekilde psikolog çıkartabilir. benim vereceğim tavsiyeler çok bi etki etmez. yine de aklımdan geçenleri yazayım hayatını iyi yönde değiştirebilirsem ne ala.
Öncelikle geçmişi kabul etmesi gerekiyor, bunu yapamadan bir arpa yol gidemez. Mümkün olduğunca yeni insanlarla tanışmaya çalışın, spor mümkünse spora falan gidin, mentali toparlar. Şehir dışına çıkabiliyorsanız çıkın tatil yapın. ultra lüks bir tatili kastetmiyorum, amaç gezmek tozmak. Elinizden geldiğince hayata karışmaya çalışın. Bu sorunu farkedip ifade edebilmek bile çözmek için iyi bir adım. Benzer dönemlerden geçtim ama bu kadar uzun sürmedi bende. hep pozitif bakın hayata. geçmişe üzülmeye değmiyor maalesef.
Cevap
2Cevap
Onu anladığını hissettir gerisini yapma
Susuyor bişey anlatmıyor anlatsamda çözülmeyecek diyor ağır şeyler yaşadı şahit oldum artık vücudu tepki veriyor kusuyor kapalı ortamda duramıyor sürekli hasta ölmek istiyorum ama Allah'tan korkuyorum diyor.
biraz konuşun
İşe yaramıyor
26
Aman yarabbi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?