Kızlar bir ay depresyona girdim Depreks diye bir ilaç verdi psikiyatri onu kullandım ondan başka kullanmadım sadece bir kutu polisli düşünüyorum sorun çıkar mı?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kızlar bir ay depresyona girdim Depreks diye bir ilaç verdi psikiyatri onu kullandım ondan başka kullanmadım sadece bir kutu polisli düşünüyorum sorun çıkar mı?
Depreks (etken maddesi fluoksetin olan bir antidepresan ilaç) polislik için otomatik ve kesin bir engel değildir, ancak duruma göre büyük ölçüde engel teşkil edebilir. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'ne göre polis adaylarında (POMEM, PMYO, PAEM vb.) ruhsal yönden A dilimi sağlık şartı aranır. Bu da şu anlama gelir:
Son 2 yıl boyunca psikiyatrik semptom, tedavi ve psikotrop ilaç kullanımı (Depreks gibi SSRI grubu antidepresanlar dahil) olmaması gerekir.
Bu süre içinde herhangi bir psikiyatri muayenesi veya ilaç kaydı varsa, detaylı epikriz raporu istenir ve inceleme derinleştirilir.
Ana Durumlar:
Eğer Depreks'i hâlen kullanıyorsan veya son 2 yıl içinde kullandıysan → Genellikle C dilimi (tedavi devam ediyor veya sonuçlanmamış) veya B dilimi olarak değerlendirilir → Öğrenciliğe/Polisliğe engel olur.
Eğer Depreks kullanımı 2 yıldan uzun süre önce bitti ve o tarihten beri:
Hiç semptom olmadı,
Hiç ilaç kullanılmadı,
Psikiyatriye gidilmedi → Çoğu durumda A dilimi kabul edilir ve engel olmaz.
Depresyon tanısı tekrarlayan veya kronik nitelikteyse (örneğin majör depresif bozukluk), süre ne olursa olsun D dilimi olabilir → Kesin engel.
Depresyon bozuklukları, anksiyete bozuklukları gibi tanılar yönetmelikte geçirilmiş ruhsal bozukluklar arasında sayılır ve son 2 yıl kuralı uygulanır. Ancak bazı tanılar (özellikle kronik seyirli olanlar) süreye bakılmaksızın engel sayılır.
Kesin cevap ancak sağlık kurulu muayenesi ve varsa epikriz raporuyla belli olur. Sistemde (e-Nabız vb.) son 2 yılın ilaç/psikiyatri kaydı doğrudan görünür ve bu kayıtlar çok etkili olur.
En güncel ve kesin bilgi için:
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'ni (Resmi Gazete veya Emniyet'in sitesinden) incele.
Başvuru yapmadan önce bir psikiyatristten detaylı epikriz raporu al ve durumu değerlendir.
Kısaca: Eğer şu an Depreks kullanıyorsan veya son 2 yılda kullandıysan → Yüksek ihtimalle engel. 2+ yıl geçtiyse ve tamamen iyileşmiş durumdaysan → Şansın var, ama doktor kararı belirleyici.
Grok a sordum
Cevap
2Cevap
bir şey olmaz
İlacı kullanma bu kadar yani
Olmaz bence
Sorun olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?