2020’den beri gözlük yazıldı ama alışamadım, sadece araba sürerken takıyorum. Lazer yaptıran var mı, önerir misiniz?
2 ay
Ben ilkokuldan 22ye kadar gözlük kullandım. Daha sonrasında lazer oldum cidden büyük rahatlık ve çok kolay bir işlem sadece yapılma aşamasını görmen biraz ürkütücü tabii teknik olarak zaten bir şey hissetmiyorsun
Anlıyorum, uzun süredir gözlükle rahatsızlık yaşamak gerçekten yorucu olabilir. Lazer tedavisi kesinlikle bir göz muayenesi ve doktorunuzun değerlendirmesine göre karar vermen gereken bir konu, kendi tecrübenle değil de. Göz sağlığın için mutlaka bir oftalmoloğa görünüp hem klinik durumunu hem de beklentilerini detaylı konuşmanı öneririm, bu en doğru yol.
Selam lazer yaptırtmak için yaşın çok genç. MAksimum 2 kere lazer yaptırabilirsin gözlere her biri 8-10 sene kadar etkilidir. ondan sonrasını doktorlar yapmaz kör kalma olasılığın olur. Dolayısıyla bu yaşında lazer düşünme derim. Tatlış gözlükler var onlardan al lens al ama lazer yatırtma 29 yaşında yapan arkadaşım 38 yaşında yine göremiyor.
E. i. c için teşekkürler.
Ben de gözlük kullanıyorum renklendirici ve netleştirici var ama lazer yapan bir arkadaşım daha kötü oldu gözlük derecesi yükseldi O yüzden ben yaptırma taraftarı değilim
Cevap
47Cevap
Gözünde hangi hastalık var bilmiyorum ama önce o ameliyat için ilerlemenin durması lazım. Lazer sonrası düzeliyor ancak tekrarlanma olayı var
O kötü iste bilmiyorum doktorla konusmam gerek uzagi göremiyorum ilerledi bide
Yakismiyo ya cidden alisamadim tek uzagi göremiyorum bulanik görüyorum
Bende miyop var sana da mi gözlük yazildi?
Peki doktorla görüştünüz mü lazerden sonrası tamamen çözülecek mi durum
Hayir ilk önce neresi iyi arastirmam lazim yaptirirsam büyük ihtimal İstanbul'da yaptiririm
Tabii ki öyle dediğim gibi ama her şeyden önce çok iyi bir doktora gidip görünmen lazım. Sonuç olarak göz gerçekten çok hassas ve çok önemli
Ben lens kullanıyorum. Cizdirince eski haline donebildigini okudum. Değmez o paraya derken ameliyatın nasıl yapıldığını izledim kanım dondu. Asla yapmam. Tak lensi gec
Çocukluğumdan beri gözlük ve 17 sene de lens kullanan biri olarak bence yazmıştım bununla ilgili. Ben en son mercek değişimi yaptırdım. Merak ettiğin ne varsa sorabilirsin. Göz numaran ve yaşın önemli
Şimdi gözlerin bozuk ama nasıl bozuk neden bozuk sadece Dericesel seni mi yoksa farklı bir semptom mu var
Uzagi göremiyorum
Uzağı görememenin bir sürü nedeni var.. yani normal bir karnın ağrıdığında apandisit ameliyatı oluyor musun hayır bu da bunu doktoruna sorman lazım
Lazer yapılırken gözü koruyan retinayı mı korneayı mı hangisi tam bilmiyorum ikisinde birini yakıyor. İleride eski haline dönüyor göz
Ben kazerden korkuyorum lens ve gözlük idare ediyorum ama senin için erken zaten
Doktorlar öneriyor ama ben göz doktorlarının niye hiçbirinin lazer yaptırmadığını merak ediyorum.
Yaptıran tanıdıklarım var, hepsi memnun. Korneanın kalınlığı uyuyorsa yaptırabilirsin.
kardeşim yaptırdı jandarma uzman çavuşluk için hiçbir sorun çıkmadı
Duyduğum kadarı ile tehlikesi filan varmış iyice araştır istersen
Gözlerini doktor muayene edecek lazere uygun olup olmadığını o söyleyecek sana
Herkesin gözü lazere uygun olmayabilir
yaptır kanka ama ıyı arastırma sagla bu konuda saglık önemlı
Bence yaptırma, göz sonuçta, bir sıkıntı falan olur ameliyatta
Kesinlikle yaptır derim ben yaklaşık 9 ay önce yatırdım çok rahatladım
Lazer operasyonlarında eski usulün daha iyi olduğuna dair duyumlar aldım. 25 yıldır gözlük kullanan biri olarak temkinlec yaklaşıyorum. Zira gözün şakası olmaz.
Bende yapmayi düşünüyorum
Gel kiz İstanbul'a gidip yaptiralim hdkshyksbd
Ksksk ben İzmir'de yaptircam
Teşekkür ederim abi ksjsjs
lazeri herkese yapmıyorlar belirli şartları taşıyanları çiziyorlar
Ne var o güzel gözlerinde geçmiş olsun
Tesekkür ederim miyop var
Lazer tavsiye ederim
Dünya gözde oldum ben
Bende orada yaptirmayi düsünüyodum
Bu arada hangi şehirde siniz
En iyisi zaten