Öncelikle şunu belirteyim. Tek isteğim bir işe girip çalışabilmek başka hiçbir şeyle işim yok.
Selamlar arkadaşlar,
24 yaşındayım, Charcot-Marie-Tooth (CMT) hastasıyım ve 4 gün sonra yeni bir heyet randevum var. Daha önce girdiğim heyette sadece %20 oran aldım ve bu durumun hatalı değerlendirmeden kaynaklandığını düşünüyorum. Tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
Mevcut Tıbbi Durumum ve EMG Bulgularım:
EMG Sonucu: Distal ağırlıklı aksonal sensörimotor polinöropati lehine, AĞIR nitelikte hasar.
Kas Gücü: Sağ alt ekstremite 2/5 (Düşük Ayak), sol alt ekstremite 3/5. Ayak ucuna veya topuğuna kalkma fonksiyonum tamamen kayıp.
Yardımcı Cihaz: Sağ ayağımda düşük ayak nedeniyle sürekli AFO kullanıyorum.
Deformite: Her iki ayakta CMT’ye bağlı belirgin Pes Cavus (Yüksek Kavis) mevcut
Önceki Heyette Yaptığım Hatalar:
Tek Branş Tuzağı: Önceki raporumda sadece FTR (Fizik Tedavi) muayene yapıp %20 verdi. Nöroloji branşı raporda yer almadı veya değerlendirme yapmadı. Oysa hastalığım nörolojik kökenli.
Tanı Kodu Yanlışlığı: Rapora spesifik CMT kodu (G60.0) yerine genel "G62.9 - Tanımlanmamış Polinöropati" yazıldı. Bu da oranımı düşürdü.
Fonksiyonel Kaybın Anlatılamaması: Muayenede AFO ile yürüdüğüm için doktor "iyi yürüyorsun" diyerek geçti, oysa cihazsız mobilizasyonumun imkânsız olduğunu ve kas gücü kaybımın (2/5) ağırlığını vurgulayamadım.
Sorum Şudur: Yeni heyette Nöroloji, FTR ve Ortopedi branşlarının üçüne de görüneceğim. "Ağır Aksonal" EMG bulgusu ve 2/5 kas gücü ile %40 barajını geçme şansım nedir? Benim durumumda olup Nöroloji cetvelinden (Tablo 1.4) veya FTR yürüyüş bozukluğu cetvelinden (Tablo 4.1) yüksek oran alan var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer