Gözlük takmayı sevmiyorum bazı kişiler bu yüzden göz numaramın büyüyeceğini söylüyor bazıları da takınca göz tembelleşiyor falan diyor gözlük kullanmasam göz numaram artar mı? Bir de lazer yaptıran var mı zor mu
3 ay
Uzun yıllardır gözlüklüyüm ama her zaman takmıyorum. Bahar aylarinda ve yazın bazı dönemlerinde gözüm ışıktan aşırı rahatsız oluyor. O zamanlar takıyorum. Ve numaram ilk günden beri aynı ki telefona iş gereği maruziyetim fazla. Numaran takmazsan değişir büyür olayı biraz halk efsanesi. Ne tam gözlüksüz kal ne de gözlüksüz yaoamam de. Ama bu birazda gözünün numarasıyla da ilgili. Benim hayat kalitemi bozmuyor gözlüksüz olmak 1,25 ve 0,75 numarası. En basitinden numaran büyükse bir toplu taşıma beklerken görmezsin numaraini adını.
Göz numaranın büyümesiyle gözlük takıp takmamanın bir ilgisi yok. Vücut gelişimi devam ettikçe göz numaran büyümeye meğillidir. Gözlük kullanamıyorsan lens alternatifi var veya daha mantıklı olanı lazer ameliyatıdır. Ameliyat için de vücut gelişimi tamamlanmış olmalı ki ameliyattan sonra numara tekrar yükselmesin. 22-23 yaşından sonra uygun olur genelde.
Cevap
4Cevap
Gözlük takmazsan numaran yükselir, bazen taksan bile yükseliyor. Takarsan ilerlemesi yavaşlar.
Çözüm tabikide seni guzelmisin
Onu ben yazmadım ya düzeltme olmuş
Bi bilene tanışman daha doğru olur
Ben ameliyat oldum
Zor muydu
Lazer ameliyatı biraz. Zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?