metabolizmanın hızlı ya da yavaş olduğunu nasıl anlayabilirim?
doktora gitsem doktor anlayabilir mi?
doktora gitsem doktor anlayabilir mi?
sana basit bir test yöntemi söyleleyeyim çok sıcak bir duşun altında 20 dakika dur.banyon buhardan sauna gibi olsun sonra bir maden suyu iç ve eğer 5 dakka içinde geğirirsen miden sağlamdır. eğer ki süre 5 dakkayı geçmişse bilki midende ve bağırsaklarında sorun vardır doktora başvur. kardeşim doktor ordan biliyorum iyi bir test yöntemi kendi kendine yapabileceğin hem basit hem kolay.
simdi ayiptir soylemesi dusa falan gerek yok ben su icerken normalde gegiriyorum :D :D gulerek yazdim..
denerim.. cok tesekkurler bu gizli bilgiyi paylastigin icin :)
Beslenme ve diyet uzmanlarında vücut analiz cihazları var.Ona giriyorsun metabolizmanın yavaş olup olmadığı kaç kalori gerekli sana en az yani,yağ oranın su ornaın hepsi çıkıyor.Bir de tsh hormonun bunun birinci ölçüsü zaten.Onun tahlili de var hızı anlamak için.
tesekkur ederim.. peki bu islem saglik ocaginda gerceklestiriliyormu?
Hayır vücut analizi yapan cihaz her yerde olmaz.Özel hastanlerde olur genelde.Sorarsın gitmeden vücut analizi yaptırrabilir miyim diye gtimeden.Tsh hormonu için de endoktrin bölümüne gitmelisin.Eğer kilolu değilsen genelde sorun olmuyor tsh ta ama belli olmaz yine de baktırman gerekli yılda bir filan.
tesekkurler zaten saglik ocaklarina bir masa ve 1 hekim bulunur :D
Boy ve kilon nedir ki?
60-168
Tsh ve insülin hormonuna baktırman iyi olur endokrinde.Belki de beselnmene dikkat etmiyor olabilirsin.
ben kendi sorunumu biliyorum
asiri hareketsizim bu yuzden metobolizmam yavas dogal olarak
bu yuzden kendim pek anlayamiorum hizli mi yavas mi
ama hareketli donemlerimde 45 kg'dim
Beslenme şeklin yanı ise 45 kilo olduğun zaman haerektsizlikten olaiblir ama doğum fialn yapmaıysan 23 kilo pek normal değil.
23 kilo?
3 yildir vedeyim ve 15 kg aldim.. asiri hareketsizim. dogum falan yok daha evli degilim
İlaç filan aldın mı değişik birşey.
hayir sadece 4-5 ay once yaklasik 2 ay balik yagi kullandim
Balık yağı ben sürekli kullanıyoprum.Haftada 3 ekz 500 mg yeterli.O sprun yapmaz.Strese fialn giriyorsan tiroid hormonuna baktır mutlaka.
peki tesekkur ederim ilgilendigin icin
Rica ederim.Hoşçakal...
tabi ki anlayabilir :D benim ki çokk hızlı çalışıyo mesela.
kilonu yazarmisin :(
Cevap
14Cevap
Kilondan anlarsın. Eğer yediklerine dikkat ettiğin halde istediğin kiloda değilsen metabolizman hızlı veya yavaş çalışıyor olabilir.
Metabolizmayı hızlandırmak veya yavaşlatmak için yediklerine dikkat etmen ve egzersizlerin etkisi olabilir.
Sabah iyi kahvaltı ve egzersiz hızlandırıyor.
anlayınca ne olacak ki? çok çabuk acıkıyor musun?çok üşür müsün? rahat kilo alıyor musun, zayıf mısın?vücut sıcaklığın normal mi? bu soruların cevabı belki soruna cevap bulmaya yardım cı olabilir
Yediğini yakıyorsan kilo almıyorsan sürekli fit isen hızlıdır.
ama ben evdeyim dolayisiyla evde olan herkes illa kilo alir .. ama tamin ediyorum ki kim benim yerimde olsa 3 kat fazla kilo alirdi..
biraz hareketlensem tum fazla kilolarim 1 ayda yok olur diye dusunuyorum..
tesekurler
valla çok net zayıfsan ve çok yiyorsan metabolizman hızlıdır :)) ha dersen ki öyle şey mi olur valla ben su içsem kilo alıyorum bende metabolizma yok da dersin tembel bi hamster yönetiyor bedenimi :)
erkeklerin metabolizma hizi icin : 66,5 + (13,75 x kilo) + (5,03 x boy) - (6,75 x yas)
kadinlarin metobolizma hizi icin : 655,1 + ( 9,56 x kilo) + (1,85 x boy) - (4,68 x yas)
1510.95 cikti.. nasil hizlimi degilmi anlayabilirim\?
çok karışık bi iş.hiç girme direk git doktora derim ben
Metabolizma hızı yavaş olanlar genelde şişkinlik problemi yaşar, sık tuvalete çıkamaz ve çabuk kilo alır.Hekime giderseniz bu konuda uygun ilaçlar ve beslenme programları tavsiye edecektir.
yediklerin ve içtiklerinden sonra tuvalet ihtiyacını ne kadar sürede karşıladığından anlayabilirsin.
hm.. demek oyle..
tesekkurler
Tabi ki doktor anlar başka türlü kimse yardımcı olamaz sana.
evt troide bakarlar t3 ve t4 e
bizim doktorlar şimdi anlatır :)
sen ne ise yariyorsun peki?
testler ve tetkikler ile kolay anlaşılıyor
evettttttttttttttttttttttttttt:D
45 kilo musun?
60 kilo verirsem buyuk ihitmalle 50-55 olurum
Doktor anlar:)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar