Böbrek taşından yeni ameliyat oldum bugün doktor ziyaretime geldi doktora sordum bir daha böbreğimde taş oluşmaması ne yapabilirim hangi yiyecek içecekleri tüketmeliyim istediğini yiyip içebilirsin dedi YouTube'da araştırma yaparken kimisi diyor asitli içecekler bilmem fazla kuruyemiş, kırmızı et, tuz, D vitamini ve proteini fazla tüketmek falan şeyler böbrekte taş yapıyor gibi ama doktor bunların hiçbirinden bahsetmedi neden acaba?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Taşları mta'ya gönderip analiz ettiriyorsunuz. Çıkan sonuçla da ürolojiye ya da diyetisyene giderseniz sizi ona göre yönlendirirler taşın içeriğine göre değişiyor mesela ürik asitse protein kısıtlayabiliyorlar. Ama hepsinin en iyi çözümü çok su içmek sudan başka yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Beslenme kısıtlamasıyla sudan göreceğiniz faydayı göremezsiniz, büyük değişim olmaz. Asıl mesele su.
Taşın boyutu ne kadardı
12 mm yani 1.2 cm
Anladım. Bende de 9mm vardı doğal yolla düşürmüştüm 1 sene önce. Taşın tipini öğrenebildin mi muhtemelen kalsiyum oksalat tipidir. Bence çok fazla kafaya takmadan yaşamak gerek. Proteinle ilişkisi var ama tek başına anlam taşımıyor. Senin yapabileceğin en önemli şey her gün 2.5-3 litre su içmen. Protein kaynaklı böbrekte ürik asit birikir. Bol su içersen çökmeden atılır. Yani riski minimize edeceğin yapman gereken en önemli şey bu
Bu dediklerim doğru mu yani fazla kırmızı et kuruyemiş asitli içecekler tuz protein bunlar taş mı yapar böbrekte
Hocam birden fazla böbrek taşı tipi var. Kalsiyum oksalat ve ürik asit taşı en sık görünenler. Taşı gördün mü? Pürüzsüz yuvarlak bir taş ise ürik asittir. Kristalimsi, sivri ise kalsiyum oksalat taşıdır. Şimdi hangisi olduğunu belirlenirse yatkınlık yapan besinler değişiyor. Bunu öğrenirsen hangi besinleri azaltman gerektiği hakkında net tespit yaparsın. Ama her şartta 2.5-3 litre su kesin iki tipte de
Taşlarını vermişlerdi hastane odasında ne yaptık bilmiyorum keşke bunu daha önce bilseydim
Birde dört beş ay önce bir işe girdim girişte bütün sağlık testleri yapıldı o zaman temiz çıktı dört ay çalıştım bir ağrı hissetmedim üç gün önce ani bir ağrı ile acile gittim sonra ürolojiye taş olduğunu söyledi bu o zaman taş yokmuymuş yeni mi oluşmuş acaba
Birde spor yapın egzersiz yapın diyorlar doktorlar ama fazla protein de tüketmeyin diyorlar yani spor yaparken kas yapmamızda böbrekler için taş oluşumu riskini mi artırıyor
Hocam mhrs veya enabız dan bi bak önce. Orada mutlaka taşla ilgili bilgi vardır. Dediğim gibi birkaç tip taş oluyor. Birisinde proteini, diğerinde kalsiyum oksalatı azaltmak gerekebiliyor. Yani taşın tipini bilmeden proteini azalt demek doğru değil daha önce su tüketimin nasıldı. Çünkü su tüketimini artırıp beslenmeyi hiç değiştirmesen dahi tekrarlama riskini %50-60 azaltıyorsun
Su tüketimim kışa girmeyene kadar iyiydi sporda yapıyordum iki litreden fazla su içerdim kuruyemiş d vitamini fazla tükettim bunlarda taş riski oluşturuyormuş tekrar spor yaparken bunları tüketip tüketmeyeceğimi bilmiyorum
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!