Merhaba arkadaşlar. Ben yarın kolonoskopi olucam bana toz verildi bağırsak temizliği için 3 doz. ben şimdi bunu nasıl kullanmalıyım? Her doz sonrası mı tuvalete gidilir? Biri beni aydınlatsın
3 ay
Merhaba arkadaşlar. Ben yarın kolonoskopi olucam bana toz verildi bağırsak temizliği için 3 doz. ben şimdi bunu nasıl kullanmalıyım? Her doz sonrası mı tuvalete gidilir? Biri beni aydınlatsın
tozları doktorunun belirttiği saat aralıklarında bol suyla karıştırıp iç her dozdan hemen sonra değil genellikle 2. dozdan itibaren bir tuvalet ihtiyan hâsıl olur bağırsakların tamamen boşalması ve çıkan sıvının şeffaf sarı bir su haline gelmesi temizliğin bittiği mânâsına gelir hazırlık süresince asla katı gıda yeme ve vücudun susuz kalmaması için bol su tüketmeye devam et saçma sapan oruç moruçta tutayım deme
İkinci dozdan sonra kustum normal mi?
Yani kusman normaldir çünkü sıvının tadı yoğunluğu vs mideyi zorlar eğer ilacı içtikten sonra en az 30 dk geçtiyse ilaçta çoktan emilmiştir ve görevini yapıyordur önemli olan tuvalete çıkmaya devam etmen sıvının renginin şeffaf sarıya dönmesi eğer su şeffafsa temizlik bitmiştir demektir
yani kamera bağırsağın içine girdiğinde yolu kapatacak hiç bir engel kalmamış demektir
Cevap
3Cevap
belli saat aralığı ile bol su ile tüketilecek sonrasında da tuvalette Ya Rabbim bu nasıl derttir dedirtecek :( geçmiş olsun
Kusma normal mi?
Pek değil bir hekime başvurmanızı öneririm.
2 gün önce diyete başlaman gerek.
O tozu belirtilen gibi kullan zaten sende tuvalet isteği uyandıracak
Kusma normal mi?
Mide bulantısı yapar laktasif çünkü
Ooo geçmiş olsun bacım. Zehir gibi bir şey sana eczane nasıl içeksin demedi mi?
Kullandıktan sonra ishal garanti maalesef.
Kusma normal mi?
Bağirsaklar tam olarak boşaltilamazsa ne olacak,(mesela kabizliktan dolayi) sorun olur mu?
Arkadaşım kolon kanseri geçirdi çok yaptırdı onu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?