Bizim toplumda yaygındır eş dost tavsiyesiyle ilaç kullanmak. Ben kullandım, iyi geldi, sana da vereyim kullan durumları.
3 ay
Bizim toplumda yaygındır eş dost tavsiyesiyle ilaç kullanmak. Ben kullandım, iyi geldi, sana da vereyim kullan durumları.
En basitinden ciğer enzimleri ve böbrek önemli diyebilirim. Yanlış veya fazla ilaç kullanmak vücuda ciddi zarar verebilir...
Yanlış tedavi ile öldü diye duyduğumuz haberler bu hatayı doktorların veya hemşirelerin yapmasından kaynaklanan bir durumdur...
Örnek vereyim alerjik reaksiyonlar. İlaçlar etekn maddelerine göre ayrılır aslında ve her vucut her etken maddeyi kaldıramaz alerji olabilir tehlikeli bir durumdur.
Hiç yapmadım desem olmaz daha çok internetten yararlandım ama yapmamak gerek tabii ki bırak arkadaşın ilacını Batı ülkeleri kisiye özel ilaç çalışmaları yapıyorlar.
doktor tavsiyesi en iyisidir
Cevap
10Cevap
Kimsenin tavsiyesi ile ilaç kullanılmamalı. buna sadece doktor karar vermeli. her ilaç her insan da aynı etkiyi yapmıyor çünkü.
Herkesin bünyesi ve ilaca göstereceği tepki farklı bilinmeyen gizli alerjik durumlar da olabilir , o riske girilmez
Aslında riskli değil reçeteyi okursan faydası bile olabilir
Hiç bir şekilde yapmam, uzun vadede vucuda vereceği zararı tahmin edemem.
Yanlış hekime danışılmadan kullanmamalı diye düşünüyorum.
Herkesin vücut yapısı farklı. Doktor önerisi dışında asla tercih etmem.
Hiç girilmemesi gereken durum bir kez girdim o duruma daha girmem
Yok öyle yapmayın içindeki bi maddeye alerjisi olabilir nukseder anaflatik şoktan gidiverir bi anda anlamazsınız neoldugunu
Çok tehlikeli hiç o riske girmem
Bazı ilaçlar böbrek yetmezliğine sebep olabilir
Doktor tavsiye etmeden kullanmayınız
Öyle huylarım yoktur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?