Hastaneye girdim bir şey bilmeden çok zorlanıyorum ne yapmam lazım
3 ay
Hastaneye girdim bir şey bilmeden çok zorlanıyorum ne yapmam lazım
Öncelikle hayırlı olsun, yeni işinizde başarılar dilerim. İnşallah gönlünüzce olur her şey.
1. Çok sabırlı olun çünkü acile her tür insan geliyor. İki dakika bekledim diye bıçağı sallayanlar da olabilir, hastalarla laf dalaşına girmeyin.
2. 3 senedir dizi ağrıdığı için gelen teyzeler evet var ve bunaltıcı olabilir ama oraya gelen insanların (özellikle sarı ve kırmızının hastaları) büyük çoğunluğu korkuyla panikle geliyorlar. Sürekli soru sormaları, sabırsız olmaları o yüzden. Elinizden geldiğince anlayış göstermek lazım, kardeşinin kaza geçirdiği haberini alan abladan veya çocuğunun ölümü korkusuyla gelmiş babadan sakin kalmalarını veya düşünerek hareket etmelerini beklemek zor.
3. Adli vakanın bildirimi hekimin sorumluluğunda ama başvuruda adli vaka (darp, cinsel istismar, intihar) gibi duran bir hasta fark ederseniz hastane polisine bildirmekten çekinmeyin. Dediğim gibi muayene eden hekim zaten bildirimi yapacaktır ama ne kadar kişi dikkatli olursa o kadar iyi.
4. Hastalardan sözlü ya da fiziksel taciz veya şiddet görürseniz beyaz kod vermekten çekinmeyin.
5. Hastane personeliyle iyi geçinin, sağlık sistemi bir bütün ayrıca çok uzun saatler aynı ağır şartlarda çalıştığınız için arada güzel bir iletişim kurulur.
6. Eğer triyajı siz yapıyorsanız yeşilin ve kırmızının hastalarını sarıya düşürmemeye özen gösterin. Hastadan bir öykü almanız ya da tansiyon ateş gibi ölçümler yapmanız gerekiyorsa (eğer mümkün olacaksa) bunu yalnız başınıza yapmayın, yanınıza hemşire yardımcısı gibi bir personelin gelmesini rica edin.
Biraz iç karartıcı oldu ama aklımıza hep tedbir geliyor ilk aşamada ne yazık ki. Sizi endişelendirmek istemem 50 hasta görüyorsanız 1 tanesi sorun çıkarıyor çünkü😄
Cevap
5Cevap
Bence tüm birimleri gez ve kuralları iyi öğren
Özel de misin devlet mi ,?
Arkadaşlarından bak öğren bilmedikkerini sor
Her işin bir zorluğu var. Panik yapma samimi karşılama yap. Yerleri öğren. Çalışma arkadaşlarınla iyi geçin. Kendini de kullandırma. Çünkü iyi ve kötü insanlar her yerde.
Tecrübeli kisileri takip et
Sabretmem lazım , kısa sürede alışacaksın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?