Bundan 2 ay önce endokronolojiye gittim, kan testi yaptırdı ve prolaktin değerim 52 çıktı, testosteronum da yüksek çıktı. Beni kadın doğumcuya yönlendirdi, oraya gittim ve durumu anlattım. Östrojen testi yaptırdı, değerler normal çıktı. Prolaktin yüksekliğim için dostinex verdi. Hiç emar veya tomografi çekilmedi. Doktora gitmeden önce bazen gözlerimde bulanık görme oluyordu, ilk başta önemsememiştim bana öyle geliyor demiştim sonra doktora gidip ilacı yazdıktan sonra dostinex ilacının kullanma kılavuzunda hipofiz tümörü diyordu. Netten araştırdım ve hipofiz tümörü görme bozukluğu yapıyormuş. Bir de bazen konuşmalarda takılıyorum çoğunlukla kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. İlacım bitti ve bugün doktora gidip durumu anlattım ilacın yan etkisindendir o dedi bende daha önce de oluyordu dedim konuşmalarda takılıyorum bazen ben tümörden şüpheleniyorum, tomografi çekilmesini istiyorum dedim doktor kabul etmedi, gerek yok zaten bir yere radyasyon yiyeceksin dedi (bahane gibi geldi bana ) illa istiyorsan nörolojiye git dedi. Kan testi sonuçlarına baktım bugünkü prolaktinim 1.1 olmuş yani düşmüş. Ben anlamıyorum diğer sitelerin yorumlarını okudum diğer kadın doğumcular tomografi, emar yaptırıyor üstelik yorum yapanların prolaktin değeri benimle hemen hemen aynı neden yaptırmadı doktor anlam veremiyorum, ısrar ettim yok neymiş efendim bir yere radyasyon yermişimde bilmem neymişte onun için norolojiye gidecekmişimde bahane hep neden bahane ettiyse artık. Sinir oldum resmen.
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Aynı şeyleri yaşıyorum korkudan okumayacagim kusura bakma
Geçmiş olsun bende cok korkuyorum ama ölmekten değil kör veya felç olmaktan. Ölsem bunlardan iyi. Doktora soyluyorum tomografi istiyorum diye ysptirmadi. Yok bos yere kafana radyasyon yermisimde bilmem neymiste sinir oldu. Doktor sana emar veya tomografi yaptirdi mi
Kız ben ne diyorum sen ne diyorsun neden detayları yazıyorsun? Ahhahahahaha Allah'ım ya. Ben bulanık görmüyorum ama başım uyuşuyor ara ara gerçi benim değerlerim çok düşük vitaminler belki de ondandır
Doktora sinir oldum yeminle
Gerçi sağ gözüm bulanık görüyor ama bizim ailede göz sorunu var zaten yani genetik ablamlarda da bu var bilemiyorum ben de endoya gideceğim bakalım artık, direkt doktor değiştir çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah
Sağ ol., teşekkür ederim
Doktora sinir oldum yeminle
Değiştir gitme ona, ben 18 yaşındayım ama proklatin seviyem iki defa test yaptım yüksek çıktı sen kaç yaşındasın? Acaba yaşla alakası var mı ki
30
Prolakti degerin kac cikmisti
Doktor değiştir böyle olmaz seni ciddiye alacak içini rahatlatacak testler yapacak doktora git gerekirse özele git
Prolakti degerin kac cikmisti
Bilmiyorum ama yüksek demişlerdi tam değeri bilmiyorum iki defa farklı aralıklarda yaptım ikiside yüksekti
Ben de bir de tiroidde var şeker de var bunlar biraz sınırda yanı biraz yüksekler ama var yine de detaylı baktırmak için randevum var, sen kesinlikle doktor değiştir bak
Yeri geliyor özeldekiler bile ilgilenmiyor birde ben çalismiyorum, yesil kartliyim
Ayrıca nöroloji ne yapıyor? Ben baş uyuşmam için nörolojiye gitmiştim emara girdim Allah'a şükür bir şey çıkmadı, alakası nedir anlamadım üstten korkutmadan anlatır mısın sjxjsjxkshd
Yeri geliyor özeldekiler bile ilgilenmiyor birde ben çalismiyorum, yesil kartliyim
O hâlde yaşadığın şehirdeki devlet doktorlarını araştır
Peki doktorun emar, yomografi falan cektirmis miydi
Yomografi falan çektirmedim hayır sadece baş kısım için emar çektirdim o kadar henüz endoya gitmedim
Norolojiye tümordeki şuphem için gidecekmisim
Göğüslerde mi yoksa kafa da mı anlamadım?
Hipofiz adenomu
O nedir bilmiyorum ki başta mı göğüste mi bunlardan hangisinde
Prolaktinoma, memende süt uretmeyi saglayan bir hormon. Bu hormon hipofiz bezinde üretiliyor. Beynin slt bölumunde yer aliyor. Fazla prolaktin uretildiginde hipofiz tumorunde hücreler kontrolsuz çogaliyor, iyi huylu tumor fakat iyi huylu olmasina rağmen bazi olumsuz sonuçlara neden olabiliyormus
Ayyy... Bismillahirrahmanirrahim
Allah korusun anlatma anlatma dedim anlattın zaten anksiyetem var bunu da düşünürsem iyice kafayı sıyırırım
Sen de ne zamandan beri var proklatin
Ama proklatini etkileyen başka faktörler de var örneğin stres, uykusuzluk
Ben mesela düzensiz uyku düzenine sahibim ve anksiyetem olduğu için kan verirken genelde yoğun stres içinde oluyorum bir dahaki testlerimde en doğru sonuç için dikkatli olacağım uykumu iyi alıp nefes egzersizleri yapacağım en doğru sonuç için stresten uzak duracağım
Birkac aydir var.
Adet döngün düzenli mi en fazla kaç gün gecikiyor?
Şu an düzenli en fazla 3 -4 gun gecikiyor , bazende erken geldigide oluyor
Belkide ilaçlardan dolayıdır etki etmiştir ben de vitamin ilaçlarımı düzenli aldığımda aynı gün regl olmuştum ilaçlar bitti dün regl olmam gerekiyordu sanırım ya bu gece ya da yarın olacağım. Ben kötü bir şey olacağını sanmıyorum içini ferah tut göz içinde göz doktorunu ihmal etme merak etme geçici şeyler bunlar
Hipofiz adenomun kör yapma ihtimali olduğu için endişeliyim şu an prolaktinim inmiş normal degerin altinda ams ya bir daha yükselirse ve tümorum nukselirse
Doktorun dediği her şey doğru olmuyor daha test bile yapmamışsın doktor acil bir şey görse zaten seni başıboş bırakmazdı mesela benim doktorumda önemsemedi pek çünkü acil bir tablo yok acil olan durumu direkt değerlendirmeye alıyorlar ilaçlar zaten proklatini düşürüyor ben de sanırım ilaca başlayacağım
Doktorlar testi tamamen emin olmak adına yapar, örneğin ben nörolojiye gittim doktora şikayetleri 2 dk içinde anlattım doktor emar istedi bu demek değildi ki bir sorun var hayır amaç kaynağı bulmaktır
Benim tomografi isteme sebebim hipofiz adenomumda kaç cm'lik tumor bunu ogrenmek icin ama iste doktor çektirmedi
Nasıl çektirmez? Böyle bir şey olamaz bunu yapmak zorunda bir kere
Yapmadi iste norolojiye git dedi
İyi al randevu bakalım da ne alaka nöroloji, nöroloji kafayla alakalı bir şey
Beyinle ilgili
Sana ozelden yazabilir miyim
Proklatin ve beyinin ilişkisi mi varmış? Allah Allah, gitsen iyi olur o hâlde
Ama canını sıkma askimmm eminim ki kötü bir durum olmaz MHRS üzerinden nöroloji randevunu al bakalım 💗😌
Geçmiş olsun yardımı burada aramanız bence doğru değil.
Doktora her gittiğinde zaten bir hastalığın çıkar normaldir
doktor eder
Geçmiş olsun
En iyisi doktora git