B12 eksikliği iğnesi olarak da bilinen parenteral tedavi; günde 100-1000 mcg olacak şekilde kas içine ya da deri altına 1 hafta boyunca her gün, sonra haftada 2 gün şeklinde 2 hafta boyunca, daha sonra da haftada 1 kez 1-2 hafta süresince uygulanır.
Ayyy canım bende yaptırıyordum ama senin gibiyim şu an devam Edicem tekrar en büyük artıları unutkanlığı azaltıyor ve saça tırnağa iyi geliyor bebeğim sakın aksatma ben bu hafta oturttum tekrar düzeni
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
azaltır evet
B12 eksikliği iğnesi olarak da bilinen parenteral tedavi; günde 100-1000 mcg olacak şekilde kas içine ya da deri altına 1 hafta boyunca her gün, sonra haftada 2 gün şeklinde 2 hafta boyunca, daha sonra da haftada 1 kez 1-2 hafta süresince uygulanır.
Doktorun belirttiği gibi düzenli kullanmanızda fayda var geçmiş olsun.
Görürsün tabii 1 ay boyunca haftada bir yaptır sonra ayda 1'e dönersin
B12 iğneleri siyanür içerdiği için önerilmiyor artık.
Metilkobalamin spreyleri çok daha etkili.
Ayyy canım bende yaptırıyordum ama senin gibiyim şu an devam Edicem tekrar en büyük artıları unutkanlığı azaltıyor ve saça tırnağa iyi geliyor bebeğim sakın aksatma ben bu hafta oturttum tekrar düzeni
Evet özellikle saçlarım aşırı dökülüyor, oruç tutmuyosun galiba 🙃
Canım b12 orucu bozmuyorki 🙃 her yere sorabilirsin unutma ama devam et saçın canlanır kaç kilosun bilmiyorum ama vitaminlerin düşüm belli
Evet, belli sayıda ve aralıklarla doktor kontrolünde yaptırmak lazım, çok takma eczaneden benexol tablet al ye
Benim ki baya düşükmüş iğne şart dedi doktor maalesef
Evet çok düşünce iğne şart, ilk hafta farklı aralıklarla sonra farklı, bende de olmuştum hatırlıyorum
Faydasını gördünüz mü?
Teşekkür ederim, dm kullanmıyorum burada, maalesef..
Peki
Bisey olmaz knk yaptir önemli olan 600 seviyelerinde olmasi seninki kacti olcturdugunde
150-200 arası bir şeydi
Düşük knk kactane yaptirdin
9 tane yaptırdım, evet düşük ya
Kac ay önce bu düzelmiştir knk normalde 5 tane ampul oluyor hatirladigim kadariyla
Düzeldiğini hissetmiyorum ki hiç
5 ampul yaptirinca 1500 cikiyor tekrar gerek yok bir sene oldu mu
En son 3 ay önce yaptırdım
Yükselmiştir mesela 5 ampul bir haftada bitirince 1500 cikiyor öyle dusun yuksek olmasi iyi degil zaten
Kral hiç yoktan iyidir sen vur yine boş ver
Öyle yapıcam kral : )
Milgamma vurdur canım
B6 vitamini için değil miydi : )
Hayır canım o iğnenin içerisinde B1, B6 ve B12 var
Evet
Azaltılır