Ama uyumak ikisine de iyi geldi 💆🏻♀️
Küçükken uyuyunca geçer diyordu annem, doğruymuş.
Hepinize sendromsuz bir pazartesi ve iyi haftalar dilerim 😊😊😊

İkisine birden iyi gelen bir şey varsa söyleyin 🥲
Beden yorgun. Çünkü sabahtan beri çatıda brandayla uğraştım. Bursa’nın rüzgarı sağolsun savurdukça savuruyor. Evet ikisine birden gelen bşrşey var ve ben 1-2 saatte yapıcam 😂 su sesi aç 8 saatlik sonra yat uyu. Hem zihnin he bedenin hem ruhun şifa bulsun 🤲😅
Valla dün su sesini açtım böyle yağmur sesi sabah namazs uyandım ne yorgunluk var ne başka bir şey. Üstüne yürüyüş yaptım 1.5 saat geldim kahvaltı yaptım gayet zihinde enerjik hissediyorum 😅😌
İşte gel tek sorun şudur. İstikrar ve disiplin. Bende bunu artık oturttum. Kafamdaki vakit geldi mi hadi oturma yap diyorum ve kalkıp yapıyorum 🤭
Yani 4 ay oldu. Dışarıdan döner bile yemedim 😅 ama işte bay fark oluştu. Ramazanda da iyice yağ yakımını yapmaya çalışıcam ramazanı iyi değerlendirirsem hedefe ulaşıyorum 😅 108 cm mi neydi bel hedef 82-84 ve şu an 89 dayım bakalım. Teşekkür ederim 🤲
Sadece şunu biliyorum istersen gerçekten istersen yaparsın. Mesela akşam yağmur yağıyor ve gidip parkta ip atlıyorum. 1 ay önce yarım saatte anca 500 atlarken şimdi 2000 atlıyorum. Ve güçlendiğimizi daha zihinde olduğumuzu daha enerjik olduğumuzu ve bu değişimi gördükçe daha mutlu ve motive oluyoruz. Sadece ekmek su gibi hayatımıza dahil etmemiz gerek. Ben sadece bunu yapıyorum.
Ve şu da önemli. Dışarıdan yemeyi
Bırakın. Beyaz ekmek tüketmeyin. Temiz beslenin. Gazoz kola vb şeyler tüketmeyin. Cildinizin ne denli berraklaştığını ve güzelleştiğine şahit olacaksınız.
Hepsini biliyorum, uyguluyorum, asitli içecek zaten icemem çocukluğumdan beri, bsna çok şekerli geliyor. Yıllardır ben de sporla uğraşıyorum, iki ay kadar ara verdim. Maalesef beslenmeye dikkat etmeyince vücut nankör hemen çizgi bozuluyor. Ramazan için endişeliydim ben de sağlıklı beslenme ve sporu aynı anda oruçla yapamam diye... Ama eninde sonunda yine kaldığım yerden devam edeceğimi biliyorum.
En doğrusu. 2 ay çok bir ara değil. Sadece beslenme ve uyku düzensizliği varsa evet hemen bir çöküş gerçekleşebiliyor. Ben ramazan ayını bir fırsat olarak görüyoruz. Çünkü yağ oranını düşürme hedefim var. 24.80 den 14 e kadar düşürdüm şu an bu seviyeler de. Oruçlu olarak yürüyüşler ve sporu yapıcam tabiki dengrli şekilde. Buda benim için fırsat. Sinde yapıp başaracağınıza inanıyorum. Sadece o ilk adımı atmak yeterli. Asıl zor olanda bu bence. 1 lt kola da 26 adet küp şekere orantılıydı sanırım. Bence sizde bu ramazanı bir fırsat verin. İsterseniz kilo fazlanız varsa bir program atabilirim buraya indirin sabah aç karnına uygulaın. 30 dk sürüyor yaklaşık. Büyük fark görürsünüz. Her sabah bu programı yaptığınız da %170 kalp atışı ve yağ yakımı sağlıyor.
Teşekkür ederim çok degil 2-3 kilo fazlam var maximum, sporun getirdigi oluşan etkiyi yitirmeye başladığımi hissediyorum sadece aslında. Üç beş günlük detoks ardından dikkatli beslenme bile fark edecek , reformera gidiyordum en son onu birsktim, öncesinde ben de hit cardio yapıyordum, tabataya bile başlamış disiplinle uyguluyordum bir dönem. Ama ilginç olan reformer platesten daha hızlı ve etkili sonuç aldım 😊 Devam edeceğim , birkac genel küçük öneri alabilirim en azından ramazan için.
Yani benim dikkat edeceğim şeylere yönelik tavsiyeler verebilirim. Öncelikle sahurda hafif odaklı şeyler tüketmemiz gerek. Yumurta olur , hurma olur , zeytin olur bu tür hafif ama yok tutacak besinler. Ve sahurdan önce yulaf tüketirsekte hem enerji hem tokluk hissi olur. Ve şu tüketimine oldukça önem vermemiz gerek. İftarda ise mesela çorba içiyorsanız çorbadan sonra 5-10 dk bir ara verip, sonrasında su tüketerek yemek yemek biz aşırı yemekten kurtaracaktır. Ben bunlara dikkat edicem. Ki teravihten sonra da parka çıkıp ip atlıyorum. Sabahta aç karnına yokuş yukarı hafif tempo yürüyüş baya sağlıklı olacaktır. Ve spor yapacaksanız ya iftardan 1-5 saat önce yapın ya da 2 saat sonrasında yapın. Bu düzende sağlıklı olur. Üstelik sporda orta düzey yaparsanız yani çok yüklenmeden daha çok dinlenme odaklı olursa bu 1 aylık süreçte rahat ve güzel geçer
Ben sınırları zorlayacağım 😂 sabah 2 saat yürüyüş akşam iftardan 2 saat öncesinden spor ve teravihten sonra ip atlama. O yağ oranını yüzde 8-10 aralığına düşürmem lazım 😅 şu an tam 18 kg verdim. Artık kiloyu sabitledim ve koruyorum. Karın baya yok oldu ama benim de sorun yan arkalar oralar baya yağlı. O yüzden ona yönelik program yaptım ona başlıcam bugün 😅
Sahurdan sonra içebilirseniz yeşil çay da güzel olur. Ama marketlerdeki değil aktarda bitki olandan. Ben şimdi karahalil e başladım oda bir detoks etkis yapıyor.
Rica ederim. Başlamak için bence zamana bırakma. Aklına koyduğunu beklemeden yap 😅 teşekkür ederim bakalım ramazan da işte yağdan iyice götürmeye çalışacağım evde spor yapmak da zor ya spor salonunu özledim valla 😅
Evet ya birde dolayısyla aletler dambıllar olduğundan hani istediğimiz hareketi yapabiliyoruz. Ben evde şınav çekiyorum. Çeşitlendirdim. Hani program değiştirerek ilerliyorum yoksa sıkılabiliyoruz bazen. Haftanın 4 günü günde 400 şınav çekiyordum alışmıştım. Şimdi mesela yeni
Programda mesela şınav da var karın egzersizleri de var 5 kg dambılla pumplama da var. Çünkü sadece şınav sıkıyor. Evet açık alanda da mesela gidiyorum ip atlıyorum bisiklet sürüyorum ve o karın aleti var orada çalışıyorum extra. Ama işte dediğiniz gibi salonda insan daha motive oluyor hem müzik hem hareket fazlalılığı ve esnekliği daha güzel. Amaoldğu kadar evde de verim alıyorum.
Mesela şu an bir programım var onu yapıyorum. İnanın bunu yapan 1 ayda dinamit gibi olur 😅 1. Sette su gibi oldum şimdiden. Yaklaşık 14 hareketten oluşan 4 set çalışıyorum. Bu yağı yok etmek için durmak yok o yağ oranını 8-10 bandına getirmem lazım 😅😂
Arka yan simit denilen bölgeye çık etkili
Hareket biliyor musunuz? Ben şu an oraya odaklandım 2-3 hareket biliyorum fazla bilmiyorum. Direk o yan arkaları yakacak.
Öyle asıl mesele ramazan. Ramazan da sporu biraz hafifleticem. Aç karnına iftardan 2 saat önce yapıcam yağdan kurtulmak istiyorum 😌 o alt karın ve arka yanları inat ettim götüreceğim 😂 ama harbiden oralar da inatçı yağlar ama ben daha inadım 😂
Ahhha böyle motivasyonla 1-2 set daha yaparım 😂 ama şunu da merak etmiyor değilim. Kiloyu koruyarak yağ oranı düşer mi. Yani kiloyu sabit tutup yağdan verebilir miyiz çünkü 80 kiloyum bundan sonrası artık iyi
Zayıflamaya gider
mümkündür; buna vücut rekombinasyonu denir ve özellikle 80 kiloda “artık zayıflamak istemiyorum” dediğin noktada en doğru hedeftir. Tartı aynı kalırken yağ azalır, yerine kas gelir; bu da belin incelmesi, vücudun toparlanması ve daha fit bir görünüm demektir. Bunun için yeterli protein almak, mutlaka ağırlık/direnç antrenmanı yapmak ve çok büyük kalori açığına girmemek gerekir; aç kalmadan, hatta bakım kalorisine yakın beslenerek yağdan verip kası korumak mümkündür. Bu süreçte tartıdan çok aynadaki değişim ve ölçülerin daralması esas alınmalıdır.
Aı böyle söylüyor
Ben şu an mesela hani şu an ki imkanla 1400 kalori alıyorum ortalama. Yaktığım ise ortalama 1800-2000 yani günde 600 kalori açık bırakıyorum ve tabiki ağırlık antrenmanı ve karı egzersizi yapıyorum. Mesela pazartesi Salı yap çarşamba dinlen perşembe cuma yap cumartesi sadece ip atla sonra pazartesi kadar dinlen. Bu şekilde yapıyorum ve beslenmeme dikkat ederim hani temiz besleniyorum.
Ve şimdi
Baktım 80.30
Felandı kilom. 79.65 olmuş. Yani kilo
Veriyorum yine.
Hatta ramazan ayı geldiği
İçin şınavı azalttım. Hani 400 iken 160 a düşürdüm ama karın egzersizine iyice yöneldim. Çünkü o alt karın ve yanlar oralar gitsin diye : fakat şınav haricinde 5 kg dambıl var onlarla da işte pumplama yapıyorum.
Bugün zihnim daha yorgun. Beden bir şekilde dinleniyor ama kafanın içi susmayınca insan daha çok tükeniyor. Düşünceler üst üste gelince ağırlık orada birikiyor. Biraz sessizlik iyi gelecek gibi duruyor.
Bedenim yorgunluğu bir şekilde uykuda atar da, zihnimdeki bu mesai bitmiyor. İkisi arasında bir yarış var ama kazanan sadece yorgunluk oluyor maalesef..🤷🏻♀️
Bedenim çok yorulmuştu. Yardım çığlıkları atıyordu resmen 😂
Bir süredir 2 iş birden yapıyordum. Tekini an itibariyle bıraktım. Bedenim mutlu şu an ehehe
Cevap
30Cevap
ikisi de yorgun
Bu hafta mod yüksek
Aksi olmaz ise zihnim daima yorgundur : )
İyi gelen bir şey sanırım kısık sesle müzik dinlemek... Daha cok melodi tarzı sözsüz müzik.
Galiba zihnimi yordum çalışmaktan ama iyi bir durumdu benim için.
Boş bir zihinden evladir yine de
Aynen öyle. Biraz çalışıp yorunca iyi geliyor.
Beden tabii ki. Çünkü ağır bir bacak antrenmanı yapıldı. Ama zihnime iyi geliyor bu beden yorgunluğu da. Böyle ters bir etkisi var. Memnumum bundan.
Benim zihnim..
İkisine iyi gelen şey: uyumak. Fırsat bulabilirsen tabii. 🤭
😊👌🏻
Ruhum yorgun ruhum çok yorgun dayanılacak gibi değil
Doğru söylüyorsun haklısın ama alandan bol bişey çok yalnızım bıktım artık 😔
Keşke kaliteli olabilse
Para olmadan hiç bir şey olmuyor
Sağol teşekkür ederim ilgin için
Basik catliyor beynim yoruldu beynimmmmmm yeter kiracam masayi simdi
Olur
Bende her ikisi de aşırı yorgun ve napacağımı bende bilmiyorum
Bedenim yorgun gözlerim ağrıyor gece uyuyamadım sabah 5'te kalktım
Bence birlikte dinlenmek faydalı oluyor, yatakta kitap okumak veya meditasyon yapmak hem bedeni hem zihni rahatlatıyor. Bazen sadece birkaç derin nefes de yeter.
Bugün bedenim aşırı yorgun ve bunu zihnimin yorgun olmasına tercih ederim :) ikisine de uyumak çok iyi geliyor 💤
Zihnimin yorgunluğunu dindirmek için bedenimi yordum
İkiside bitik. Yorgunluğu uzun zaman önce unuttum. Psikolojik...
Hem bedenim hem kalbim
Zihnim yorgundu artık bedenim de yorgun bugün sağlam kötü gündü.
Mesaj atsana istersen biraz konuşalım
Peki
Ruh daha hızlı yaşlanıyor
Daha çok yaşlı olan daha çok yoruluyor bunu demek istemiştim üşenmiştim yazmaya anlamadığın için açıklamak zorunda kaldım mutlusundur umarım
Her zamanki gibi zihnim
İkisi de değil..
Sen yordun zalım beni bugün
Aaaaa ahahaha
Rüya ile profil fotoğrafınız aynı rüya sandım uyku sersemi 😅😅😅
Ya ahahahha
Evet ama tonları falan yakınya renklerin
Ya çok özür dilerim
Magnezyum biglisinat
Her ikisi de biraz yorgun.
Her ikisi de
İkisi de