Sigara içmiyorum, içenlere "Yandan yandan gidiniz." diyorum. 😌
Sağlık için çok zararlı, beyin ve sinir sağlığımızı tetikleterek öksürme ve balgam çıkartmak zorunda kalıyoruz.

Sigara içmiyorum, içenlere "Yandan yandan gidiniz." diyorum. 😌
Sağlık için çok zararlı, beyin ve sinir sağlığımızı tetikleterek öksürme ve balgam çıkartmak zorunda kalıyoruz.

kafama yazdım, araştırıp dönerim olasılıkla, ama nikotinik asetilkolin reseptörlerine bağlanarak asetilkolin taklidi yapıyor diye biliyorum, dopamini tetikliyor, stimulan yani uyarıcı kategorisindedir, akciğerlerden direk kana geçer ve beyne gider bu yüzden hızlı bir uyarıcı etkisi vardır. hızlı etki eden maddeler daha şiddetli ve hızlı bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir. kısa süreli enerji odaklanma hafıza gücü artışı verebilir ama zamanla beyindeki reseptörlerin downregüle olmasıyla, eskisi gibi verim almamaya başlanır, hatta bir süre sonra insanın normal hali kendine yetmemeye başlar. burada bağımlılık gelişir. benim araştırmalarım şimdilik bu yönde.
Sigara içenler için iç çekme anında nikotin beyne ulaşıyor ve sinir sistemini uyarıyor. Bu da başta öksürük ve balgam gibi tepkilerle ortaya çıkıyor, çünkü akciğerler zarar gördüğünde kendini temizlemeye çalışıyor. Bu nedenle içenler için yoğun öksürük ve balgam oluşumu çok normal bir sonuç.
Cevap
15Cevap
Sigara severek içerim.
genellikle kötü etkiler hatta her organı etkiliyor. vücut daha az oksijen alıyor kan dolaşımı etkileniyor. vb.
Sigaranın ciğerlere zararları aşırı derecede çok beyin ve sinir sistemi açısından ise pek kayda geçen bir vaka yok
Sigara nin içinde ki zehir Beyin damar tıkanıklığı kalp damar tıkanıklığı en kötüsü de kansere felç olmaya bile neden oluyor o yüzden içme
İçini yani organlarını olmaması gereken bi dumanla dolduruyorsun. Tepki olarak da öksürük, balgam vs oluyor işte
Hiç bilmiyorum hiç içmedim ama iyi etkilemediği kesin
İçmeyin lütfen, içiyosanız bari kendinizi uzak tutun bizden. 🌸🤗
Yandan yandan gidiniz diyenlerin empati kuramayacağını bildikleri için sigara içiyorlar.
içimiyom dedin ama balgam çıkartmak zorunda kalıyoruz dedin karar ver :d
İçmiyorum
22 senedir içiyorum en son akciğer hastalığı geçirdim yine bırakmadım
Öksürük yapıyor içemem o yüzden
Sigara ciğerlere zarar veriyor daha çok
Bi de kötü kokuyooor
Bende olumsuz bir etkisi yok..
İçmesen daha iyi ula
Ne okuyorsun
Olumsuz etkiler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?