Öncelikle ben zaten kendimi bildim bileli sürekli olarak nefes darlığı yaşayan, her iki kelime söyledikten sonra soluklanma ihtiyacı duyan biriyim. Doğuştan yarı kekemelik gibi bir şey sanıyordum.
Ama son üç aydır bu nefes darlığı artmış gibi hissediyorum, sanki her an göğüs kafesine baskı uygulanıyormuş gibi soluk soluğa kalıyorum, aşırı bunalma var ve hava soğuk olmasına rağmen bedenim sürekli yanıyor, ateş gibi ama her zaman öyle, hiç geçmiyor. Bu artık günlük hayatımı da çok etkiliyor, geceleri uyuyamıyorum, uyuduğumda ise sürekli öksürük krizleriyle birlikte soluk soluğa uyanıyorum, yüzüm kıpkırmızı olana kadar aralıksız öksürüyorum, suyla falan da geçmiyor aralıksız yarım saate yakın öksürük krizinde olduğum oldu, nefes alamıyorum.
Okulda daha da kötüleşiyor, derse katılamıyorum, her bir cümleden sonra nefesim kesiliyor titrek titrek nefes alıp veriyorum, bu yüzden dersleri hiç anlamıyorum, sürekli başım yanıyor, nefesim kesiliyor, başım dönüyor ve öksürük beni bırakmıyor. Açık havaya çıkıyorum, bu sefer nefes darlığım daha da ağırlaşıyor, birisi boğazımı sıkıyor ya da göğüs kafesime bir ton ağırlık koyulmuş gibi nefessizlikten ne yapacağımı şaşırır durumda kalıyorum. Kısa yürüyüşlerde bile sanki maraton koşmuşum gibi bitkin düşüyorum, arkadaşlarım ve ailem abarttımı söylüyor, hastaneye gitmeye vakit bulamıyorum babam rahatsız diye. Uykusuzluktan gözlerimin beyazları bile kan çanağına döndü, bunun çözümü var mı? Hangi doktor buna bakar? Evden de çıkamıyorum ki gidip hastanede bilen bi doktora sorayım xd.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
boş ver hepimiz ölcez zaten ben gitmem doktora banane ölim
He..
Astım olabilir. Ya hapşırsın ya da öksürürsün. Sen yine de hem ciğerlerine hem de kalbine bit baktırt. Doktor daha iyi bir teşhis koyar.
Diyaframla ilgili bir sorun da olabilir nefes diyince herkesin aklına akciğer gelir ama farklı organdaki rahatsızlık da sebep olabilir
Kanda iltihap bile mesela nefes darlığı yapar
Haklısın, ben sadece bildiğim kadarını söyledim. Bu işin ehli olanlar daha iyi bilir.
Eğer testlerde bir sorun yoksa psikolojiktir ve çözümü var kolaylıkla
Bu anlattigon şikayet daha çok delik kalp sendromunda görülür
astım gibi duruyo bende de var gecmiş olsn
Teşekkürler
Daha önce doktora gittin mi
Hayır
Peki bu belirli dönemlerde mi oluyor hep mi
Haftanın 4 günü böyle. Arada bir nefesimin dar olmadığı günler oluyor ama sonra tekrar başlıyor.
Uyanınca nasıl nefesin
Her uyandığımda nefesim dar ve sanki akciğerlerim oksijen alamıyor-yani hiç şişmiyor gibi daralıyorum. Duş aldıktan sonra biraz hafifliyor ama çok bir şey değiştiğini söyleyemem
Peki serin havalarda felan ya da dışarda mı evdemi daha rahat nefes alıyorsun
Dışarı çıktığımda, evde olduğumdan daha çok daralıyorum bazen. Ama Diğer zamanlarda olunca dışarı çıkmak nefesimi biraz açıyo. En azından temiz oksijen aldığımı hissediyorum
Seninki alerjik bir durum değil ciddi bir akciğer sorunun var doktora gitmeme sebebin nedir
Kafesteki kuş gibi 4-5 aydır (daha doğrusu doğduğumdan beri ama son aylarda hiç) evden çıkamıyorum. Babam rahatsız ameliyat olduğu için hem ona bakıyorum, kardeşlerim küçük onlarla ilgileniyorum, zaten sosyal hayatım yok ev kuşu gibi birşeyim. Hastaneye bile randevu alamadım
Peki sana bir soru sana bir şey olsa onlara kim bakacak
Bakacak yokki, annem de hasta diye ona da ben bakıyorum, hem hafta içi part time çalışıyorum, hem onlara bakıyorum, hem okula gitmem gerek. her şey üst üste gelince kendime dönüp bakamıyorum bile xd
Bende bundan bahsediyorum sana bir şey olursa onlar iyice perişan olur senin iyleşmen şu an daha önemli
Tamam. Ben hastaneden randevu almak için baktım ama buna hangi doktor bakar bulamadım İnternette de net bir şey bulamadım
Gögüs polikinligi
Bakıyorum teşekkürler:>>>
Rica ederim senin için yapabileceğim başka bir şey varsa burdayım
Yok sağol teşekkürler sizi meşgul etmiyim xd
Zamanım var
Doktora görün ciddi ağır aşkımın olabilir bunu öyle geçiştirme yazık etme kendine
Muhtemelen astım, ama doktoruna görün
Midede şişkinlik varsa eğer gaz sıkışmasına bağlı nefes darlığı olabilir
Astım gibi duruyor bir muayene olun geçmiş olsun
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim;》
Bu tarz durumlarda genel de annelerin gizli tarifi vardır 😂🤣
Evin annesi gibiyim ama bende yok maalesef. Annem de rahatsız diye bakamıyor 😅
O zaman alternatif annelere gidiyoruz 🤣😂🤣
Tazgah lan bu
Olm hani Lut kavmi sizdeydi meşguldün
Mondoros mütarekesini baştan yazmışsın
Geçmiş olsun btw