Aşırı nefes darlığı, göğüs sıkışması ve öksürük krizleri hangi hastalığın belirtisi olabilir?

Öncelikle ben zaten kendimi bildim bileli sürekli olarak nefes darlığı yaşayan, her iki kelime söyledikten sonra soluklanma ihtiyacı duyan biriyim. Doğuştan yarı kekemelik gibi bir şey sanıyordum.

Ama son üç aydır bu nefes darlığı artmış gibi hissediyorum, sanki her an göğüs kafesine baskı uygulanıyormuş gibi soluk soluğa kalıyorum, aşırı bunalma var ve hava soğuk olmasına rağmen bedenim sürekli yanıyor, ateş gibi ama her zaman öyle, hiç geçmiyor. Bu artık günlük hayatımı da çok etkiliyor, geceleri uyuyamıyorum, uyuduğumda ise sürekli öksürük krizleriyle birlikte soluk soluğa uyanıyorum, yüzüm kıpkırmızı olana kadar aralıksız öksürüyorum, suyla falan da geçmiyor aralıksız yarım saate yakın öksürük krizinde olduğum oldu, nefes alamıyorum.

Okulda daha da kötüleşiyor, derse katılamıyorum, her bir cümleden sonra nefesim kesiliyor titrek titrek nefes alıp veriyorum, bu yüzden dersleri hiç anlamıyorum, sürekli başım yanıyor, nefesim kesiliyor, başım dönüyor ve öksürük beni bırakmıyor. Açık havaya çıkıyorum, bu sefer nefes darlığım daha da ağırlaşıyor, birisi boğazımı sıkıyor ya da göğüs kafesime bir ton ağırlık koyulmuş gibi nefessizlikten ne yapacağımı şaşırır durumda kalıyorum. Kısa yürüyüşlerde bile sanki maraton koşmuşum gibi bitkin düşüyorum, arkadaşlarım ve ailem abarttımı söylüyor, hastaneye gitmeye vakit bulamıyorum babam rahatsız diye. Uykusuzluktan gözlerimin beyazları bile kan çanağına döndü, bunun çözümü var mı? Hangi doktor buna bakar? Evden de çıkamıyorum ki gidip hastanede bilen bi doktora sorayım xd.

Aşırı nefes darlığı, göğüs sıkışması ve öksürük krizleri hangi hastalığın belirtisi olabilir?