Sizinde kış hastalıklarına karşı evde hazırladığınız kür tarifiniz var mı? Her kış hazırlarım doğal şifa deposu anne şurubu?

Sizinde kış hastalıklarına karşı evde hazırladığınız kür tarifiniz var mı? Her kış hazırlarım doğal şifa deposu anne şurubu?

Kışın çok kullanılan tereyağı–pekmez–limon karışımı, halk arasında boğazı yumuşatıp öksürüğü hafifletmesiyle bilinir. Bilimsel bir “ilaç” değil ama bazı destekleyici faydaları var

Olası faydaları:
1. Boğazı yumuşatır: Tereyağı boğazda koruyucu bir tabaka oluşturarak tahrişi azaltabilir. Kuru öksürükte rahatlatıcı olabilir.
2. Enerji ve güç verir, Pekmez demir, kalsiyum ve doğal şeker içerir. Soğuk algınlığı döneminde düşen enerjiyi toparlamaya yardımcı olur.
3. Öksürük refleksini hafifletebilir: Pekmez boğazı nemlendirir, bal benzeri bir etki gösterir.
Özellikle gece öksürüğünde rahatlama hissi verebilir.
4. C vitamini desteği: Limon C vitamini içerir, bağışıklık sistemini destekler. Boğazda ferahlık hissi yaratır.
5. Soğuğa karşı “iç ısıtan” etki: Özellikle kışın vücudu sıcak tutma hissi verir.

Tarif : 1 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme olucak)
3-4 damla limon

Yapılış: Tereyağı cezveye alıp eritiyoruz.
Ardından pekmezi ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra limonu sıkıyoruz. Ilıdığı gibi kuzucuklara veriyoruz.
İçtikten sonra hemen su vermiyorum 5 dk sonra ılık su veriyorum. Şifa olur inşallah.

Kullanım: 3 yaş üzeri çocuklara 1 çay kaşığı, 6 yaş üzeri 1 tatlı kaşığı, 10 yaş üzeri 1 yemek kaşığı, (doktor tavsiyesi) yetişkinler 1 yemek kaşığı.

Her kış hazırlıyorum ailecek her sabah kahvaltıdan sonra, hasta olunursa günde 3 defa antibiyotik gibi 5 gün boyunca oksürüğe çok iyi geliyor.